Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Θλιβερό κοινοβουλευτικό κατιναριόΠριν από λίγες μέρες έκπληκτοι παρακολουθήσαμε την απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Κοινοβουλίου. Η απολογία ήταν αποκαλυπτική από πολλές πλευρές.
 Πριν απ’ όλα καθρέφτιζε την ποιότητα των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού. Άνθρωποι τυχαίοι και τυχάρπαστοι, μέσα από ένα απαρχαιωμένο ραγιάδικο πολιτικό σύστημα, καταφέρνουν να εκλέγονται απαξιώνοντας δραματικά το κοινοβουλευτικό μας επίπεδο
. Το σύμπτωμα δεν αφορά μόνο τον εγκληματικό θίασο της Χρυσής Αυγής, αλλά όλη την κοινοβουλευτική σύνθεση, που πολλές φορές θυμίζει ένα αλλοπρόσαλλο συνονθύλευμα.
 Υπεύθυνοι για τον εκπεσμό δεν είναι μόνο αυτοί που μιλούν, αλλά και αυτοί που ακούνε
. Ο κύριος Μπούκουρας κλαψούριζε παιδαριωδώς λέγοντας συναισθηματικές ανοησίες που δεν αρμόζουν ούτε σε παιδιά του δημοτικού.
 Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η χώρα μας εκπροσωπείται από έναν άνδρα τόσο ασήμαντο και από ένα Κοινοβούλιο τόσο αδρανές, ώστε να μην αντιδράσει κανείς στους αστείους θεατρινισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Κανένας από τους εύθικτους τελευταία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν βρέθηκε στην αίθουσα να τον κατακεραυνώσει όταν ο αστείος χρυσαυγίτης βουλευτής, που ανένηψε αιφνιδίως, μπροστά στις τεράστιες ευθύνες του έφερε επί ματαίω το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου.
 Κανείς από το εναπόμειναν δείγμα του ΠΑΣΟΚ δεν σηκώθηκε να κατακεραυνώσει τον κλαζομένιο βουλευτή, που έδινε μια χυδαίας αισθητικής παράσταση, η οποία μάλιστα συγκίνησε παρόμοιας αισθητικής και νοημοσύνης βουλευτές και βουλευτίνες διαφόρων κομμάτων, οι όποιοι έχουν καταντήσει το Κοινοβούλιο ένα θλιβερό κατιναριό. Όσο μέσα στην αίθουσα της Βουλής σουλατσάρουν παρόμοιας με τον Μπούκουρα υποστάθμης άτομα τόσο περιορίζονται απελπιστικά οι προσδοκίες μας για μια καλύτερη ζωή.

Για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις καλό θα είναι, εκτός από ενθουσιώδεις ψηφοφόροι, να είμαστε και προσεκτικοί: να μην ψηφίσουμε όσους θεωρούμε ότι μας μοιάζουν, αλλά όσους θεωρούμε ότι μας ξεπερνούν, δηλαδή τους καλύτερούς μας!
http://www.topontiki.gr/article/73986/THlibero-koinobouleutiko-katinario
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: