Σελίδες

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

«Όταν δεν τα παρατάς, δεν χάνεις ποτέ»!

Η ιστορία που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο διαδραματίστηκε στην ολυμπιάδα της Βαρκελώνης το 1992 με πρωταγωνιστή τον Ντέρεκ Ρέντμοντ, ο οποίος ήταν ένα από τα φαβορί για τη νίκη στον αγώνα δρόμου των 400 μέτρων.

Ο Ντέρεκ έκανε καλή εκκίνηση και όλα έβαιναν καλώς μέχρι τα 150 μέτρα πριν το τέλος. Ένιωσε ένα τρομερό τράβηγμα στον δεξί μηρό και ενώ πάλεψε, δεν κατάφερε να συνεχίσει.
Γονάτισε από τον πόνο. Οι υπόλοιποι αθλητές είχαν τερματίσει και ο Ντέρεκ δεν είχε κανέναν λόγο να φτάσει στο σημείο του τερματισμού. Ήταν ξεκάθαρο πως είχε σοβαρό πρόβλημα με τους μυς του.
Ο Ντέρεκ, σηκώθηκε στα πόδια του ξανά. Κουτσαίνοντας αποφάσισε να τερματίσει όπως και οι υπόλοιποι αθλητές.

Ένας άντρας πετάχτηκε από τις κερκίδες και έτρεξε προς το μέρος του και αρχικά οι άντρες ασφαλείας δεν τον άφηναν να πλησιάσει. «Είμαι ο πατέρας του» τους είπε και τότε του επέτρεψαν να πάει να τον βοηθήσει.
«Δεν είναι ανάγκη να τερματίσεις» του είπε ο πατέρας του, ο Ντέρεκ όμως του απάντησε: «Όχι, πρέπει να τερματίσω».
«Τότε θα το κάνουμε μαζί» ανταπάντησε ο πατέρας του ο οποίος τον υποβοήθησε μέχρι να φτάσει στη γραμμή και τελικά να τερματίσει.
65.000 άνθρωποι, θεατές στις κερκίδες, υποκλίθηκαν στη δύναμη ψυχής του Ντέρεκ και την ανεξάντλητη αγάπη του πατέρα του χειροκροτώντας τον σαν να ήταν εκείνος ο νικητής της κούρσας. Ο Ντέρεκ έδωσε το καλύτερο μάθημα σε όλους. Ότι «Όταν δεν τα παρατάς, δεν χάνεις ποτέ»! Και ο πατέρας του επίσης ένα άλλο μεγάλο μάθημα ζωής. Ότι όταν έχεις την οικογένειά σου δίπλα σου, δεν έχεις να φοβάσαι κανέναν και τίποτα.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: