Σελίδες

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

οι μνημονιο-παπαγάλοι θα πρέπει να λογαριάσουν κι αυτό


Ο κ.Μπάμπης Παπαδημητρίου εμφανίστηκε (3/9/2013) στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ (μάλιστα αυτή τη φορά παρουσιάστηκε εφοδιασμένος και με... σχεδιαγράμματα). για να πουλήσει ξανά στους τηλεθεατές του το παραμύθι ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ότι η χρεοκοπία μας, ότι η καταστροφή μας και ότι γενικώς όλα τα χάλια μας οφείλονται στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Για τη φτώχεια μας, δηλαδή, κατά τον Παπαδημητρίου, φταίνε οι κομμένοι μισθοί των υπό απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Που θα πρέπει - επομένως - να τους απολύσουμε μια ώρα αρχύτερα (και να προστεθούν κι αυτοί στους υπόλοιπους άνεργους)...
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά ο Παπαδημητρίου τα λέει σε μια χώρα 2 εκατομμυρίων ανέργων...




Όμως από τους ήδη άνεργους σε αυτόν τόπο δεν διαφεύγει η εξής αλήθεια: ο μνημονιο-παπαγάλος κ.Παπαδημητρίου, όση "αγάπη" έχει στους "κοπρίτες" δημόσιους (υπό απόλυση) υπάλληλους, άλλη τόση είναι η "αγάπη" που έχει και για τους ιδιωτικούς (απολυμένους ή υπό απόλυση) υπάλληλους. Όλους τους άνεργους, τους νυν και του επόμενους, του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, στο ίδιο σημείο τους έχουν γραμμένους οι Παπαδημητρίου.

Επίσης οι άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο θα πρέπει να θυμούνται ότι τόσο ο κ.Παπαδημητρίου όσο και τα ομοειδή του ανήκουν στους θρασύτατους εκείνους ψεύτες που επί τρία χρόνια πουλούσαν την προπαγάνδα περί της ύπαρξης "1.000.000" δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα (όταν ο αληθινός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι 600.000 και κινείται στο μέσο όρο της ΕΕ).

Το να επιμένει λοιπόν ο κ.Παπαδημητρίου και οι μνημονιο-παπαγάλοι στην ίδια κασέτα, που επιδιώκει να στρέψει τον έναν εργαζόμενο ενάντια στον άλλο, τον έναν άνεργο ενάντια στον άλλον, δεν προδίδει ιδιαίτερη ευφυΐα. Προδίδει ξετσιπωσιά.
Βασικά εκείνο που προδίδει είναι ότι το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει στη φαρέτρα της φαιάς προπαγάνδας τους είναι η τακτική της αποβλάκωσης του κοινού. Αλλά επειδή η τακτική της αποβλάκωσης μετατρέπεται ενίοτε σε μπούμερανγκ που χτυπά κατακέφαλα τους εμπνευστές της, οι μνημονιο-παπαγάλοι θα πρέπει να λογαριάσουν κι αυτό: Ότι ναι μεν η βλακεία είναι κι αυτή ένα από τα θεία χαρίσματα, δεν πρέπει όμως να της γίνεται κατάχρηση.


 Unfollow 
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: