Σελίδες

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

όταν ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ θα πέσει το ρεύμα


Το ίδιο και αν πουλήσετε την ΕΥΔΑΠ και πάει λέγοντας..
 μείωση της τιμής με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ  είναι αδύνατη, γιατί δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός λόγω μονοπωλίου και η αγορά δεν μπορεί να αυτορυθμιστεί στην Ελλάδα 
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΟΛΑ
ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΕΙ
στυγνοί απατεώνες του κοινού ποινικού κώδικα και επαγγελματίες ψεύτες ,που σαν τα κοράκια  τρώνε την σάρκα του εξαθλιωμένου λαού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡ(Υ)Α.
ενος εντεταλμένου κηπουρού για να τηρήσει τις εντολές της τρόικα που δεν τον ψηφισε κανείς
ο κ. Στουρνάρας προσδιόρισε πως «διερευνούμε το ενδεχόμενο και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσαμε να μειώσουμε το ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών ή τους συντελεστές στις μεταβιβάσεις ακινήτων, ώστε να συμβάλλουμε στην ανάταση του νευραλγικού κλάδου των κατασκευών, με μεγάλη προστιθέμενη αξία στη συνολική οικονομία».

Επιπλέον, σημείωσε ότι μέσω της αλλαγής του τοπίου στην αγορά ενέργειας, που θα επέλθει από την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και παράλληλα της εξομάλυνσης των ταμειακών ελλειμμάτων στην αγορά ενέργειας «εκτιμώ ότι θα υπάρξει μείωση του ενεργειακού κόστους προς όφελος κυρίως των μεταποιητικών επιχειρήσεων της χώρας». Πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «η κυβέρνηση δεν παροχολογεί ούτε δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Θα προβεί σε όποιες στοχευμένες ενέργειες που θα συμβάλουν στην τόνωση την κατανάλωσης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, μόνο εφόσον τις έχει κοστολογήσει επαρκώς και έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα προκαλέσουν αρρυθμίες στην προσπάθεια της δημοσιονομικής ανεξαρτητοποίησης της χώρας μας».

Πέραν αυτών, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι υπάρχουν μεν οι πρώτες θετικές ενδείξεις ανάσχεσης της ύφεσης και της ανεργίας, αλλά αυτές οι εξελίξεις «δεν μας κάνουν να επαναπαυόμαστε». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «επισπεύσει την επιστροφή στην αναπτυξιακή πορεία», αν και παραδέχτηκε ότι «πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν». Ετσι, ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση δουλεύει σε δύο επίπεδα. «Αφενός προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ομαλή λειτουργία του επιβαρυμένου ιδιωτικού τομέα και αφετέρου να ανασυγκροτήσουμε τη Δημόσια Διοίκηση» σύμφωνα με τον υπουργό.

Επίσης, ο κ. Στουρνάρας, σημείωσε ότι τον Ιούνιο αναμένονται οι αποφάσεις ως προς τον αγωγό φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν με σκοπό τη διαμετακόμισή του στην Ευρώπη, αναφέροντας ότι «η επιλογή του αγωγού TAP θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 άμεσα και 10.000 περιφερειακές νέες θέσεις εργασίας. Ο αγωγός προβλέπεται να διασχίζει κατά μήκος ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, καθιστώντας την ισχυρό διεθνή ενεργειακό δίαυλο».

Για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, ο υπουργός δήλωσε πως με το νέο TAXIS ο φορολογούμενος «θα μπορεί πλέον να εξυπηρετείται από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. της χώρας, καταργώντας δηλαδή την έννοια της «αρμόδιας Δ.Ο.Υ.» Αυτό πιστεύω ότι μεσοπρόθεσμα θα απαλλάξει και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Περιφέρειας από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, που εδρεύει στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση παραμένει βασικός στόχος μας όλες οι φορολογικές διαδικασίες να μπορούν να διεκπεραιωθούν μόνο ηλεκτρονικά από πολίτες, λογιστές και επιχειρήσεις».

Αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και την μείωση της γραφειοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι γίνονται αλλαγές, αλλά «δεν γίνονται με το ρυθμό που όλοι θα θέλαμε δεδομένων των χρόνιων στρεβλώσεων». Συμπλήρωσε, όμως, ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κόψει το γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας που καθηλώνει τη δημιουργικότητα και ευνοεί τη διαφθορά. Το δημόσιο έστω και σταδιακά θα πάψει να «διαφεντεύει» και θα αρχίσει να υπηρετεί τον πολίτη και τον επιχειρηματία»
.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: