Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ), το ένα σκέλος του Εμφυλίου


Η σειρά εστιάζει σε θέματα και πρόσωπα που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα από την περίοδο της Κατοχής έως την πρώτη πενταετία του '50. Γεγονότα, προσωπικότητες, πολιτικές πρωτοβουλίες, αναμετρήσεις που σφράγισαν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου κι απασχόλησαν θετικά ή αρνητικά την κοινή γνώμη, γίνονται αντικείμενο πολύπλευρης έρευνας και λεπτομερούς εξέτασης. Τα αίτια, τα κίνητρα, οι προθέσεις και οι στρατηγικές επιλογές όλων των παραγόντων που αναμίχθησαν και - ως ένα βαθμό - διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ιστορία, συγκροτούν την επιμέρους θεματική κάθε εκπομπής.
Στόχος της σειράς είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών ως προς την ιστορία των πρόσφατων χρόνων, παρουσιάζοντας τα γεγονότα με πλουραλισμό και αντικειμενικότητα, μέσα από διαφορετικές οπτικές και απόψεις.
Σε κάθε επεισόδιο συμμετέχουν σημαντικοί ιστορικοί αναλυτές (καθηγητές Ιστορίας, Πολιτικών Επιστημών, Κοινωνιολογίας κ.α.), ερευνητές, ειδικοί και πρόσωπα που έχουν ζήσει τα γεγονότα. Αξιοποιείται μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ και από άλλα αρχεία τεκμηρίωσης (εφημερίδες, φωτογραφίες, έγγραφα). Επίσης, επιχειρείται μια συνολική περιήγηση στην Ελλάδα, με γυρίσματα στους τόπους των μεγάλων ιστορικών γεγονότων, στα σχετικά κτήρια, στα μνημεία και στα Μουσεία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.


δείτε την ΕΔΩ

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: