ποιο το έργο της μετανάστευσης;
εμείς βλέπουμε μια χώρα γεμάτη γκέτο!
ποιες ΜΚΟ και πόσα πήραν:
ποιοι τους εκμεταλλεύονται :
σκοτωθείτε τώρα παρακράτος σπέρνοντας μίσος ποιος θα τους φάει ή θα τους στηρίξει..
Τα περισσότερα κονδύλια της Ε.Ε. για τη μετανάστευση και το άσυλο διατίθενται στην Ελλάδα. Το 2013 η χώρα μας θα εισπράξει 85 εκατ. ευρώ, ενώ στο διάστημα 2007-2012 διατέθηκαν συνολικά 300 εκατ. ευρώ. Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στην «Κ» η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Σεσίλια Μάλμστρομ. Η Σουηδή επίτροπος τονίζει ότι «υπάρχει πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις», ωστόσο ασκεί κριτική για τις συνθήκες κράτησης σε ορισμένα κέντρα μεταναστών και επισημαίνει: «Η κράτηση δεν μπορεί να εφαρμόζεται ως πολιτική απάντηση στην παράνομη μετανάστευση». Ειδικότερα:
– Ποιο είναι το ύψος των κονδυλίων που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει στην Ελλάδα για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για το άσυλο και τη μετανάστευση;
– Για την περίοδο 2007-2012 διατέθηκαν στην Ελλάδα περί τα 300 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ποσό 85 εκατ. ευρώ πρόκειται να διατεθεί το 2013. Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία είναι οι τρεις χώρες που λαμβάνουν τους περισσότερους πόρους. Ενδέχεται μάλιστα να υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν ποσά που εξακολουθούν να διατίθενται από τα διαρθρωτικά ταμεία ώστε να χρηματοδοτηθούν, π.χ., ανοιχτά κέντρα υποδοχής για αιτουμένους άσυλο.
– Εχετε ασκήσει κριτική στην Ελλάδα για την αδυναμία της να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια. Ποιες είναι σήμερα οι επιδόσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην αξιοποίηση των χρημάτων που διατίθενται μέσω π.χ. των Ταμείων Επιστροφών και Εξωτερικών Συνόρων;
– Είναι σαφές ότι υπάρχει πολιτική βούληση και ισχυρή δέσμευση από ελληνικής πλευράς για μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης. Ωστόσο, εξακολουθούν να υφίστανται ορισμένα εμπόδια όσον αφορά τις διοικητικές διαδικασίες και δυσκολίες συνεργασίας μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων που υπονομεύουν τα θετικά αποτελέσματα. Στην περίπτωση π.χ. του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων (ΤΕΣ), βλέπουμε ότι λόγω γραφειοκρατίας δεν αξιοποιήθηκε ποσό 40 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2007-2010. Η Ελλάδα λοιπόν χρειάζεται να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες ώστε να μεγιστοποιήσει την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου