Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η μεγαλύτερη ολοήμερη συναυλία στην Κύπρο για φιλανθρωπικό σκοπό


Η μεγαλύτερη ίσως συναυλία στην Κύπρο πραγματοποιείται αυτή τη Δευτέρα, 1η Απριλίου για φιλανθρωπικό σκοπό, ως απάντηση των Κυπρίων στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας. Μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από περίπου μια εβδομάδα, κατάφερε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να κινητοποιήσει περισσότερους από τριάντα γνωστούς Έλληνες και Κύπριους τραγουδιστές, αλλά και μια πολυμελή ομάδα εθελοντών, ανάμεσά τους Κύπριοι ηθοποιοί και κόσμος που θέλει να συνεισφέρει στους συμπατριώτες του στις δύσκολες στιγμές.

Η ενέργεια αυτή ξεκίνησε από την αυθόρμητη πρωτοβουλία μίας ομάδας ηθοποιών και φίλων, οι οποίοι "ζώντας τις τελευταίες ημέρες ένα σκοτσέζικο ντους για γερά νεύρα, με την αβεβαιότητα και την απογοήτευση ως κοινό παρονομαστή των απατηλών προσδοκιών των Κυπρίων", όπως αναφέρουν, αποφάσισαν να δράσουν εμπράκτως απέναντι σε όλα αυτά που έρχονται.
 


Μιλώντας σήμερα στο elita.com.cy η ηθοποιός και σκηνοθέτης Λέα Μαλένη που συμμετέχει σε αυτή την εκδήλωση ως εθελόντρια, τόνισε ότι «μπορεί να μπαίνουν οποιαδήποτε δύσκολα μέτρα, αλλά η ουσία είναι ότι την επόμενη μέρα, πρέπει να επιβιώσουμε ως άνθρωποι, κάτι που θα επιτευχθεί μόνο αν βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Τα υπόλοιπα είναι περιττά και άσκοπα».

Προτρέπει επίσης κι άλλους να ακολουθήσουν, διοργανώνοντας κι άλλες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις: «Αυτή η συναυλία δε γίνεται για την τέχνη, αλλά για ένα σκοπό. Και καλούμε κι άλλους να ακολουθήσουν, διοργανώνοντας εκδηλώσεις έτσι ώστε να βοηθηθούν οι ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας. Ας αφήσουμε τις λεπτομέρειες και τις μικροπαρεξηγήσεις μεταξύ μας και ας προχωρήσουμε στην ουσία».

Επί σκηνής, αυτού του event, που φέρει τον τίτλο "Cyprus Aid" θα δούμε να συμπράττουν αφιλοκερδώς τους Λίνα Νικολακοπούλου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστο Θηβαίο, Δέσποινα Ολυμπίου, Ηρώ, Ευριδίκη, Δημήτρη Κοργιαλά και πολλούς άλλους τραγουδιστές, σε μια ολοήμερη συναυλία αλληλεγγύης. Το έργο τους αυτό στηρίζουν κάτω από τη σκηνή διάφορες εταιρίες, οργανισμοί, δημοτικές αρχές, οι ηθοποιοί Ζωή Κυπριανού, Μυρτώ Κουγιάλη, Νίκη Δραγούμη, Πένυ Φοινίρη, Νάντια Χαραλάμπους και πολλοί άλλοι γνωστοί και μη, που επιθυμούν να στείλουν το αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον «Μαζί μπορούμε καλύτερα».

Ήδη, από χθες το βράδυ που κυκλοφόρησε η είδηση της συναυλίας αλληλεγγύης στα site κοινωνικής δικτύωσης, οι καλεσμένοι στην εκδήλωση μέχρι σήμερα το πρωί, ανήλθαν στις 26.000.
 
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Τάφρο Κωστάντζα στη Λευκωσία και θα κρατήσει από τις 4:00 το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα της 1ης Απριλίου. Για την παρακολούθησή της, δεν απαιτείται κανένα οικονομικό αντίτιμο, παρά μόνο μια εισφορά σε είδος, και πιο συγκεκριμένα, τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανεμηθούν σε άτομα, οικογένειες και άλλα σύνολα που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: