Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

- Εξουσίες χωρίς κανένα όριο θα έχουν οι επίτροποι στις τράπεζες


O ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

- 25.000 υπάλληλοι θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο μέσα στο 2013
Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου
- Εξουσίες χωρίς κανένα όριο θα έχουν οι επίτροποι στις τράπεζες
- Θα πληρώνονται 800.000 ευρώ ετησίως για να ασκούν ασφυκτικό  έλεγχο

 πολυμελείς ομάδες ελεγκτικών εταιρειών θα αναλάβουν χρέη “επιτρόπου” και αναμένεται να έχουν λόγο σε σημαντικά θέματα της καθημερινής λειτουργίας των τραπεζών, όπως σε θέματα πιστοδοτήσεων, αμοιβών και διακυβέρνησης.
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Μία από τις απαιτήσεις της τρόικας που καταφτάνει στην Ελλάδα στις 15 Ιανουαρίου αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν ιδιώτες προς το δημόσιο. Συγκεκριμένα, η τρόικα απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών να περάσει μία ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όποιος χρωστάει πάνω από 500 ευρώ στο Δημόσιο, αυτόματα η Εφορία να μπορεί να κάνει ανάληψη των μετρητών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. 
ΜΟΝΟ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΛΛΑΔA
Τι γίνεται με τη δήμευση περουσιών όσων έκλεβαν το κράτος;
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!
ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ OFF SHORE ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΑΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ
σύμφωνα με την “Καθημερινή” η τρόικα δίνει διορία μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του μήνα να έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.
τα πλοκάμια της τρόικας απλώνονται και στις τράπεζες αφού σύμφωνα με το “ΕΘΝΟΣ” έρχονται επίτροποι και μάλιστα με πολύ άγριες διαθέσεις. Ειδικότερα, σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα η τρόικα διορίζει επίτροπους-ελεγκτές, οι οποίοι θα ασκούν καθημερινό και ασφυκτικό έλεγχο στις τράπεζες που έχουν λάβει κρατικά κεφάλαια για τη στήριξή τους. Οι επίτροποι οι οποίοι θα είναι το “μάτι” και το “αυτί” της τρόικας τυπικά θα υπάγονται στη Κομισιόν αλλά θα πληρώνονται από τις τράπεζες και οι αμοιβές τους θα αγγίζουν τις 800.000 ευρώ ετησίως.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: