Σελίδες

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ένα σκάνδαλο που πέρασε στα ψιλά


μια καλοστημένη κομπίνα, η οποία προκάλεσε στον Οργανισμό ζημιά τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και εξαπάτησε χιλιάδες συνδρομητές που κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για «ροζ» κλήσεις τις οποίες όμως δεν είχαν πραγματοποιήσει ποτέ.
Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα «κακόβουλο λογισμικό», το οποίο, μέσω Διαδικτύου, εγκαθίστατο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών και πραγματοποιούσε «ροζ» κλήσεις, χωρίς φυσικά οι ίδιοι να γνωρίζουν τίποτα.
Ο dialer - δηλαδή το πρόγραμμα εκτέλεσης τηλεφωνικών κλήσεων - πραγματοποιούσε, εν αγνοία και παρά τη θέληση του χρήστη, διεθνείς κλήσεις προς προορισμούς υψηλής χρέωσης της δικής του επιλογής.
Αυτή η δραστηριότητα επαναλαμβανόταν συνεχώς όσο ο χρήστης παρέμενε συνδεδεμένος στο Internet, καθώς και κάθε φορά που αυτός προσπαθούσε να συνδεθεί.



Προκειμένου να καταγραφεί κίνηση (δηλαδή χρέωση), απαιτούνταν -όπως είναι φυσικό- να υπάρξει ανταπόκριση στις κλήσεις. Η ανταπόκριση διασφαλιζόταν μέσω ειδικών modem που είχαν τοποθετηθεί σε προσχεδιασμένους προορισμούς.
Αφορμή για να αποκαλυφθεί η κομπίνα στάθηκε η παρέμβαση της επίσημης τηλεπικοινωνιακής παρόχου του Sao Tome, CST, η οποία με έγγραφό της ενημέρωσε την OTEGLOBE ότι το αριθμοδοτικό φάσμα της χώρας είναι +239 2ΧΧΧ και +239 9ΧΧΧ και όχι +239 5ΧΧΧ που χρησιμοποιούσε η εταιρεία του κ. Πάλλη.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, παρόλο που η CST ενημέρωσε την OTEGLOBE ότι το αριθμοδοτικο φάσμα της «Ronda» δεν είναι καταχωρημένο, η τελευταία συνέχισε τη δράση της μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2005, οπότε η CST αναγκάστηκε να καταγγείλει στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών ότι η OTEGLOBE, μέσω της εταιρείας του κ. Πάλλη, χρησιμοποιεί παράνομα το πρόθεμα +239 5ΧΧΧ.
Μάλιστα, η καταγγελία αυτή αναρτήθηκε και στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να κατηγορηθεί για κατάχρηση εθνικού πόρου ξένης χώρας.

τότε οι συνδέσεις ήταν deal up 
δηλαδή συνδεόσουν με το τηλέφωνο με κλήση για να μπεις στο ιντερνετ
με λίγα λόγια ενώ  έπρεπε να έχουν κάνει φραγή,διεθνών κλήσεων,σε συνέδεαν με εξωτερικό και απίστευτες χρεώσεις
χιλιάδες καταναλωτές του ΟΤΕ τότε κλήθηκαν να πληρώσουν τρελά ποσά
ο ΟΤΕ ποτέ δεν αναγνώρισε οτι έπρεπε να διαφυλάσσει τους καταναλωτές και απαιτούσε όλο το ποσό
χρήστες βρέθηκαν να χρωστάνε και 30 000 ευρώ

το "στοιχειωμένο", επί πέντε χρόνια, σκάνδαλο του ΟΤΕ


όλο το σημαντικό άρθρο απο την πέτρα σκανδάλου
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: