Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Ποινική δίωξη σε ΜΚΟ για οικονομικές ατασθαλίες

Ελεύθερος Τύπος

Βαριές κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες απήγγειλε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου σε βάρος μελών Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για κακή διαχείριση κονδυλίων, που υπολογίζονται σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας αφορά τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου κατ´ εξακολούθηση και από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, απάτης κατ´ επάγγελμα, από κοινού και κατ´ εξακολούθηση σε βάρος ιδιωτών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και στρέφεται κατά περίπου 10 προσώπων που διατέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Κύκλος της Πάτμου" την περίοδο από το 2000 ως το 2010.

Μετά από εισαγγελική έρευνα εντοπίστηκαν ατασθαλίες στη διαχείριση των οικονομικών της οργάνωσης και συγκεκριμένα στην διάθεση κονδυλίων που εισέπραττε είτε ως κρατικές επιχορηγήσεις, είτε ως χορηγίες ιδιωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελέως, το επίμαχο ποσό που η διάθεσή του δεν έχει αποτυπωθεί στα βιβλία της οργάνωσης, κυμαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 4 - 5 εκατ. ευρώ. Μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών φέρεται να εντοπίστηκε σε μη δηλωμένο στα βιβλία της Οργάνωσης τραπεζικό λογαριασμό στο Λονδίνο.

Η υπόθεση ανατέθηκε στην 5η Ειδική Ανακρίτρια η οποία θα μελετήσει στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για έξοδα που δεν δικαιολογούνται και έχουν περαστεί στα βιβλία της Οργάνωσης ,όπως για ενοίκια, αγορές τροφίμων αλλά και για ακυρωθέντα ταξίδια.

Η δίωξη ασκήθηκε στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας της Εισαγγελίας που συνεχίζεται για την οικονομική διαχείριση πολλών ακόμα ΜΚΟ.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: