Σελίδες

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Οι Κύκλωπες κατέλαβαν την Ιθάκη μας , Τηλέμαχε!

 
Καλέ μου Τηλέμαχε,
Το όνομά σου το έμαθα από το σχόλιο ενός συμμαθητή σου σε μια από τις πολλές ιστοσελίδες που ανάγγειλαν τον θάνατό σου. Ο φίλος σου σε αποχαιρετούσε με το πιο υπέροχο σχόλιο και ενημέρωνε κι όλους εμάς που σε μάθαμε  ως ένα από τα τρία θύματα της τραγωδίας στην Καβάλα, πως σε λένε Τηλέμαχο  πως ήσουν ένα καταπληκτικό παιδί. Αναμφίβολα ήσουν ένα καταπληκτικό παιδί καλέ μου Τηλέμαχε. Αν δεν ήσουν, δε θα έχανες τη ζωή σου έτσι. Οι απλοί άνθρωποι, οι δειλοί, οι μικροί, εκείνοι που φέραμε την Ελλάδα στον πάτο κι ακόμα πιο χαμηλά, δε θα θυσιαζόμαστε για κανέναν, παρά μονάχα για τον καθρέπτη μας. Μόνο οι υπέροχοι άνθρωποι ορμούν στη φωτιά για κάποιον άλλον, μόνο οι ήρωες  αψηφούν τη ζωή τους και πεθαίνουν για ότι αγαπούν.
Καλέ μου Τηλέμαχε, στα 15 σου χρόνια ήξερες κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δε θα μάθουμε ακόμα κι αν ζήσουμε σα τον Μαθουσάλα: ότι η αγάπη είναι θυσία και είναι ορμή! ΟΚ, εσύ έζησες λιγότερο από εμάς. Ναι αλλά για όσο  έζησες, αγάπησες, όρμισες και θυσιάστηκες για αυτούς που αγαπάς. Στα 15 σου χρόνια είσαι πιο μεγάλος από πολλούς μεγάλους και ως μεγάλος έφυγες!
Τρέλα ήταν να ορμίσεις στη φωτιά για τα αδέρφια σου βρε Τηλέμαχε, αλλά την τρέλα σου δεν μπορώ να την κατηγορήσω. Να τη θαυμάσω μπορώ και να δακρύσω για έναν Έλληνα που θα ήθελα να είχα δει να μεγαλώνει και να ορμά στη φωτιά για να σώσει  και την πατρίδα του. Έπρεπε να ζήσεις βρε Τηλέμαχέ μου, όχι μόνο επειδή κανένα παιδί δεν πρέπει να χάνεται αλλά κι επειδή τέτοιους τρελούς σαν εσένα χρειάζεται η Ελλάδα για να αναστηθεί και τέτοιους τρελούς δεν έχουμε! Δεν έπρεπε να φύγεις βρε Τηλέμαχε, δεν έπρεπε να φύγετε, όχι έτσι, όχι τώρα… Και να σκεφτείς ότι φύγατε επειδή το πετρέλαιο θέρμανσης έχει πάει τόσο, είναι και το ΦΠΑ είναι και οι φόροι, είναι και οι εφορίες, μπλά, μπλά, μπλά! Για αριθμούς πέθανες αγόρι μου, για αριθμούς χάθηκαν και τα αδέρφια σου! Ούτε από λάθος, ούτε από ατύχημα, ούτε από απερισκεψία. Πέθανες γιατί οι αριθμοί δεν βγαίνουν, γιατί οι πολύτεκνες οικογένειες δεν ευνοούν το χρέος, γιατί ο Στουρνάρας δεν έπεισε την τρόικα και ο Σαμαράς δεν έπεισε την Μέρκελ. Δε σας σκότωσε η ξυλόσομπα ρε συ Τηλέμαχε: Κατά τα ξένα Μέσα σας σκότωσε η κρίση. Εγώ θα σου πω ότι σας σκότωσε η πατρίδα και οι άνθρωποι που την κυβερνούν. Όταν ψήφιζαν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1,2,3 και ποιος ξέρει πόσα ακόμα, όλοι εκείνοι οι φωτεινοί παντογνώστες που μας καίνε ζωντανούς για να μας σώσουν, δε σε είχαν σκεφτεί ρε συ Τηλέμαχε,  ούτε τους ενδιέφερες εσύ και τα αδέρφια σου και πόσα ακόμα οικογένειες σαν τη δικιά σου. Ακόμα και τώρα, να είσαι σίγουρος, δε θα τους απασχολούσες, όπως δεν τους απασχολούν οι συμπολίτες μας που αυτοκτονούν καθημερινά. Νομίζω μάλιστα ότι μάλλον τους ενόχλησες με την αυτοθυσία σου καλέ μου Τηλέμαχε. Βλέπεις τους αυτόχειρες μπορούν να τους αποσιωπήσουν- μια εντολή στα Μέσα να μην αναφέρονται οι αυτοκτονίες  και ξαφνικά αυτόχειρες δεν υπάρχουν! Η δική σας ιστορία βρε αγόρι μου δεν κρύβεται. Ούτε ο θάνατος των αδερφών σου, ούτε το δικό σου τέλος. Είναι πολύ τραγικό και πολύ ηρωικό για να κρυφτεί. Πώς να κρυφτεί; Ακόμα και αν εμείς το αποσιωπήσουμε, η υφήλιος ανατριχιάζει: Η Washington Post σας ανέφερε ως θύματα μιας απάνθρωπης  κρίσης  δείχνοντας εμμέσως τους υπεύθυνους.
Και οι υπεύθυνοι; Δεν ιδρώνουν με κάτι τέτοια οι υπεύθυνοι Τηλέμαχε γιατί είναι Κύκλωπες: Κύκλωπες που  μετράνε αρνιά και όταν δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί καταβροχθίζουν. Κύκλωπες που Βλέπουν τον κόσμο με ένα μάτι, αυτό μιας ωμής χυδαιότητας που θέλει τρομάρα της να λέγεται και ρεαλισμός! Κύκλωπες: Τέρατα που πίστεψαν ότι οι προστάτες τους είναι θεοί και πως γι’ αυτό μπορούν να καταπίνουν όποιον τους ενοχλεί! Κύκλωπες!! Οι Κύκλωπες κατέλαβαν την Ιθάκη μας Τηλέμαχε κι εμείς κρυμμένοι πίσω από τους βράχους, τους βλέπουμε να κατασπαράζουν τους αθώους και σιωπούμε! Γιατί μπορεί εσύ να είσαι Τηλέμαχος αγόρι μου, εμείς όμως δεν είμαστε Οδυσσέας, γι’ αυτό και δε σας σώσαμε: Οι Κύκλωπες κατέλαβαν την Ιθάκη μας Τηλέμαχε, μα δεν είμαστε όλοι ήρωες για να την πάρουμε πίσω. Σ’ αφήσαμε λοιπόν να ορμάς μόνος σου στις φλόγες για ότι αγαπάς και μείναμε εμείς να σε κοιτάμε και να κλαίμε, που δεν υπάρχει ένας Τηλέμαχος σαν εσένα και για μας…
Γι’ αυτό πέτα μακριά Τηλέμαχε εκεί όπου δεν υπάρχουν ούτε Κύκλωπες, ούτε σκουλήκια. Η Ιθάκη γεννά ήρωες μα – αλίμονο- δεν τους αντέχει…
 
Μάρω


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: