Σελίδες

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αλίμονο στον αυτόδουλο οπαδό της ΑΕΚ


Το πραγματικό ζήτημα που ανακύπτει στη δεδομένη (που να χτυπιέστε κάτω σαν χταπόδια) σχέση της πολιτικής (και) με την ΑΕΚ είναι τούτο: ποια πολιτική καλείται κάθε φορά να υπηρετήσει. Όχι αποκλειστικά η ΑΕΚ, αφού καμία ομάδα δεν μπορεί να δρα αυτόνομα, αλλά όλες η ομάδες που αποτελούν το σύνολο αυτού του οικουμενικού αθλήματος. Και επιπλέον: πώς αξιοποιούν την ΑΕΚ, μέσα από τους μηχανισμούς του σύγχρονου, εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, αυτοί που την ελέγχουν, πως την εκμεταλλεύονται, πως την χρησιμοποιούν ως μοχλό προώθησης των συμφερόντων τους, ως εργαλείο για τη χειραγώγηση, την παθητικοποίηση, τον αποπροσανατολισμό των «πιστών» της Θεάς ΑΕΚ, ως «χειρουργείο» μαζικής λοβοτομής. Τι εννοώ ο «ποιητής»; Όλα τα παραπάνω σε ένα απλό και πρόσφατο παραδειγματικής φύσης ερώτημα: «Αφού παρακολουθείς με αγωνία και προσμονή για την επιτυχή κατάληξη του "κουρέματος" που επιχειρείται στους υπαλλήλους της ΠΑΕ ΑΕΚ, γιατί αύριο, μεθαύριο να αντισταθείς στο ενδεχόμενο "κούρεμα" που θα σου προτείνουν στην δική σου εργασία;» Είναι η όχι πολιτική θέση η σωτηρία μιας εταιρείας με τη μέθοδο του «κουρέματος» των εργαζομένων;

Πάντως υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με το Θέμα. Για παράδειγμα οπαδοί της ΑΕΚ που λένε «ασχολούμαι μόνο με την ΑΕΚ, σιχαίνομαι την πολιτική», ενθουσιάστηκαν όταν οι οπαδοί της Μαρσέιγ σχημάτισαν ένα εντυπωσιακό κορεό με την ελληνική σημαία και τη μορφή ενός άντρα από την αρχαία Φώκαια, ως απάντηση στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε. Μόνο που αυτή η κίνηση αδέλφια μου "απολιτίκ", ήταν μια καθαρά πολιτική κίνηση, όπως και η σημαία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που ύψωσαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ μέσα στην Τουρκία!




Και κάτι άλλο πολύ σοβαρό. Όταν η ΑΕΚ, ο αθλητικός σύλλογος που ίδρυσαν οι πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής, λειτουργεί ως εταιρεία, δεν είναι μακριά η στιγμή που μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε φονικό όπλο στα χέρια των «νονών» που ενδεχομένως να την διαφεντεύουν. Όσοι αντιστάθηκαν στη λαίλαπα Ψωμιάδη, καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Εκείνο που θα λέω πάντα είναι ότι η ΑΕΚ, ο αθλητικός σύλλογος των προσφύγων της Μικράς Ασίας. Ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές, το πιο λαϊκό απ' όλα, ως άθλημα, ως παιχνίδι, δεν έχουν καμία ευθύνη για όλα αυτά. Ή για να είμαστε ακριβείς, έχουν τόση ευθύνη όση έχει ένα χωράφι. Στο χωράφι μπορείς να σπείρεις σιτάρι για να τραφεί ο πληθυσμός, αλλά μπορείς να σπείρεις και οπιούχο παπαρούνα για να μαστουρώνει αυτός ο ίδιος πεινασμένος πληθυσμός.

Κατά τ’ άλλα… στα της επικαιρότητας, το παραμύθι συνεχίζεται κάπως έτσι: οι ισχυροί, άρα κλέφτες του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου, αφού πλούτισαν αρκετά, αποφάσισαν να ταχτοποιήσουν την ζωή τους, ανάγκασαν λοιπόν τους φτωχούς οπαδούς να συγκεντρωθούν στην εξέδρα και τους λένε: «Ψηλά τα χέρια! Θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου». Δε θα καταστρέψουμε την ομάδα σας, θα την αφήσουμε να σέρνεται στα χωράφια της Σούπερ Μπίζνα. Εμείς θα σας μαθαίνουμε την «αλήθεια» μέσα από της αδέσμευτες εφημερίδες που έχουμε δεσμεύσει, θα σας δώσουμε πλούσια φαντασία και ευαίσθητη καρδιά, για να αγαπάτε την εταιρεία μας, δηλαδή την ομάδα σας και να λατρεύετε την ομάδα σας, δηλαδή την εταιρεία μας. Εσείς θα είστε ο κυρίαρχος λαός, η λαϊκή βάση, μόνο που εμείς θα κάνουμε κουμάντο. Μετά οι ισχυροί, άρα οι κλέφτες του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου φώναξαν στο γήπεδο τους κουρεμένους ποδοσφαιριστές: «Θα φροντίζουμε για την ασφάλεια της καριέρας σας, της ζωής και του μισθού σας» δηλαδή της ευτυχίας σας. Εσείς θα παίζετε μπάλα κατά πως θέλετε, εμείς όμως σας παρέχουμε τις προϋποθέσεις, άρα εμείς θα εισπράττουμε και τα έσοδα. Μη νομίσετε ότι θα σας αδικούμε, εμείς, όπως κι εσείς, θα πληρώνουμε το ίδιο στο κράτος, για να έχει λεφτά η κρατική βιομηχανία τζόγου και να μας δίνει διαφημίσεις που φυσικά θα τις εισπράττουμε εμείς για το καλό σας. Θα έχουμε τους ίδιους θεούς και όλοι θα μας έχουν σαν θεούς, θα έχουμε τους ίδιους νόμους που εμείς θα σας δίνουμε κι εσείς θα τους εφαρμόζετε ως εσωτερικό κανονισμό εναντίον σας, σαν μέλη της ομάδας. Και τώρα κοιτάξτε την εξέδρα. Τους βλέπετε; Για να προστατέψουμε την καριέρα σας και τα κέρδη μας, από τους εχθρούς της ομάδας, θα τους εκπαιδεύσουμε ως στρατιώτες, για να σκοτώνουν αυτοί και να ζούμε εμείς. Επειδή όμως ούτε αυτοί, ούτε εσείς γνωρίζετε το συμφέρον σας, θα σας το καθορίζουμε εμείς, εν ανάγκη και με τη βία. Θα σας απαγορεύουμε όμως να κλέβετε ο ένας τον άλλο, γιατί μπορεί να κλέψετε κι εμάς.

Με αυτό τον τρόπο οι κρατούντες του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου επέβαλαν την ιδεολογία τους, οι ποδοσφαιριστές παίζανε μπάλα και αποφάσιζαν «ελεύθερα» ότι τους έλεγε ο μάνατζερ τους. Οι οπαδοί πέθαιναν για το μεγαλείο της ομάδας - εταιρίας και οι σωτήρες του συλλόγου απολάμβαναν τα διεφθαρμένα κέρδη τους. Η ευτυχία τους ήτανε δύναμη της ομάδας και η ξετσιπωσιά τους προστασία της επένδυσης τους. Κι αν ο λαός τύχαινε να αποφασίσει κάποτε να τους διώξει, αμέσως μετά αναζητούσε άλλους σωτήρες για να τον κλέβουν, αυτόν και την ομάδα του. Δεν μπορούσε πια ούτε να ζήσει, ούτε να σκεφτεί χωρίς σωτήρες.

Παραμύθι; Βεβαίως! Ωστόσο υπάρχει και επιθύμιο: Αλίμονο στον αφτόδουλο οπαδό της ΑΕΚ, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας του παραδίνεται για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των κλεφτών.

Τα ραμφίσματα του Αετού 7-12-2012

Ράμφισμα 1. Ποιος θα πληρώσει τα 350.000 ευρώ που χρωστάει στο ΙΚΑ ο κ. Νοτιάς. Ναι αυτός τα χρωστάει και αυτός με τους συνεργάτες του θα βρεθεί κατηγορούμενος αν δεν πληρωθεί το χρέος. Δεν πιστεύω να τολμήσει κανείς να αφήσει άλλες εκκρεμότητες ακάλυπτες για να καλυφθεί ο Ελληνοαμερικανός εφοπλιστής;

Ράμφισμα 2. Αγαπημένοι μου οπαδοί της ΑΕΚ επιτέλους μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι όσον αφορά το μέλλον της ομάδας μας. Οι κ. Βενιάμης, Σαραντίτης, Στεφάνου και Δαλακούρας, αμφότεροι από την ευγενή, φιλάνθρωπη, φίλαθλη, φιλότεχνη κτλ. συνομοταξία των ελλήνων εφοπλιστών μας διαβεβαιώνουν. Αν κάτι συμβεί και δεν προχωρήσει ο Βιντιάδης, πρέπει όλοι να σκεφτούμε πως θα βοηθήσουμε την ΑΕΚ.

Ράμφισμα 3. Στην ομάδα σωτηρίας της ΑΕΚ και ο Λαλιώτης. Έλα μωρή ομαδάρα. Ακούστε το ΑΕΚτζήδες, θα μας σώσει και ο Λαλιώτης. Πλάκα, πλάκα ο Λαλιώτης με το Βούρο θα έκαναν τρελό δίδυμο. Ο ένας πρώην υπ. ΠΕΧΩΔΕ την περίοδο των μεγάλων εργολαβιών, ο άλλος κατασκευαστής γηπέδου με κινέζικα κεφάλαια... Τρέλα!!!

Ράμφισμα 4. Κάποιοι λοιπόν εξακολουθούν να μας θεωρούν... Μαλακούρες...

Ράμφισμα 5. Έχω μια ιδέα: δεν μαζευόμαστε όλοι μαζί να ψήσουμε τον Γκερέιρο να αναλάβει. Τουλάχιστον αυτός το πριμ που έταξε το έδωσε την επόμενη.

ΥΓ. Η τελευταία σου ελπίδα στον κόσμο αυτό είναι να καταλάβεις ότι δεν είσαι επενδυτής, αλλά άνθρωπος. Και που' σαι φιλαράκο, επενδυτές είναι και αυτοί που επενδύουν τα όνειρα τους σε… επενδυτές!

Παναγιώτης Αλιατάς


aek-live.gr


http://aekblog-aliatas.blogspot.com/

http://www.aek-live.gr/2012/12/blog-post_2235.html

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: