Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Σύλληψη δημοσιογράφου για σχόλιο στο blog του

Αναδημοσίευση από το www.makeleio.gr 

"Η χώρα και οι κάτοικοι τους μπορεί να υπερηφανεύονται ότι έχουν θεσμούς μα πάνω από όλα έχουν εισαγγελείς αδέκαστους και όλα λειτουργούν ρολόι.
Στο αυτόφωρο θα οδηγηθεί το πρωί ο συνεργάτης του makeleio.gr, δημοσιογράφος Μάκης Βραχιολίδης, επειδή ένας πολίτης κατέφυγε εναντίον του και του έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση για ένα σχόλιο που αναρτήθηκε στο προσωπικό του blog, ιστοσελίδα, το • indobserver.blogspot.gr, η οποία ούτε ανώνυμη είναι ούτε κρύβεται. Από εκείνη την ώρα εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία παρά το γεγονός ότι ο συνάδερφος κατέβασε το- κατά την γνώμη του μηνυτή- συκοφαντικό σχόλιο. Οι αστυνομικοί του Χολαργού πήγαν και τον συνέλαβαν.
Από δω και πέρα αρχίζουν τα απίστευτα.
Όπως έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις, ο δημοσιογράφος που με τα ρεπορταζ του βοηθά τον πολίτη και δεν είναι ούτε λαμόγιο ούτε μεγαλοδημοσιογράφος με βίλες και Καγιέν, έδωσε κατάθεση και η κατάθεση εστάλη στον σημερινό εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο κ.εισαγγελέας(αμερόπληπτος όπως πάντα)διέταξε να κρατηθεί ο Βραχιολίδης σαν κοινός εγκληματίας παρά το γεγονός ότι η σύλληψη αφορούσε ένα σχόλιο που ο ίδιος κατέβασε.
Πλην της "τζάμπα μαγκιάς" του κυρ-εισαγγελέα με τον οποίο θα ασχοληθούμε δημοσιογραφικά άλλη στιγμή, ρωτάμε την προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου: Υπάρχει κάποια "ειδική μεταχείριση" προς το ατίθασο δημοσιογραφικό επάγγελμα τις τελευταίες μέρες με ανάλογες αποφάσεις να συλλαμβάνονται οικογενειάρχες με 3 παιδιά και να διανυκτερεύουν στο τμήμα άνευ λόγου και σοβαρής αιτίας;
Αυτά εξευτελίζουν και τη δικαιοσύνη και την πολιτεία. Επιστρατεύστε την αυστηρότητα σας σε άλλους κύριοι και κυρίες της Ευελπίδων. Όχι σε μισθοσυντήρητους που τρέχουν για το ρεπορταζ.
Το θέμα του Μάκη δεν θα το αφήσουμε έτσι κυρία Φάκου..."


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: