Σελίδες

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

- "Κράτος παρατηρητής" η Παλαιστίνη με απόφαση του ΟΗΕ





Σωστή σαν απόφαση αλλά μυρίζει έντονα κάτι άλλο κάτω από αυτή την απόφαση!! είναι σίγουρο ότι κάτι πολύ μεγάλο παίζει στην περιοχή!
Ισως είναι και μία απάντηση (πρώτα από τους Αμερικανούς) στην αναγνώριση του Κοσσόβου ως κράτος.
138 χώρες ψήφισαν υπέρ.
Εκτός από την Ελλάδα, θετικά ψήφισαν μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία και η Κίνα, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ τους η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Κύπρος, το σύνολο του αραβικού κόσμου, των ασιατικών χωρών και της Νότιας Αμερικής.
Αρνητική ήταν η ψήφος του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ενώ «όχι» είπαν η Τσεχία, ο Παναμάς α απείχαν 41 κράτη – μέλη, μεταξύ των οποίων η Βρετανία (που είχε βάλει όρους στην Παλαιστινιακή Αρχή), η Γερμανία, η Αυστραλία, η Βουλγαρία, η Εσθονία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Ουγγαρία, η ΠΓΔΜ, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Ρουμανία.
Η Παλαιστινιακή Αρχή θα μπορέσει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της σε οργανισμούς που διασυνδέονται με τον ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στο οποίο θα μπορέσει να προσφύγει κατά του Ισραήλ.
Η αποδοχή του παλαιστινιακού αιτήματος έγινε δεκτή με ζητωκραυγές στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: