Σελίδες

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΛΕΣΒΙΟΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΕΡΟ»

«ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΧΕΔΟΝ 60 - 70 ΑΠΟΤΡΟΠΕΣ ΣΚΑΦΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η FRONTEX ΚΑΝΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ ΤΟΥΣ»


Το νερό-νεράκι και μάλιστα πανάκριβο από τα χέρια ιδιώτη, θα πουν σε λίγο καιρό οι κάτοικοι της Λέσβου, καθώς το Μνημόνιο ΙΙΙ της συγκυβέρνησης Σαμαρά σε συνδυασμό με τις τελευταίες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, προαλείφουν ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου (ΔΕΥΑΛ), δεν θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της όπως σήμερα και θα παραδοθεί σε χέρια πολυεθνικής εταιρείας, γαλλικών συμφερόντων, εξειδικευμένης στην αρπαγή των υδάτινων πόρων.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος απόψε τελείωσε τη νέα διήμερη επίσκεψή του στη Λέσβο την οποία εξυπηρετεί κοινοβουλευτικά, είχε συναντήσεις και με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ, αλλά και με τους εργαζόμενους του καλλικρατικού Δήμου-τέρας της Λέσβου.

Όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ, το ανελέητο κυνηγητό που άρχισαν να δέχονται οι Δήμοι και οι κοινωφελείς δημοτικές εταιρείες σε όλη την Ελλάδα από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, με την απόλυτη συγκατάθεση των τοπικών Βουλευτών Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, είναι θέμα χρόνου για να ισοπεδωθεί κάθε δημοτική προσφορά στο τοπικό κοινωνικό σύνολο, ώστε να έλθει η εν ψυχρώ αρπαγή των δημοτικών περιουσιακών στοιχείων με αιχμή του δόρατος τα νερά, αλλά και την εκμετάλλευση των σκουπιδιών.

Τονίστηκε επίσης με ιδιαίτερη έμφαση ότι ο Δήμος Λέσβου, που είναι και ο μεγαλύτερος όλης της χώρας, θα βρεθεί κάποια στιγμή, στους αμέσως επόμενους μήνες, να εξυπηρετείται από καθαριότητα μέχρι ηλεκτρισμό και από συνεργεία επισκευών οδοποιίας μέχρι διοικητικές υπηρεσίες, μόνο από 280 υπαλλήλους, εάν από τους υπάρχοντες αφαιρεθούν εκείνοι που το Υπουργείο Μανιατάκη θέλει να θέσει σε διαθεσιμότητα-απόλυση, τις καθαρίστριες των σχολικών και δημοτικών κτιρίων και τους σχολικούς φύλακες.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η συνάντηση που είχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, παραρτήματος Λέσβου.

Περιέγραψαν την άκρως εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στην Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά και σε αστυνομικά τμήματα του νησιού, από τη συσσώρευση εκατοντάδων λαθρομεταναστών που έχουν αποβιβαστεί στο νησί με την «ευγενική φροντίδα» της ακτοφυλακής της Τουρκίας.

Μετά τη συνάντηση, ο Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TV Μυτιλήνη είπε τα εξής:

«Η κατάσταση στη Λέσβο με τους λαθρομετανάστες είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Μωρά, γυναίκες, άνδρες, χωρίς κανέναν ιατρικό έλεγχο από πλευράς Πολιτείας, στοιβάζονται σε κρατητήρια ή σε διαδρόμους των Αστυνομικών Τμημάτων.

Ρωτώ ευθέως την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.:

Ποιος θα έχει την ευθύνη έναντι του νόμου, εάν κάτω από τις απίστευτες και άθλιες συνθήκες πεθάνει ένα μωρό ή κολλήσει  μολυσματική νόσο ένας οποιοσδήποτε αστυνομικός;

Προκαταβολικά δηλώνω ότι την ευθύνη θα την έχουν και ο Υπουργός και οι ανώτατοι Αξιωματικοί που ηγούνται της Αστυνομίας και οι οποίοι αποδεικνύεται ότι είναι ελάχιστοι σε ικανότητες για να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά το μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Ένα πρόβλημα για το οποίο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι χρειάζεται και ισχυρή πολιτική λύση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο σημείο αυτό, αποκαλύπτω ότι οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που ελέγχουν το Νότιο τμήμα της Λέσβου κάνουν κάθε βράδυ πάνω από 60-70 αποτροπές εισόδου σκαφών με λαθρομετανάστες στα χωρικά μας ύδατα.

Έχω βάσιμες καταγγελίες ότι η κατάσταση στα Βόρεια που την ελέγχει αυτή η φαρσοκωμωδία που λέγεται Φρόντεξ, είναι και ο αδύναμος κρίκος στην αποτροπή εισβολής των λαθρομεταναστών.

Η Φρόντεξ λειτουργεί ως δύναμη δημόσιας σχέσης και ως ρεσεψιονίστ των λαθρομεταναστών!

Όποιος έχει αντίρρηση να πάει στη Λέσβο και να ρωτήσει».

Ο Τέρενς Κουίκ είχε επίσης συνάντηση με την Ένωση Ποτοποιών Λέσβου προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειες που έχει ξεκινήσει ο ίδιος για να πειστεί η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά να αλλάξει τη φορολογική (και όχι μόνο) πολιτική που με πολύ σκληρό τρόπο εφαρμόζει για το ούζο.

Σε όλες τις συναντήσεις ήταν παρόντες ο πρώην Βουλευτής και Επικεφαλής Πολιτευτής Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρος Γαληνός και ο πρώην Βουλευτής και Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του Κινήματος στη Βουλή Γιάννης Γιαννέλης.

Αργά χθες το βράδυ ο Τέρενς Κουίκ είχε τρίωρη συνάντηση με την προσωρινή Διοικούσα της Περιφέρειας Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και με πυρήνες από πολλές περιοχές του νησιού για να συζητηθούν κυρίως θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Σημειώνεται ότι η αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση ήταν κατάμεστη, με όρθιους και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διοικούσας, οι πυρήνες του Κινήματος στη Λέσβο έχουν 500% αύξηση από τις εκλογές μέχρι σήμερα.

Σήμερα το πρωί ο Τέρενς Κουίκ ήταν ο μόνος Βουλευτής που παρέστη στη Λέσβο στη Δοξολογία και τη κατάθεση στεφάνων για την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης.

Οι Βουλευτές της ΝΔ Παύλος Βογιατζής και Χαράλαμπος Αθανασίου και του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σιφουνάκης, έδωσαν το ηχηρό απόν τους.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: