Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Der Spiegel: Ο Σαμαράς διορίζει τους κολλητούς και τους φίλους του

 
 
PS: Δηλαδή γιατί μας πληγώνει έτσι το Spiegel; Είναι δυνατόν να κατηγορεί κοτζάμ αναμορφωτή για παλαιοκομματική πρακτική, για ρουσφετολογία; Το ότι είναι κάποιοι από την Μεσσηνία και φίλοι του είναι συμπτωματικό....!!! Άκου δεν κάνει ο Στασινόπουλος για την θέση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ... Μα δεν είδαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι ότι έχει κάνει ήδη θαύματα;... Και από τις πρώτες ημέρες της θητείας του; Εδώ έκανε το άσπρο μαύρο και αυτοί λένε ότι δεν κάνει για αυτή την δουλειά! Δηλαδή σε λίγο θα μας πουν και η τροπολογία που παύονται όλοι οι διευθυντές εφοριών, τελωνείων κλπ έγινε για να βολευτούν οι "δικοί" μας άνθρωποι; Λέτε για αυτό να δυσφόρησε και ο επικεφαλής της Task Force κ. Ράιχενμπαχ; Και αν ήταν μέσα στις προβλέψεις των όρων του μνημονίου και των υποχρεώσεων μας δεν το γνώριζε ο κ. Ράιχενμπαχ; Ή μήπως όντως έγινε η κίνηση για να μπουν στις θέσεις οι ημέτεροι;   Και μετά απορούμε εμείς γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει αποπέμψει τον κύριο Σταϊκούρα μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.  Μήπως είναι μία από τα ίδια; 
__________________

Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας – ακόμα και αν δεν είναι πολύ κατάλληλοι γι' αυτές, γράφει, με καυστικό τρόπο, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Για παράδειγμα, αναφέρει το Der Spiegel, πρόσφατα ο k. Σαμαράς διόρισε νέο πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ, που έχει χρέος άνω του ενός δισεκατομμυρίων ευρώ και πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Νέος επικεφαλής όμως δεν θα είναι κάποιος με πείρα στον τομέα της υγείας. Αντί αυτού ο Σαμαράς έδωσε τη θέση σε έναν δικηγόρο και φίλο από το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία.

Στην ηγεσία του ΣΔΟΕ διόρισε έναν έφορο από τη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο οποίος δεν έχει υπηρεσιακή εμπειρία σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς ήταν υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από το περιβάλλον του Σαμαρά προέρχεται και ο νέος διευθυντής του ΟΠΑΠ. Επιπλέον, ασυνήθιστες είναι οι ανακατατάξεις στην ΕΡΤ, όπου από την έναρξη της θητείας του Σαμαρά μέχρι τώρα περικόπτονται ή αναβάλλονται επιτυχημένες εκπομπές. Επιπλέον, πρόσφατα, η κόρη ενός πρώην νεοδημοκράτη υπουργού, φίλου του Σαμαρά, μπορεί να παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή. Δεν ξεχώρισε μεν μέχρι τώρα ως τηλεπαρουσιάστρια, αλλά κατέχει κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, υποννοώντας την Ανθή Σαλαγκούδη.

Πηγή:  iefimerida.gr


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: