Σελίδες

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τα ΑμεΑ βγαίνουν στους δρόμους


Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποιήση ατόμων με αναπηρία στην Αθήνα και σε άλλες 36 πόλεις που διαμαρτύρονται για την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων που εκκρεμμούν.
Στην Αθήνα η κινητοποίηση γίνεται έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.
Όπως καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ, «στην παρούσα στιγμή πάνω από 70 χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευσή».
 Κάνει επίσης λόγο για μια «πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση» για την οποία, όπως αναφέρει, «ευθύνεται αποκλειστικά το υπουργείο Εργασίας».



«Επιτέλους να μπει φραγμός σε πολιτικές και νοοτροπίες που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Διήμερη στάση εργασίας για τους δικαστικούς
Σε δίωρες στάσεις εργασίας από 09:00 μέχρι τις 11:00 προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας, Τρίτη και Τετάρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας. Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών και αύριο στο Εφετείο Αθηνών.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: