Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΤΗΡΙΟ 26ης Σεπτέμβρη

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Αγαπητές και αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι του Λαϊκού Κινήματος, συνοδοιπόροι μαρτυρικοί Ελληνες και πολίτες αυτής της χώρας.
Με κεντρικό σύνθημα : «να σωθεί η χώρα, αλλά πρώτα να σωθούν οι άνθρωποι», οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βγαίνουν από το καβούκι της ανυπαρξίας και της σιγής και πραγματοποιούν πρόσκληση σε γενική απεργία για αύριο 26/9. Το σύνθημα της πρόσκλησης σε απεργία μπορείτε βέβαια να το αναγνωρίσετε κατά την πνευματική του πατρότητα. Είναι δικό μας, είναι διδαχή και λόγος του Λαϊκού Κινήματος.
Ευχόμαστε να πιάσει τόπο και να κάνει τους Ελληνες, τους πολίτες αυτής της χώρας, να σκεφτούν για το τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα που δημιουργείται σε όλους μας, για την ζωή – θάνατο και σκλαβιάς που θέλουν να μας επιβάλλουν. Είναι τουλάχιστον ένα σύνθημα με περιεχόμενο, απέναντι σε όλα τα «αντί» και τα στερητικά «α» που μας έχουν συνηθίσει και εθίσει στην άμυνα και όχι στην επίθεση.
 Γιατί το Λαϊκό Κοινωνικό Κίνημα έπρεπε να είναι συνεχώς στην επίθεση με όσα επιβάλλουν στο λαό και στη κοινωνία οι κυβερνήσεις της σαπίλας και της κλοπής και όχι στην άμυνα.
Δεν θα κριτικάρουμε αυτή τη στιγμή την στάση της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ, που αντί να έχουν προκηρύξει εδώ και καιρό απεργίες αόριστης διάρκειας απέναντι στην εγκληματική για τον εργαζόμενο λαό πολιτική, ώστε να παραλύσει το κράτος της ρεμούλας και του ξεπουλήματος. κάνουν απεργία μίας ημέρας.

Αλλωστε, ο μισθός πια μοιάζει περισσότερο με χαρτζιλίκι, με φιλοδώρημα και όχι με μέσο ανταμοιβής της εργασίας και της ζωής που δίνει ο εργαζόμενος στον εργοδότη του. Δεν θα κριτικάρουμε το αλαλούμ στην αντιπολίτευση και την έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής και κοινωνικής πυξίδας. Αυτά θα τα δούμε στο μέλλον.
Αυτό που προέχει είναι να κατεβούμε όλοι ενωμένοι αύριο στην πορεία, από κάθε γωνιά και γειτονιά της Αθήνας, από κάθε μέρος της Αττικής.
Να γεμίσουν οι δρόμοι από ανθρώπους αποφασισμένους να γκρεμίσουν την βρώμικη εξουσία και τους μηχανισμούς της και να ξεκινήσουν μια νέα πορεία ζωής. Μια απλή απόφαση είναι για τον καθένα από εμάς, ας την πάρουμε και ας κατέβουμε, να ενωθούμε με άλλους χιλιάδες για να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας με τα χιλιάδες πράγματα που μας πληγώνουν, μας σκοτώνουν, μας εξοργίζουν και να απαιτήσουμε να φύγουν αυτά και αυτοί που τα επέβαλλαν.
 Σας το επισημαίνουμε: δεν θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον, για αυτό η παρουσία όλων αύριο είναι σημαντική πολιτική πράξη ουσίας και παρακαταθήκη για το μέλλον. Σας απευθύνουμε λοιπόν πρόσκληση και έκκληση συνάμα. Αφήστε για λίγες ώρες ό,τι κάνετε και ελάτε να διαδηλώσουμε με παρρησία την θέλησή μας.
Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του Λαϊκού Κινήματος, θα συναχθούμε στον χώρο της Παλαιάς Βουλής, γύρω στις 11:00 με 11:30. Καλό θα είναι να ανταμώσουμε και να βρεθούμε όλοι και όλες μαζί.

 Με βαθειά εκτίμηση Η Δ.Ε. του Λαϊκού Κινήματος

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: