Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ: Στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στην ΕΥΔΑΠ, Αθηνάς 58, διανέμουμε κρύο νερό κόντρα στην ιδιωτικοποίησή του.


 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ
Αθήνα, 20 Ιουλίου 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπουκάλια με κρύο νερό, θα διανέμουν στις 12 το μεσημέρι σήμερα, μπροστά στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο κέντρο της Αθήνας (Αθηνάς 58), εθελοντές του «Αλληλέγγυον» και μέλη του Πατριωτικού Μετώπου.

Η κίνηση αυτή γίνεται για να δηλώσει κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεση της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, στην προγραμματιζόμενη από τους κυβερνώντες Τροϊκανούς και ΔΝΤούδες, ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ ύδρευσης.

Σε φυλλάδιο του Κινήματος για Άμεση Δημοκρατία, «Πατριωτικό Μέτωπο», που διανέμεται μαζί με το κρύο νερό του Συνεταιρισμού «Αλληλέγγυον», αναφέρεται η καταστροφική για τους Λαούς, διεθνής εμπειρία από τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ ύδρευσης:
Χιλή: η Παγκόσμια Τράπεζα επέβαλλε σαν δανειοδοτικό όρο στη χώρα εγγύηση κέρδους 33% στη γαλλική εταιρία ύδρευσης Suez Lyonnaise des Eaux
Αυστραλία: Το 1998 λίγο καιρό αφότου ανέλαβε την ύδρευση η γαλλική Suez Lyonnaise des Eaux το νερό στο Σύδνεϋ βρέθηκε μολυσμένο από παράσιτα και κρυπτοσπορίδια.
Καναδας: Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού μολύνθηκαν από το βακτηριο E coli στο Walkerton, Ontario ύστερα από τη ιδιωτικοποίηση του ελέγχου ποιότητας του νερού που πέρασε στον έλεγχο της A&L Labs. Η εταιρία χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των ελέγχων «απόρρητη πνευματική ιδιοκτησία» και αρνήθηκε να τα κοινοποιήσει.


Μαρόκο: Οι καταναλωτές είδαν την τιμή του νερού να ανεβαίνει 3 φορές πάνω αφότου ιδιωτικοποιήθηκε η εταιρία ύδρευσης στην Casablanca.
Αργεντινή: Όταν θυγατρική της Suez Lyonnaise des Eaux αγόρασε την κρατική επιχείρηση νερού Obras Sanitarias de la Nacion, οι τιμές διπλασιάστηκαν και η ποιότητα του νερού χειροτέρευσε. Η εταιρίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει όταν οι κάτοικοι μαζικά αρνήθηκαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
Μ. Βρετανία: Οι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης αυξήθηκαν κατά 67% μεταξύ 1989 και 1995. Το ποσοστό διακοπών των παροχών ανέβηκε κατά 177%
Ν. Ζηλανδία: Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εμπορευματοποίηση του νερού.
Ν. Αφρική: Το νερό έγινε απροσπέλαστο, πανάκριβο και μη ασφαλές όταν η εταιρία Suez Lyonnaise des Eaux ανέλαβε την ύδρευση στο Johannesburg. Υπήρξαν εκτεταμένες μολύνσεις και χιλιάδες άνθρωποι είδαν την παροχή τους να διακόπτεται.
Βολιβία: Το 1999 η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει ιδιωτικοποίηση της δημοτικής εταιρίας ύδρευσης της Cochabamba, Servicio Municipal del Agua Potable y Alcantarillado (SENIAPA).
Να υπενθυμίσουμε ότι η ίδια εταιρία, η Suez Lyonnaise des Eaux, ήδη μέτοχος της ΕΥΑΘ, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των εταιριών ύδρευσης και μάλιστα σε πρώτη φάση, σε κοινοπραξία με την γνωστή  ΑΚΤΩΡ.
Τόσο το «Αλληλέγγυον», (το δίκτυο αλληλεγγύης που εδώ και καιρό πρωτοστατεί στον αγώνα κατά των πολυεθνικών φέρνοντας σε κατ' ευθείαν επαφή τους αγρότες/βιοτέχνες με τους πολίτες), όσο και το Πατριωτικό Μέτωπο, (το Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας με στόχο το πέρασμα των εξουσιών στο Λαό), έχουν δηλώσει την αποφασιστικότητά τους, να σταματήσουν την ιδιωτικοποίηση του σημαντικότερου αυτού αγαθού, που μας χαρίζει δωρεάν η φύση.

Τα πολυεθνικά αδίστακτα συμφέροντα, αυτά τα ίδια που σακάτεψαν την οικονομία της χώρας με τα «δανεικά» τους και εκφράζονται από τη θλιβερή μειοψηφία που «κυβερνά» τον τόπο, πρέπει να «βρουν τον δάσκαλό τους» και να ξεκουμπιστούν από την Ελλάδα.

Ελάτε στις 12 το μεσημέρι σήμερα μπροστά στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στην Αθηνάς 58, να πιείτε κρύο νερό και να κουβεντιάσουμε. Η υπόθεσή μας, είναι στα χέρια μας. Ας μην ξεχνάμε πως το νερό, δεν είναι απλά ένα αγαθό. Είναι ένα από τα κύρια συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης, της ίδιας της ζωής.

Οι Έλληνες, με έναν πολιτισμό χιλιάδων ετών, έχοντας μάλιστα αποδώσει στα ποτάμια, στις λίμνες και στις πηγές θεϊκά χαρακτηριστικά, (νεράϊδες, θεοί των ποταμών, προστάτες άγιοι κλπ), είναι υποχρεωμένοι από την ίδια την ιστορία τους να προστατέψουν το αγαθό αυτό της μάνας φύσης, από τα κοράκια της νέας τάξης. 

ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ  ΣΥΝ.ΠΕ.

Αγίας Σοφίας  50  ΚΟΛΩΝΟΣ  10444   
ΤΗΛ. 210 51 41 443 Fax: 2105141442   
Email: allilegion@gmail.com,  Ιστοσελίδα: www.allilegion.gr

http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι οσοι ψηφισαν τους προδοτες τα ξεπουληταρια να χρεοκοπησουν ολοι!
Ρε καθαρματα νταβατζιδουπαλληλοι δεν φτανουν τα χαρατσια θα μας εκβιαζετε και με το νερο;;;;;
Επανασταση τωρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλληλέγγυον, Βιδάλης,
κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά.

Κάτι βρώμικες ιστορίες με συνεταιρισμούς κεί πάνω στη Β. Ελλάδα τα χρόνια της πασοκοκρατίας.
Έναν μουσάτο αγροτοσυνεταιριστή με σκάνδαλα χρεωκοπίας συνεταιρισμού που τον διέγραψαν από το Πασοκ...
κάτι μου θυμίζουν.

Και τώρα μοιράζει νερό....

χά, χα, χα