Σελίδες

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τσίπρας ή Σαμαράς; ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ;

Από Έγερσις

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι διαμορφώνεται το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τη πρώτη και τη δεύτερη θέση στις εκλογές της 17ης Ιούνη. Αν και η γνώμη μας για τις δημοσκοπήσεις είναι πάγια και πάντα αποφεύγουμε να τις δημοσιοποιήσουμε καθώς τις θεωρούμε στημένο παιχνίδι ωστόσο θεωρούμε πως είναι ανάγκη να...

απαντήσουμε ξεκάθαρα στο ψευτοδίλημμα που τίθεται τις τελευταίες ημέρες και φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει μέχρι τις εκλογές. Το χαρακτηρίζουμε ψευτοδίλημμα γιατί θεωρούμε πως υπάρχουν και άλλες επιλογές που κατά την αντίληψή μας θεωρούμε καλύτερες. Αν όμως δεν είχαμε άλλες επιλογές ή αν υποθετικά το σύστημα στην Ελλάδα ήταν ανάλογο με αυτό των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η απάντηση στο τι θα ψηφίζαμε ανάμεσα στα δυο κόμματα και στους δύο πολιτικούς θα ήταν ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΝΔ. Τσίπρας και όχι Σαμαράς.

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΝΔ - Γιατί Τσίπρας και όχι Σαμαράς


Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αναρωτιούνται. Πρέπει να αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση; Δεν πρέπει να το εμποδίσουμε; H απάντηση είναι επίσης ξεκάθαρη από μέρους μας. ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ.Δεδομένο είναι βέβαια ότι μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα πρέπει να συνεργαστεί υπό ορισμένες προυποθέσεις με άλλα κόμματα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι αυταπάτες δεν έχουμε για κανέναν. Γνωστά τα έργα και οι ημέρες και των δύο κομμάτων και αντρών. Όμως υπάρχει μια βασικότατη διαφορά. Η μεν Ν.Δ ψήφισε το ξεπούλημα της Ελλάδας στους παγκόσμιους τοκογλύφους και οδήγησε τους Έλληνες στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως με τις ατυχέστατες δηλώσεις στελεχών του και του Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου, λέει ξεκάθαρα πως θα οδηγήσει άμεσα την Ελλάδα έξω από το μνημόνιο ενώ η ΝΔ λέει πως θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα το μνημόνιο. Βέβαια μετά το εκλογικό στραπάτσο της 7ης Μαίου το γύρισε και λέει για επαναδιαπραγμάτευση! Η ίδια που συμμετείχε στη κυβέρνηση Παπαδήμου που υποτίθεται ότι το διαπραγματεύτηκε!!

Εκτός από το μνημόνιο και την οικονομία βέβαια υπάρχουν μια σειρά θεμάτων όπως η λαθρομετανάστευση, η εξωτερική πολιτική κ.α. Γνωρίζουμε τις ανθελληνικές και αντεργατικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά. Όμως γνωρίζουμε καλά και τα κατορθώματα της Νέας Δημοκρατίας στα ίδια θέματα. Ο ''ευχαριστούμε τους μετανάστες που επέλεξαν τη πατρίδα μας'' Πάκης Παυλόπουλος, ο υπουργός δημόσιας τάξης των Δεκεμβριανών του 2007 και συντάκτης του νόμου περί ασυδοσίας βουλευτών και του εκλογικού νόμου - εκτρώματος παραμένει στη πρώτη γραμμή της Ν.Δ. Αυτός που θα είχε παραιτηθεί όταν έφυγε ο Καραμανλής. Τι καλύτερο πρεσβεύει ο Παυλόπουλος στα θέματα αυτά από τον Τσίπρα; Ή μήπως κυβερνούσε ο Τσίπρας όταν νομιμοποιήθηκαν χιλιάδες λαθρομετανάστες και ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές; Έργο Πασοκονεοδημοκρατίας δεν είναι ή ζούμε σε άλλη χώρα;

Αλλά ας αφήσουμε τα πρόσωπα και ας επικεντρωθούμε στην ουσία. Θέλουμε να απαλλαγούμε από το τρισκατάρατο μνημόνιο που ψήφισαν χωρίς να ρωτήσουν τους Έλληνες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Αν το θέλουμε τότε δεν έχουμε παρά να καταδικάσουμε αυτούς που το ψήφισαν και να τους ισοπεδώσουμε εκλογικά ακόμα μια φορά και ακόμα περισσότερο καθ ότι δεν έλαβαν κανένα μήνυμα κρίνοντας από τις δηλώσεις τους.
Να διαλυθεί το καρκίνωμα
Το καρκίνωμα της Πασοκονεοδημοκρατίας πρέπει να διαλυθεί αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια καλύτερη μέρα για τη Πατρίδα μας. Ας μην έχουν αυταπάτες κάποιοι ότι μπορεί να θεραπευτεί. 38 χρόνια μας τυρρανάει και ΤΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ οι προσκυνημένοι υπηρέτες της Νέας Τάξης να πάρουν οριστικά το δρόμο του πολιτικού καιάδα.
Η επόμενη μέρα
Πολλοί θα συμφωνήσουν στα παραπάνω ωστόσο μένει η αμφιβολία για το ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη μέρα. Ακούμε διάφορους περίεργους να λένε για εμφύλιο και άλλα τέτοια αστεία. Ότι πρέπει να εμποδιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση γιατί θα καταστρέψει την Ελλάδα. Μα η Πασοκονεοδημοκρατία δεν κατέστρεψε την Ελλάδα; Ή μήπως έχει κανείς αυταπάτες ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σε ανθελληνικά και αντεργατικά μέτρα θα αντέξει για πολύ; O Ελληνικός Λαός θα είναι αυτός που θα στείλει αδιάβαστο και το ΣΥΡΙΖΑ όπως έστειλε τη Πασοκονεοδημοκρατία, και ευελπιστούμε ότι θα το πράξει ακόμα περισσότερο στις εκλογές που έρχονται. Και είναι βέβαιο ότι η κατάρρευση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που κυβερνήσει και αρχίσει τις κολωτούμπες θα έρθει όχι σε 38 χρόνια! Ούτε σε 38 ημέρες... Άλλωστε όποιος έχει στο ελάχιστο μελετήσει τη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια θα διαπιστώσει ότι το ενδεχόμενο διάσπασης και πολυκερματισμού είναι προδιαγεγραμμένο ιδιαίτερα αν σχηματίσει κυβέρνηση.
Από το Σύνταγμα στη Κουμουνδούρου!
Έχει σκεφτεί κανείς την εικόνα τα εκατομμύρια ελληνικού λαού που διαμαρτύρονταν στο Σύνταγμα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Πασοκονεοδημοκρατίας να μεταφερθούν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Κουμουνδούρου σε περίπτωση που ο Τσίπρας κάνει κυβερνητικές κολωτούμπες εξαπατώντας τον Ελληνικό Λαό; Τι θα κάνουν σε αυτή τη περίπτωση οι ''Μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι''; Σωστά μαντέψατε...Θα χτυπήσουν στο ψαχνό τους Έλληνες υπερασπιζόμενοι τη κυβέρνηση!!! Ζούμε και αναπνέουμε γι αυτή τη σκηνή...

egersis



http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: