Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η ευκαιρία του Τσίπρα και ...η μπλόφα των 4 δις ευρώ.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
 
 
Το πόκερ της κυβέρνησης.
Δωσίλογοι και Τρόικα προσπαθούν να παγιδεύσουν τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ.
Προσπαθούν να "ακυρώσουν" την εντολή του ελληνικού λαού.
Υπάρχουν παιχνίδια, τα οποία μπορείς ως παρατηρητής —και χωρίς να παίρνεις μέρος ο ίδιος σε αυτά— να τα παρακολουθείς και να καταλαβαίνεις την εξέλιξή τους σχεδόν ισότιμα με τους πρωταγωνιστές τους και παιχνίδια όπου αυτό δεν συμβαίνει. Σε παιχνίδια, όπως το σκάκι, για παράδειγμα, καταλαβαίνεις τις κινήσεις των παικτών και μπορείς ακόμα και ως παρατηρητής να "ζεις" το παιχνίδι σε πραγματικό χρόνο. Μπορείς ακόμα και να "επέμβεις" σε αυτό, προειδοποιώντας τον έναν ή τον άλλο παίκτη για τις συνέπειες μιας κίνησης ή για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός προβλήματος. Υπάρχουν όμως παιχνίδια όπου δεν μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει. Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι το πόκερ. Εκεί ο κάθε παίκτης γνωρίζει μόνον ό,τι αφορά τον ίδιο και ο παρατηρητής τίποτε απολύτως.



Σε ένα τέτοιο παιχνίδι πόκερ με κλειστά "χαρτιά" προσπαθούν οι ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι, σε συνεργασία με τους δωσίλογους του δικομματισμού, να παρασύρουν τον Τσίπρα ...Ένα παιχνίδι, στο οποίο συμμετέχει και ο ΣΕΒ δια του προέδρου του. Με το σκεπτικό ότι δήθεν επιθυμούν να τερματίσουν την ακυβερνησία και να δώσουν κυβέρνηση στον τόπο, θα προσπαθήσουν να τον "παρασύρουν" σε τραγικά λάθη ...Σε λάθη, όμως, που, εκτός όλων των άλλων, θα έχουν και "διδακτικό" για τον λαό περιεχόμενο ...Σε λάθη, τα οποία θα "αποδείξουν" στον λαό πως δεν πρέπει να κυνηγάει τους "ανεμόμυλους" των αντιμνημονιακών δυνάμεων ...που θα του "αποδεικνύουν" πως δεν μπορεί να ελπίζει σε σωτήρια "λύση", την οποία δεν εγκρίνουν οι ίδιοι.
Αυτός είναι ο στόχος τους. Θέλουν να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ, για να "πληγώσουν" τον λαό. Θέλουν να εκμεταλλευτούν τις κυβερνητικές αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνουν ζημιά στον λαό. Στόχος είναι να του "αποδείξουν" ότι το παιχνίδι θα παιχθεί όπως τους βολεύει αυτούς και όχι όπως θέλει ο ίδιος. Να του "αποδείξουν" ότι σε αυτό το παιχνίδι η "δημοκρατία" είναι απλά μια υπερεκτιμημένη έννοια ...Ένα λαϊκό παιχνίδι, που, πέρα από τις "εντυπώσεις" και λίγο "όπιο", δεν προσφέρει τίποτε άλλο στον λαό.
Αυτός είναι ο στόχος τους ...Να "εμπεδώσουν" στη συνείδηση του λαού ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφεθεί να εκμεταλλευτεί τη Δημοκρατία, για να τους παρακάμψει ...Να "πείσουν" τον λαό πως είναι αδύνατον μόνος —και με τη βοήθεια της Δημοκρατίας— να βρει τη λύση που τον βολεύει ...Να τον κάνουν να πάψει να ελπίζει σε οποιαδήποτε αλλαγή και να τον καθηλώσουν στην υποταγή και τη μοιρολατρία. Σε αυτόν τους τον στόχο θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την απειρία του Τσίπρα. Εφόσον αυτός "εκφράζει" σήμερα τον κύριο "όγκο" της λαϊκής διαμαρτυρίας, είναι και αυτός που πρέπει να παγιδευτεί. Σε αυτήν την παγίδα θα χρησιμοποιήσουν τα δύο κόμματα του δοσιλογισμού.
...Ένα εγχείρημα εκ των δεδομένων δύσκολο, αν σκεφτεί κάποιος ότι θα στηριχθούν στη βοήθεια των τενεκέδων του δικομματισμού ...Στη βοήθεια ενός Αντωνάκη και ενός Βαγγέλα ...Στη βοήθεια των losers, οι οποίοι παρέλαβαν έναν πανίσχυρο καθεστωτικό δικομματισμό και σήμερα διαχειρίζονται την "παράγκα" τού καραγκιόζη ...Των άχρηστων γόνων και των βουλιμικών μνηστήρων. Δοκιμάζουν ένα τέτοιο εγχείρημα υψηλού ρίσκου, γιατί απλούστατα δεν έχουν πολλές επιλογές μπροστά τους. Απλά θεωρούν ότι έχουν υπό έλεγχο την κατάσταση, εφόσον από αυτούς τους losers η μόνη απαίτηση τους είναι τους "στείλουν" τον Τσίπρα στην "αγκαλιά" τους ...Να στείλουν τον πραγματικό νικητή των ελληνικών εκλογών στη διδακτική "αγκαλιά" τους.
...Να στείλουν τον Τσίπρα στην αγκαλιά της Μέρκελ και του τροχοφόρου Σόιμπλε, για να τον τρομοκρατήσουν. Να τον "μυήσουν" στα δήθεν μυστικά της Ένωσης και βέβαια στις υποχρεώσεις και στην τρομοκρατία της. Εκεί ο Γιούγκερ δεν θα τον "κοπανάει" φιλικά με τον φάκελο στο κεφάλι, όπως έκανε με τον Βενιζέλο. Δεν θα τον πιάνει από τον "λαιμό", όπως έκανε με τον Ισπανό υπουργό οικονομικών. Δεν θα τον χαιρετήσει "στρατιωτικά", όπως κάνει με τα δουλικά του. Εκεί θα προσπαθήσουν να τον "ψαρώσουν" σε Βαβέλ των άγνωστων γλωσσών και των κακιασμένων προσώπων. Για να "μάθει" κι αυτός τι σημαίνει "διαπραγμάτευση", όπως διατείνεται προς κάθε κατεύθυνση η χοντρός μπουγατσοφάγος της Θεσσαλονίκης.
Αυτό το σχέδιο είναι υψηλού ρίσκου, γιατί προϋποθέτει να του αναθέσουν την κυβερνητική ευθύνη. Προϋποθέτει να του δώσουν την εξουσία σε ένα κυρίαρχο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ένα ρίσκο τεράστιο, εφόσον αυτή η απόφαση είναι από τη φύση της επικίνδυνη, γιατί εκ των δεδομένων δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς και με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιήσει την εξουσία, την οποία θα του παραδώσουν. Δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τι έχει ακριβώς στο μυαλό του να κάνει και πώς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν.
Ακολουθούν μια επικίνδυνη τακτική, της οποίας το αποτέλεσμα δεν έχουν εξασφαλισμένο. Αν κάποτε, για παράδειγμα, φοβούμενοι την "Αριστερά", την οδήγησαν στην πτώση μέσω της "Αποστασίας", σήμερα εμφανίζονται με την ακριβώς αντίθετη στρατηγική. Θα βοηθήσουν την Αριστερά να σχηματίσει Κυβέρνηση, για να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της ...Αδυναμία, την οποία θα επιχειρήσουν να τη μετατρέψουν σε αδυναμία του ίδιου του λαού. Το πρωτοφανές αυτό σχέδιο μοιάζει με αυτά των αντιπυρικών ζωνών. Φοβούμενοι την ελληνική "πυρκαγιά", προσπαθούν να προκαλέσουν οι ίδιοι μια ελεγχόμενη Συριζιανή "φωτιά", η οποία θα "κάψει" μερικώς μια κατάσταση, ώστε να μην τους απειλεί.
Θέλουν η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί σαν αδυναμία του ελληνικού λαού, ώστε να σταματήσει κάθε αντίδραση. Αυτό το σχέδιο δρομολογήθηκε από πολύ νωρίς. Ήδη από τις πρώτες ώρες, που έλαβε τη διερευνητική "εντολή" ο Σαμαράς, κατέστησε σαφές ότι κάνει "αγγαρεία", εφόσον δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να συνθέσει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Ταυτόχρονα κύκλοι του "διέρρεαν" από πολύ νωρίς ότι θα μπορούσε με την "ανοχή" της η ΝΔ να στηρίξει μια αριστερή Κυβέρνηση. Ακόμα και μια Κυβέρνηση καθαρά του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το "κόλπο" συμμετέχει και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ...Ο άλλος "πετυχημένος" των πρόσφατων εκλογών. Και αυτός σε όλες του τις προτάσεις "στοχεύει" στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτόν τον απόλυτο "συντονισμό" των δύο κομμάτων, τα οποία έχουν ήδη υπογράψει την υποταγή τους στο ΔΝΤ, τον διαπιστώσαμε με τον πιο απόλυτο τρόπο στο δελτίο ειδήσεων του Megaκαναλιού της Διαπλοκής ...Του καναλιού, που, αφού απέτυχε να "μαγειρέψει" το γνωστό ντιμπέιτ των δύο χαμένων, τώρα επανέρχεται και προσπαθεί να "μαγειρέψει" την παγίδα του νικητή. Σε αυτό το δελτίο είδαμε τον γνωστό Αβραμόπουλο να κάνει για λόγους "πατριωτισμού" πέτρα την καρδιά του και να προσφέρει την Κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ. Κοντά σ' αυτόν και η γνωστή ατάλαντη γόνος Γεννηματά να σιγοντάρει την ίδια "πρόταση".
Γιατί το έκαναν αυτό; Μήπως για να δώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να κυβερνήσει και ν' αποδείξει το "δίκιο" και την ορθότητα των προτάσεών του; Όχι βέβαια ...απλά εκτελούν το "αντιπυρικό" σχέδιο, το οποίο περιγράψαμε πιο πάνω. Τα κόμματα των δωσίλογων, των γόνων και των μελών της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ θέλουν μέσω του ΣΥΡΙΖΑ να παγιδεύσουν ολόκληρο τον ελληνικό λαό ...Να τον απογοητεύσουν ...Να τον βυθίσουν στη θλίψη ...Να τον κάνουν να αισθανθεί αδύναμος ...Να τον κάνουν να αισθανθεί ανίκανος και ως εκ τούτου να τον βυθίσουν στη μοιρολατρία, η οποία θα τον μετατρέψει σε ένα "εύπλαστο" υποχείριό τους. Αυτός είναι ο στόχος τους. Γι' αυτό τους βοηθάνε οι δωσίλογοι του δικομματισμού ...Για ν' "αποδειχθεί" ότι δεν ήταν προδότες, όταν υπέγραφαν τα προδοτικά Μνημόνια, αλλά "ρεαλιστές" ...Για να "καταλάβει" ο λαός ότι δεν υπάρχει καμία άλλη πολιτική πέραν εκείνης, την οποία έχει προσυπογράψει ο δικομματισμός.
Βασικός "παίκτης" σε αυτό το "παιχνίδι" είναι η ΝΔ, ως η έχουσα τις περισσότερες έδρες στη Βουλή ...Το κόμμα εκείνο, το οποίο μπορεί ακόμα και μόνο του να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Αν κάνει τη "μπλόφα" η ΝΔ, υποσχόμενη κυβερνητική εξουσία, τότε είναι εύκολο να την εκμεταλλευτεί ο Τσίπρας. Πώς; ..."Πέφτοντας" στην "παγίδα" τους. Είναι καθήκον του Τσίπρα να μην φοβηθεί και να δημιουργήσει Κυβέρνηση ακόμα και σε συμφωνία με τον "διάολο" ...Να εκμεταλλευτεί μια μοναδική ευκαιρία, η οποία δεν θα του δοθεί ποτέ ξανά ...Να εκμεταλλευτεί μια ευκαιρία, η οποία δεν δόθηκε ποτέ άλλοτε σε μη "εκλεκτούς" ...Να εκμεταλλευτεί μια αφελή αλλαγή της στρατηγικής του συστήματος, η οποία υποτιμά τους πάντες και πρέπει να την "πατήσει".
Πώς μπορεί να την εκμεταλλευτεί; Να την εκμεταλλευτεί ως ηγέτης ενός λαού, ο οποίος έπεσε θύμα τοκογλύφων ...Να την εκμεταλλευτεί, χτυπώντας τους εμπνευστές της "μπλόφας" εκεί όπου "πονάνε". Πού πονάνε οι τοκογλύφοι; Εκεί όπου πονάνε συνήθως οι απατεώνες ...Στα κέρδη και στην "εικόνα" τους, η οποία τους επιτρέπει να έχουν "μούτρα" και να διεκδικούν τα παράνομα κέρδη. Η "εικόνα" είναι το άλφα και το ωμέγα για έναν τοκογλύφο, γιατί, αν αυτή παραμορφωθεί, κινδυνεύει όχι απλά να μην πάρει τα χρήματά που επιθυμεί, αλλά να λιθοβοληθεί στη μέση του δρόμου. Άρα από πού ξεκινάς να τους χτυπάς; Κατ’ αρχήν από τα κέρδη. Κατά πρώτον τους χτυπάς στα ομόλογα, στις τράπεζες, στις ιδιωτικοποιήσεις και δευτερευόντως τους απειλείς την "εικόνα" με την απόδειξη της συμμετοχής τους στη διαφθορά, που δημιούργησε τα παραπάνω κέρδη.
Ξεκινάς λοιπόν με τα "ομόλογα" των 470 εκατομμυρίων ευρώ και των 4 δις της ΕΚΤ, τα οποία λήγουν σε λίγες ημέρες ...Τα "ακούρευτα" ομόλογα. Αν θέλουν να τον στηρίξουν σε μια κυβέρνηση δική τους, ας τους ενημερώσει ότι η πρώτη κυβερνητική απόφαση, που θα πάρει, θα είναι να "κουρέψει" το βενιζελικώς και μυστηριωδώς "ακούρευτο" ομόλογο της ΕΚΤ. Ας τους δηλώσει ότι με τη "στήριξή" τους θα "κουρέψει" την ΕΚΤ. Ότι θα κάνει αυτό, το οποίο παρανόμως και ανηθίκως δεν έκανε ο Βενιζέλος. Γιατί ανηθίκως; Γιατί δεν είναι δυνατόν να "κουρεύεις" τα ασφαλιστικά ταμεία των εκατομμυρίων ανύποπτων εργαζομένων και να μην "κουρεύεις" τους πονηρούς τοκογλύφους της ΕΚΤ. Γιατί δεν είναι δυνατόν να "κουρεύεις" τις αποταμιεύσεις χιλιάδων μικροεπενδυτών και να μην "κουρεύεις" το "τζογάρισμα" λίγων τοκογλύφων, οι οποίοι αγόρασαν τα ελληνικά ομόλογα "κοψοχρονιά".
Μαζί με τα ομόλογα θα πρέπει η νέα Κυβέρνηση να διευθετήσει το ζήτημα των ελληνικών τραπεζών και άρα των ντόπιων τοκογλύφων. Δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτεί ο λαός ιδιωτικές επιχειρήσεις αποτυχημένων ιδιωτών ...και μάλιστα τοκογλύφων. Δεν είναι δυνατόν να έχει δώσει ο λαός πάνω από 100 δις ευρώ, για να χρηματοδοτήσει τράπεζες, των οποίων η χρηματιστηριακή αξία δεν υπερβαίνει τα 2 δις. Πρέπει αυτές οι τράπεζες να περιέλθουν στον έλεγχο και τη διαχείριση του κράτους". Να τοποθετηθεί διοίκηση από στελέχη της Δικαιοσύνης, ώστε από τη μία πλευρά να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των ιδιωτών και από την άλλη ν' αναζητηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της αθλιότητας.
Όπως εύκολα θα διαπιστωθεί, υποθέσεις, όπως αυτή της Proton Bank, δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Ο Λαυρεντιάδης δεν ήταν ο μόνος τραπεζίτης, ο οποίος έπαιρνε τα χρήματα της τράπεζας και "επένδυε" στον εαυτό του. Απλά αυτός ήταν ο μόνος, ο οποίος μέχρι στιγμής πιάστηκε ...Όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες τα ίδια έκαναν. Με τα χρήματα των καταθετών και με τα δάνεια, που έπαιρναν από το εξωτερικό —με την "εγγύηση" του κράτους και της Goldman Τράπεζας της Ελλάδας—, δανειοδοτούσαν τους εαυτούς τους και τους "κολλητούς" τους. Ιδιωτικές εταιρείες, που να σπατάλησαν τόσο δημόσιο χρήμα, δεν υπήρξαν ποτέ άλλοτε στην ελληνική ιστορία.
Τώρα, που ξεκινάει στην Ευρώπη η "εποχή" Ολάντ, είναι εύκολο να τολμήσει μια ελληνική κυβέρνηση να κάνει αυτό, το οποίο απορρέει από τα δικαιώματά της. Έχει δικαιώματα όχι μόνον ως ρυθμιστής της τραπεζικής αγοράς, αλλά και ως χρηματοδότης των αποτυχημένων, να προχωρήσει σε κρατικοποιήσεις. Η αναλογία 100 προς 2 (δις) τής δίνει αυτό το δικαίωμα ...Έχει δικαίωμα, ως προστάτιδα των περιουσιών και των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών. Δεν είναι δυνατόν να μην προχωρήσει σε κρατικοποιήσεις των κατεστραμμένων ιδιωτικών τραπεζών, οι οποίες έχουν υποθηκευμένο ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής ιδιωτικής περιουσίας και να τις αφήσει να γίνουν φτηνή "λεία" ξένων ομίλων. Δεν είναι δυνατόν να αφήσει το κράτος σε ξένους ν' "αγοράσουν" με μερικά δισεκατομμύρια τα εκατομμύρια των ελληνικών ιδιοκτησιών, τα οποία είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες. Καμία τράπεζα δεν πρέπει να αφεθεί να πουληθεί σε κανέναν ξένο τοκογλύφο.
Την ίδια "πλάκα" μπορεί να τους κάνει και με το Ταμείο των Ιδιωτικοποιήσεων. Μπορεί, ως Κυβέρνηση, να "διαλύσει" το Ταμείο με τον ίδιο εύκολο τρόπο που το ίδρυσε ο χοντροδωσίλογος Βενιζέλος ...Μπορεί να στείλει το ΣΔΟΕ και να ερευνήσει το "πόθεν έσχες" όλων των συμμετεχόντων στο πλιάτσικο ...Μπορεί να στείλει τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για να δει την "τύχη" των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που έλαβε το Ταμείο για τη λειτουργία του και κανένας δεν γνωρίζει την τύχη τους ...Μπορεί τέλος, όπως είναι η Α.Ε., η οποία παριστάνει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, να μεταφέρει τις μετοχές της στο ΙΚΑ και στο ΕΟΠΥΥ. Δεν παραβαίνει κανέναν κανόνα, εφόσον λειτουργεί μέσα στα πλαίσια της "ιδιωτικοποίησης" και υπό το βάρος των χρεών του ελληνικού κράτους απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία.
Σε μια εποχή όπου η Γερμανία μάς προτείνει να κάνουμε το "καθήκον" μας, είναι εύκολο για μια Κυβέρνηση πατριωτών ν' αποκαλύψει τα γερμανικά "καθήκοντα" στην Ελλάδα. Να ανοίξουν όλοι οι ύποπτοι "φάκελοι", οι οποίοι θα "εκθέσουν" τη Γερμανία παγκοσμίως ...Οι "φάκελοι" εκείνοι, οι οποίοι θα αποκαλύψουν στον κόσμο ολόκληρο τη γερμανική "θηριωδία" των ύστερων χρόνων ...Εγκλήματα ανείπωτου πόνου και τεράστιας οικονομικής ζημιάς προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Διέλυσαν ένα ολόκληρο κράτος και μια ολόκληρη κοινωνία, προκειμένου να έρθουν στη συνέχεια με το δικαίωμα του "τίμιου" να λεηλατούν έναν από τους πιο ιστορικούς και γενναιόδωρους λαούς στον κόσμο. Μας βίασαν και μετά μας εξευτέλισαν, κατηγορώντας μας για πορνεία.
Αυτά τα εγκλήματα πρέπει ν' αποκαλυφθούν στην ολότητά τους. Δεν πρέπει να μείνουν σφραγισμένα σε "συρτάρια" υπουργείων και μυστικών υπηρεσιών. Η Ελλάδα είναι θύμα και τα θύματα δεν πρέπει από τη ντροπή τους να κρύβουν την αλήθεια. Ο "βιασμός" της Ελλάδας δεν είναι ντροπή της Ελλάδας ...Είναι ντροπή των "βιαστών" της ...Είναι ντροπή αυτών, οι οποίοι στο όνομα μεγαλεπήβολων σχεδίων ευρωπαϊκής ενοποίησης και ειρήνης προσπάθησαν να λεηλατήσουν τους αφελείς ...Είναι ντροπή εκείνων, οι οποίοι δημιούργησαν τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους και θέλησαν να καταστρέψουν έναν ανύποπτο λαό, ο οποίος απλά πίστεψε στην Ενωμένη Ευρώπη.
Αυτό ήταν το μοναδικό "έγκλημα" του ελληνικού λαού ...Ήταν αφελής και πίστεψε πως κάποιοι στην Ευρώπη είχαν "οράματα", τη στιγμή που εκείνοι είχαν μόνον "ορέξεις" ...Ήταν αφελής, που άνοιξε τις "πόρτες" του σε απατεώνες και δολοφόνους, ενώ γνώριζε από το παρελθόν τους ότι ήταν αναξιόπιστοι. Ένας λαός, που γνώρισε τη ναζιστική θηριωδία, είχε τη μεγαλοψυχία ακόμα και να "ξεχάσει" τα εγκλήματα των Γερμανών στο όνομα μιας Ενωμένης Ευρώπης, αλλά, όπως αποδείχθηκε, δεν τα είχαν "ξεχάσει" οι ίδιοι οι Γερμανοί.
Είναι θέμα χρόνου ν' αποκαλυφθεί το σχέδιο οικονομικής "άλωσης" της Ευρώπης ...Ένα σχέδιο εξαιρετικά απλοϊκό στη σύλληψή του, το οποίο απλά απαιτούσε εσωτερική προδοσία από την πλευρά των λαών. Μια συμμορία πολιτικών και τραπεζιτών έφερε σε πέρας αυτό το πολύ απλό σχέδιο. Με χρήματα της αμερικανικής FED "φόρτωσαν" τη Γερμανία με χρέος για τη "ένωσή" της, υποσχόμενοι σε αυτήν να την απαλλάξουν από αυτό με την "ένωση" της Ευρώπης. Την "φόρτωσαν" με "πέτσινα" χρήματα, για να τη βάλουν να τα "ξεφορτώσει" πάνω στους άλλους.
...Τα τοκογλυφικά παιχνίδια των γύφτων ...Τα παιχνίδια των εμπόρων ναρκωτικών με τα "βαποράκια". Χρεώνουν τα "βαποράκια" με τη "δόση" τους και μετά τα βάζουν ν' αναζητούν νέους πελάτες, για να τους βγει τζάμπα αυτή η "δόση". Αυτό έκαναν οι τοκογλύφοι με τη Γερμανία. Την έβαλαν στην περιπέτεια της γερμανικής ενοποίησης γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Δεν τους "συγκίνησε" ο γερμανικός αλυτρωτισμός. Τους διευκόλυνε, για να "πλημμυρίσουν" την Ευρώπη με "πέτσινα" και ως εκ τούτου άχρηστα δολάρια. Την έκαναν "ναρκομανή" με τα τεράστια χρέη της ενοποίησης και στη συνέχεια —για ανάλογους λόγους— την έβαλαν να σκορπίσει τεράστια χρέη στους λαούς της Ευρώπης. Την έβαλαν σε μια δύσκολη θέση, δίνοντάς της ως μοναδική επιλογή σωτηρίας της την καταστροφή των άλλων ...Τη δημιουργία νέων "ναρκομανών" των χρεών και άρα νέων πελατών για τους προμηθευτές της ...Συγκοινωνούντα "δοχεία" είναι η FED με την ΕΚΤ.
Έτσι δημιουργήθηκε το τεράστιο χρέος των ευρωπαϊκών λαών. Η "αρρώστια" της Γερμανίας "αρρώστησε" ολόκληρη την Ευρώπη. Λαοί λαμπεροί κι εργατικοί επί χιλιάδες χρόνια δεν τρελάθηκαν ξαφνικά, για να γίνουν άχρηστοι τεμπέληδες να τους βρίζουν κάποιοι βάρβαροι Γερμανοί δημοσίως. Προδόθηκαν από τις ηγεσίες τους, οι οποίες τα "πήραν" από τους "άρρωστους". Αυτοί, οι οποίοι σήμερα καταγγέλλουν το πρόβλημα του χρέους, είναι αυτοί, οι οποίοι το δημιούργησαν. Με διαφθορά ανάγκασαν όλα τα κράτη να βυθιστούν στη σπατάλη, κρατώντας τη Γερμανία σε αυστηρή δημοσιονομική πολιτική. "Άπλωσαν" σε όλη την Ευρώπη οικονομικούς "δολοφόνους" —όπως ο Χριστοφοράκος και ο Παπαδήμος— και έβαλαν τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις στο "κύκλωμα" της οργανωμένης "αιμορραγίας". Υπό τον συντονισμό εγκληματικών οργανώσεων τύπου Goldman Sachs έβαλαν τους λαούς στην προκρούστεια κλίνη των χρεών και σήμερα θέλουν να τους "κατακρεουργήσουν".
Όταν έφτασαν τους λαούς στα όρια του "θανάτου", πήγαν για εισπράξεις μέσω του ΔΝΤ. Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει στην Ευρώπη η Τρόικα. Το αμερικανογερμανικό σχέδιο "δολοφονίας" γι' αυτόν τον λόγο έπρεπε απαραιτήτως να συνοδευτεί από την αμερικανική "τεχνογνωσία" του ΔΝΤ. Δεν ήταν δηλαδή ο Παπανδρέου εκείνος, ο οποίος άνοιξε την ευρωπαϊκή "πόρτα" στο ΔΝΤ. Η πόρτα ήταν "ανοικτή" από την αρχή, γιατί αυτός ήταν ο σχεδιασμός ...Απλά ο Παπανδρέου έκανε τη νομιμοποιητική "πρόσκληση".
Σε όλα αυτά τα αντιευρωπαϊκά εγκλήματα είχαν συνεργάτες ηγέτες προδότες ...Συνεργάτες "σκουπίδια", όπως ο Μπαρόζο ή ο Σημίτης ...Συνεργάτες, οι οποίοι φόρτωσαν τις χώρες τους με χρέη και αποζημιώθηκαν με ευρωπαϊκά πόστα ή προστασία μυστικών υπηρεσιών ...Συνεργάτες, οι οποίοι πρόδωσαν τους λαούς και τη Δημοκρατία και σήμερα απολαμβάνουν τη μεγάλη "ζωή" σαν μεγιστάνες.
Όλα αυτά πρέπει επιτέλους ν' αποκαλυφθούν. Η τευτονική συμμορία, που δημιουργεί εγκληματίες "Χριστοφοράκους", τους οποίους, όταν αυτοί αποκαλύπτονται, τους κρύβει στα σοκάκια της, θα πρέπει να καταγγελθεί ...Να καταγγελθεί, για να πληρώσει τα εγκλήματά της, αλλά και για να σταματήσει τα νέα ...Ό,τι δηλαδή συμβαίνει και με το κοινό ποινικό δίκαιο, όπου αναζητείται ο εγκληματίας, προκειμένου να μην συνεχίσει την εγκληματική του δράση, δημιουργώντας νέα θύματα. Είναι καθήκον της Ελλάδας να σταματήσει τη γερμανική "συμμορία" πριν αυτή καταστρέψει και κάποιον άλλο λαό.
Αυτήν τη στιγμή, που γράφεται το κείμενο αυτό, είναι βέβαιον ότι κάπου στον Πλανήτη κάποιοι "τίμιοι" Γερμανοί με το δικαίωμα του "κοσμοπολιτισμού" και με τις ψεύτικες υποσχέσεις περί ανάπτυξης "πλευρίζουν" αξιωματούχους και διαφθείρουν Κυβερνήσεις. Διαφθείρουν τους "κολλητούς" και μετά καταγγέλλουν σαν "ανήθικους" τους λαούς, για να τους λεηλατήσουν χωρίς αντίδραση. Στηρίζουν αιμοσταγή καθεστώτα, προκειμένου να εξασφαλίζουν μερικές εμπορικές παραγγελίες, υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρων λαών. Απειλούν αυτό το μέλλον, προκειμένου να επωφεληθούν. Στη συνέχεια θα κάνουν αυτά, τα οποία κάνουν εις βάρος των θυμάτων τους στην Ευρώπη ...Θα υπόσχονται "σωτήριες" θεραπείες και πικρά "φάρμακα".
Αυτοί, οι οποίοι "αρρώστησαν" ολόκληρη την Ευρώπη, για να κάνουν τη Γερμανία ασυναγώνιστη, προτρέπουν σήμερα τα ευρωπαϊκά κράτη να "πεθάνουν", για ν' αποκτήσουν "ανταγωνιστικότητα". Αυτοί, οι οποίοι κατέστρεψαν τις οικονομίες, κάνοντάς τες αντιπαραγωγικές, ώστε να λειτουργούν τα γερμανικά εργοστάσια, υπόσχονται στους λαούς να τους βυθίσουν στην ύφεση, για ν' αναπτυχθούν. Οι ίδιοι οι Γερμανοί θα "βοηθήσουν" τους λαούς, για να μπορέσουν αυτοί κάποτε ν' ανταγωνιστούν τη Γερμανία ...Μιλάμε για ψέματα και αθλιότητες άνευ προηγουμένου.
Καθήκον της Ελλάδας απέναντι στον εαυτό της, αλλά και απέναντι στην παγκόσμια κοινωνία, είναι να προβεί σε αποκαλύψεις. Τώρα, που οι δωσίλογοι της λίστας Siemens έπαψαν να κυβερνάνε τη χώρα, έχει μία μοναδική ευκαιρία. Τώρα, που οι συνδαιτυμόνες της Μέρκελ στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ μπήκαν στις "τρύπες" τους, είναι η ευκαιρία του ελληνικού λαού. Πρέπει ν' ανοίξουν όλοι οι "φάκελοι", που καταδικάζουν την "ηθική" των ανήθικων ...Να ανοίξει ο φάκελος των Ολυμπιακών Αγώνων ...Να ανοίξει ο φάκελος της SIEMENS ...Να ανοίξει ο φάκελος των Ναυπηγείων ...Να ανοίξει ο φάκελος των Υποβρυχίων ...Να ανοίξει ο φάκελος του ΟΣΕ ...Να ανοίξει ο φάκελος των Leopard ...Να ανοίξει ο φάκελος του ΟΤΕ ...Να ανοίξει ο φάκελος του αεροδρομίου Αθηνών ...Να ανοίξει ο φάκελος των εθνικών οδών.
...Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, οι οποίοι θα εξευτελίσουν τη γριά του Ρήνου και τον σακάτη συνεργό της ...Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, οι οποίοι εκθέτουν τους πουλημένους ηγέτες της "Τζαμαχιρίας" της Μεταπολίτευσης ...Οι φάκελοι εκείνοι, οι οποίοι φέρουν τις υπογραφές των "στοχαστών", των "εκσυγχρονιστών" και των "συνταγματολόγων" ...Να ανοίξουν οι φάκελοι με τη σημερινή σύνθεση της Βουλής. Τώρα, που οι "συνταγματολόγοι" της αθλιότητας πήραν το εκλογικό "ανάθεμα" και μοιράζονται μεταξύ τους γραφεία από νοβοπάν. Τώρα, που οι γίγαντες του δικομματισμού "φλερτάρουν" με τα μονοψήφια ποσοστά και δεν έχουν τη δυνατότητα να αλληλοκαλύπτονται. Να πάνε όλοι οι φάκελοι στην τακτική Δικαιοσύνη και να αρχίσουν τα μεγάλα δημόσια έργα από τις νέες πτέρυγες του Κορυδαλλού.
Τώρα είναι ευκαιρία να τα μάθουμε όλα. Τώρα, που ο "Γερμανός" Τσοχατζόπουλος μπορεί να γίνει ένα πραγματικό "κεφάλαιο" για τη Δημοκρατία μας. Τώρα, που είναι ένα παγιδευμένο "θηρίο" και το κόμμα, το οποίο υποτίθεται πως θα μπορούσε να τον σώσει, παραπαίει στο 13%. Τώρα είναι ευκαιρία για μια πατριωτική Κυβέρνηση να "διαπραγματευτεί" μαζί του. Να τον βάλει σε ένα πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων με την προϋπόθεση να "δώσει" ό,τι γνωρίζει. Αυτός, ο οποίος είπε ότι μέσα στα σαράντα χρόνια, που βρισκόταν στην κορυφή της εξουσίας, τα γνωρίζει "όλα". Τώρα είναι η ευκαιρία ν' αποκαλυφθούν πράγματα, τα οποία θα κλονίσουν τα θεμέλια όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κόσμος πρέπει να μάθει ποιοι ήταν οι "αρχιτέκτονες" της Ένωσης της αθλιότητας. Πρέπει να μάθει ποια ζώα πρόδωσαν τα οράματα των λαών. Πρέπει να μάθει σε πόσο άθλια χέρια έπεσε η υπόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να μάθει ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι βύθισαν τους λαούς στα χρέη, προκειμένου στη συνέχεια να τους λεηλατήσουν. Πρέπει ο κόσμος όλος να μάθει πόσο καθάρματα είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα κυβερνούν τη Γερμανία και απειλούν τον γερμανικό λαό με μια νέα καταστροφή.
...Καθάρματα, που είναι θέμα χρόνου να κατηγορηθούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ...Εγκλήματα πραγματικά, εφόσον καθημερινά συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν εξαιτίας μιας κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι ...Μιας κρίσης, την οποία προκάλεσαν επίτηδες οι οικονομικοί δολοφόνοι. Αυτοκτονούν καθημερινά άνθρωποι εξαιτίας καταστάσεων στη διαμόρφωση των οποίων δεν συμμετείχαν και απλά κλήθηκαν να τις αντιμετωπίσουν. Άνθρωποι, οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν έναν "λογαριασμό" από ένα "φαγοπότι", στο οποίο δεν έλαβαν μέρος. 1727 ψυχές Ελλήνων αναζητούν δικαίωση ...Χιλιάδες ψυχές Ιταλών, Ισπανών, Πορτογάλων το ίδιο.
Μπορεί τώρα να μην φαίνεται, αλλά αυτές οι ψυχές ήδη άρχισαν να στήνουν τα δικαστήρια του μέλλοντος. Γι' αυτά τα δικαστήρια πρέπει να ενημερώσει ο Τσίπρας τους Ευρωπαίους, σε περίπτωση που θα βρεθεί ανάμεσά τους ...Να τους ενημερώσει ότι τους περιμένουν νέες δίκες τύπου Νυρεμβέργης. Η πλάκα της συμμορίας των άχρηστων και των "καθυστερημένων" κολεγιόπαιδων θα πρέπει να τελειώσει. Τα "σκουπίδια", που σήμερα εμφανίζονται σαν ευρωπαϊκή ηγεσία, ενώ στην πραγματικότητα είναι τσιράκια και εισπράκτορες των τοκογλύφων, θα πρέπει να λιώσουν στις φυλακές.
Με αυτά τα δεδομένα ας συνεχίσουν τη "μπλόφα" οι εκλεκτοί της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ ...Οι συμμαθητές, συμφοιτητές, φίλοι και ομοτράπεζοι της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Ο ελληνικός λαός έδειξε πως είναι έτοιμος να στηρίξει την οποιαδήποτε αντιδραστική προσπάθεια. Ο ελληνικός λαός έδειξε πως δεν τρομοκρατείται από τα κτήνη τύπου Σόιμπλε ...Το ανάπηρο και μισάνθρωπο κτήνος, το οποίο το διατηρούν στην εξουσία μόνο και μόνο για να εκμεταλλεύονται το μίσος του για τους ανθρώπους.
Ο Τσίπρας έχει καθήκον να εκμεταλλευτεί αυτές τις τρεις ημέρες και να βρει λύση ...Να βρει οπωσδήποτε λύση, προκειμένου ν' αποκτήσει η χώρα μας Κυβέρνηση εκτός του δικομματικού πλαισίου. Ο λαός τού έδωσε "εντολή" και αυτήν πρέπει να εκμεταλλευτεί. Δεν πρέπει να λιποψυχήσει και να ξαναπετάξει το "μπαλάκι" στον λαό, ζητώντας εκ νέου από αυτόν ν' αποφασίσει σε νέες εκλογές. Πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του. Στόχος είναι η σύνθεση αντιμνημονιακής Κυβέρνησης.
Πρέπει να σκεφτεί ως Έλληνας πολίτης και όχι ως αριστερός συνδικαλιστής. Πρέπει να ξεπεράσει την ιδιότητα που συνήθως φέρει. Δεν είναι θέμα μόνον της Αριστεράς η σωτηρία της πατρίδας. Δεν αποτελεί μόνον αγωνία των αριστερών η σωτηρία της κοινωνίας. Γι' αυτήν τη σωτηρία τον ψήφισαν οι Έλληνες, που πίστεψαν στα λόγια του. Κάποιοι δεξιοί "ξέχασαν" ότι είναι αριστερός και τον ψήφισαν για εθνικό τους ηγέτη. Δε έχει λόγο να "φωνάζει" και να τους το θυμίζει συνεχώς ότι είναι αριστερός. Σε κοινωνία ομοίων απευθύνεται πλέον και όχι σε συνδικάτο ομοϊδεατών και αντιπάλων. Ως εκ τούτου πρέπει ν' αναζητήσει κοινά σημεία με τους υπολοίπους αντιμνημονιακούς παράγοντες και όχι διαφορές ...Ένας εκ των νικητών σε εθνικές εκλογές είναι και όχι σε κομματικά συνέδρια.
...Για πρωθυπουργό τον ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες και όχι για αρχηγό τους οι Αριστεροί. Πιστεύουμε ότι με αυτά τα "ελάχιστα", που προτείνουμε σε αυτό το κείμενο, μπορεί να βρει κοινό "τόπο" με όλους τους αντιμνημονιακούς παράγοντες, προκειμένου ν' αποκτήσει κυβερνητικούς "εταίρους". Όταν υπάρχουν καλές προθέσεις και ειλικρινή πατριωτικά αισθήματα, οι άξονες σύγκλισης μπορούν να βρεθούν εύκολα. Θα είναι λάθος από την πλευρά του Τσίπρα να παριστάνει τον αριστερό κήνσορα και να επιμείνει στην απαίτηση για "άρση" των υπογραφών των κομματαρχών, προκειμένου να συνεργαστεί με αυτούς. Δεν τον επηρεάζει καθόλου η ύπαρξη αυτών των υπογραφών, αν εξασφαλίσει την υποστήριξή τους. Ψήφο εμπιστοσύνης ζητάει και όχι δήλωση μετανοίας. Δεν απαιτούνται επιπροσθέτως και αναλύσεις αίματος.
Θα πρέπει να πάψει να τους προκαλεί ως αριστερός, γιατί τους προστατεύει. Ενεργοποιεί συλλογικά ένστικτα και αυτά ακυρώνουν τη λογική των πολιτών. Αυτό ευνοεί τους κομματάρχες του Μνημονίου. Γιατί; Γιατί θα τους δώσει το "άλλοθι" να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους και "υπερασπιζόμενοι" δήθεν το ευρώ και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, να μας οδηγήσουν σε εκλογές, πετώντας τις "ευθύνες" στον ίδιο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα χάσει την ευκαιρία να κυβερνήσει την Ελλάδα και δεν θα του ξαναδοθεί ποτέ ξανά άλλη τέτοια ευκαιρία. Πρέπει πάση θυσία να πάψει να λειτουργεί με ιδεολογικές "συντεταγμένες", γιατί όχι μόνον θα χάσει την υποστήριξη των δεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων, αλλά θα δώσει και πάλι το "άλλοθι" σε κάποιους να διαφύγουν των ευθυνών τους, παριστάνοντας τους εκπροσώπους της "κεντροδεξιάς".
Αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο, γιατί ο ίδιος θα είναι υπεύθυνος όχι μόνον για την ακυβερνησία, αλλά και για τη διάλυση του αντιμνημονιακού μετώπου. Θα είναι υπεύθυνος για την ήττα της αντιμνημονιακής Αριστεράς και για την εξασθένιση της αντιμνημονιακής Δεξιάς. Θα μας οδηγήσει στις εκλογές και ο ίδιος θα καταστρέψει τα επιχειρήματα που χρειάζονται οι αντιμνημονιακές δυνάμεις. Η αντιμνημονιακή θέση ή ο πατριωτισμός δεν είναι μόνον αριστερή "αρετή" αλλά και δεξιά. Σε μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή, θα κάνει διπλό κακό. Διπλό κέρδος θα έχουν οι μνημονιακοί παράγοντες να μεταφερθεί ο πόλεμος στα ιδεολογικά "χαρακώματα" και να "αμνηστευτούν" οι προδότες. Αν ο λαός μπει στην ιδεολογική διαμάχη, θα χάσει αυτό το οποίο έχει σήμερα και είναι η εύκολη "θέα" του πραγματικού προβλήματος.
Πρέπει ο Τσίπρας να καταλάβει ότι, αν από δικούς του χειρισμούς χάσει τη μάχη, θα τη χάσει καί ως Έλληνας καί ως αριστερός. Εξαιτίας του θα χάσει καί η Ελλάδα καί η Αριστερά μια τεράστια ευκαιρία. Δεν είναι συγκρουόμενες έννοιες αυτές οι δύο. Η νίκη της μιας δεν είναι ήττα της άλλης. Δεν είναι δυνατόν να νικήσει η Αριστερά και να χάσει η Ελλάδα ή το αντίστροφο. Ας σώσει η Αριστερά την Ελλάδα και ας το κάνει με τον δικό της ηγέτη.
Γι' αυτόν τον λόγο ο Τσίπρας πρέπει να ξεπεράσει όλες τις ιδεολογικές "αγκυλώσεις" και να συγκλίνει προς τον Καμένο ...Να γίνει πραγματικός ηγέτης και να πείσει ο ίδιος τους αριστερούς οπαδούς για την ανάγκη σύγκλισης και όχι να δίνει καθημερινά "διαβεβαιώσεις" ιδεολογικής καθαρότητας στους συντρόφους του. Οι ηγέτες είναι αυτοί που οδηγούν τους οπαδούς τους και όχι το αντίστροφο. Αυτό πρέπει να κάνει ο Τσίπρας σήμερα ...Να στήσει "γέφυρες" με τους δεξιούς αντιμνημονιακούς ...Αναγκαστικά, έστω και μόνον για τις εντυπώσεις. Θα καταλάβει αμέσως το ορθό αυτής της επιλογής από την αντίδραση του μνημονιακού μετώπου και των ξένων αφεντικών του. Πρέπει να προσαρμόσει όλη τη στρατηγική του στις σημερινές ανάγκες της πατρίδας μας. Αυτήν τη στιγμή η πατρίδα δέχεται εξωτερική επίθεση και σε μια τέτοια επίθεση δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί ...Υπάρχουν Έλληνες ...Μόνον Έλληνες.
Ας αντιμετωπίσουν αυτοί οι Έλληνες την επίθεση των ξένων ιμπεριαλιστών και μετά ας ξαναζητήσουν "εντολή" από τον λαό, για να "τακτοποιήσουν" την κοινωνία με τον αριστερό ή δεξιό τρόπο. Ας θέσουν αυτές τις προτεραιότητες και να είναι σίγουροι ότι οι πάντες θα τους βοηθήσουν στην προσπάθειά τους. Όλοι οι Έλληνες περιμένουν από αυτούς. Αυτοί ζήτησαν την ψήφο του ελληνικού λαού και σε αυτούς την έδωσε ...Ο λαός τόλμησε ...Οι "εκλεκτοί" του θα τολμήσουν;
Έρχεται η ώρα των λαών και πολλοί θα είναι αυτοί, που, όπως γράφει ο Όμηρος, θα "δαγκώσουν" το χώμα της γης. Οι Έλληνες για μερικά τυπωμένα έγχρωμα χαρτάκια δεν θα χάσουν την πατρίδα τους. Επιβιώσαν σε δυσκολότερες καταστάσεις και δεν θα χάσουν τη μάχη από τα λαμόγια και τους τοκογλύφους. Αντιστάθηκαν σε πραγματικούς στρατηγούς και δεν θα κιοτέψουν μπροστά στη Μέγαιρα του Ρήνου. Δεν θα μπουν στη μηχανή του "κιμά", επειδή το θέλουν ανθρωποειδή σαν τον Ρότσιλντ, τον Σόρος ή τον Μπενράνκε ...Ανθρωπάκια του υποκόσμου, που μερικές δεκαετίες πριν υπήρχαν και διακρίνονταν μόνον στα πορνεία και στα πάσης φύσεως χαμαιτυπεία. Τα "γελάκια" των αθλίων σύντομα θα γίνουν δάκρυα και οδυρμοί. Το έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης πλησιάζει στο τέλος του ....και δεν θα έχει ευτυχή κατάληξη ...ή αλλιώς happy end.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’



http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα αντιπαθούσα το συνάφι του Τσίπρα, αλλά αν υπάρχει μια ελπίδα να βοηθήσει την πατρίδα, έστω και κατά τύχη, θα τον στήριζα.
Ο Τσίπρας (κάτω από την πιεση και την αγκύλωση της αριστερας και των γκρουπούσκουλων που χρόνια τώρα αφήνουν πεδίο στο δικκοματισμό) θα υποχωρίσει στην κομματικη ορθότητα μάλλον. Ποντάρω μόνο στην προσωπική του φιλοδοξία να ενώσει τα διάσπαρτα γκρουπούσκουλα προκειμένου να ηγηθεί στην αριστερα...και στην Ελλαδα...ειδομεν