Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Mετά την κηδεία ξυλοκόπησαν ειδικό φρουρό στο Σύνταγμα!


Επίθεση από ομάδα ατόμων που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε νωρίτερα συμμετάσχει στην πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα δέχθηκαν στις 3.40 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος δύο ειδικοί φρουροί που είχαν μόλις ολοκληρώσει την βάρδια τους.
Εκείνη την ώρα στην κεντρικότερη πλατεία των Αθηνών είχαν ήδη συγκεντρωθεί διαδηλωτές που μετά την ολοκλήρωση της κηδείας του Δημήτρη Χριστούλα, πραγματοποίησαν πορεία και μέσω της λεωφόρου Βουλιαγμένης κατευθύνθηκαν στο σημείο της αυτοκτονίας όπου φώναξαν συνθήματα και άφησαν λουλούδια.
Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αντιλήφθηκαν τους ειδικούς φρουρούς, τους επιτέθηκαν και αφαίρεσαν μπουφάν, κλομπ, αλεξίσφαιρο γιλέκο και έναν ασύρματο. Κρέμασαν μάλιστα τα αντικείμενα αυτά σε ένα δέντρο κοντινό προς εκείνο που αυτοκτόνησε ο Χριστούλας.
Ενας από τους δύο ειδικούς φρουρούς χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.Η κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 μμ από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.
Το φέρετρο με τη σορό του αυτόχειρα τοποθετήθηκε σε βάθρο, μπροστά στην είσοδο του νεκροταφείου.
Συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Α' Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο στον 77χρονο, ενώ όταν η σορός έφτασε οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα.
Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπογράμμιζε «την πολιτική διαθήκη» που αφήνει ο Δημήτρης Χριστούλας, επιλέγοντας να δώσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.
Στη διάρκεια της πολιτικής κηδείας διαβάστηκαν μηνύματα από οργανώσεις, ενώ ακούστηκε το τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου και του Μίκη Θεοδωράκη, «ποιος τη ζωή μου».http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: