Σελίδες

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Ζεϊμπέκη


θα εκτεθώ και ας με πουν λαϊκιστή μελό. γραφικό αλλα στα α@@@@@@@@@μου
δεν ήξερα τον 77 χρόνο αλλά εκφράζει όλους

είχε την ίδια αξιοπρέπεια
όπως απο την ιδια αξιοπρέπεια έφυγε ο πατέρας μου πριν λίγο καιρό

Το περιεχόμενο του σημειώματος είναι η φωνή του πατέρα μου, το πολιτικό περιεχόμενο της πράξης του».
Στο σημείωμα που βρέθηκε στην τσέπη του και είχε ως παραλήπτη την κόρη του, ο αυτόχειρας «μίλησε» εκφράζοντας τους φόβους και τις αγωνίες πολλών συμπολιτών του, που έχουν «γονατίσει» από τα οικονομικά μέτρα και την κρίση.
πιστεύοντας οτι οι ψυχές παραμένουν αφιερώνω το Το Ζεϊμπέκικο Της Ευδοκίας
Οι Ζεϊμπέκηδες παρουσίαζαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κοινωνικής συμπεριφοράς,
εθυμοτυπίας ,ενδυμασίας,παραδόσεων,χορών και τελετουργικών.Για μεγάλο διάστημα έζησαν στα βουνά(ως αντάρτες)ενάντια στην κρατική βία και απανθρωπιά διεκδικώντας το δίκαιο των λαϊκών τάξεων
ο παππούς μου όταν χόρευε έχυνε στο χώμα και λίγο κρασί,να πιουν οι νεκροί
καλο ταξιδι Ζεϊμπέκη
θα τα πληρώσουν όλα παππού
και δεν είναι προειδοποίηση είναι υπόσχεση
το τραγούδι φόρος τιμής από εμένα αντί για κεριά και λεπτά σιγής
δεν θα κάνω άλλη ανάρτηση σήμερα
μόνο θα θαυμάζω τους ήρωες Ζεϊμπέκηδες
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΟΣ
Κι όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον είμαστε κιόλας νεκροί..
 Τάσος Λειβαδίτης

http://enomenoiblogers.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον είμαστε κιόλας νεκροί..

Ανώνυμος είπε...

Δε βρέθηκε ούτε ένας να ζητήσει συγγνώμη. Δε βρέθηκε ούτε ΕΝΑΣ πολιτικός να πει "παραιτούμαι".

marianaonice είπε...

Σιγά μη παραιτηθεί κανένα ...γομάρι απ' αυτούς!
Εδώ τόλμησαν να πουν ότι ο άνθρωπος έφθασε στην απόγνωση γιατί μπορεί να τα έφαγαν τα παιδιά του και να του δημιούργησαν χρέη!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν είναι δυνατόννν!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τον παλιολαϊκιστή, πήγε κι αυτοκτόνησε σε τόσο κεντρικό σημείο για να βλάψει την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αν ήθελε απλώς να δώσει τέλος στη ζωή του θα είχε αυτοκτονήσει σιωπηρά στο σπίτι του όπως όλοι οι υπόλοιποι ώστε τα ΜΜΕ να θάψουν τελείως το θέμα. Αλλά όχι. Ο θρασύτατος πήγε στο κέντρο για να αναγκαστούν να το μεταδώσουν. Φαρμακοποιός και να πεινάει; Έτσι, από γινάτι στον βενιζέλο και τον σαμαρά πήγε και αυτοκτόνησε, τυχαίο είναι που διάλεξε προεκλογική περίοδο; Η παλιομαϊμού, δεν σκέφτηκε καν τις επιπτώσεις που θα έχει η αυτοκτονία του στον τουρισμό της χώρας και την εμπορική κίνηση στο κέντρο από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα ξεσηκώσει.

Αθανασία είπε...

Γειάσου καλέ μου...ε,καταρχήν λυπάμαι (δε ξέρεις πόοοσο),γι'αυτό που έγινε (το χαμό του πατέρα σου), ε,ό,τι και να σου πώ είναι λίγο το ξέρω...τα θερμά μου συλληπητήρια...ξέρω δ εν μειώνουν τον πόνο σου,αυτά αλλά...τι άλλο να πώ?θα σου πώ όμως και κάτι άλλο-όσο κάποιον τον θυμόμαστε,και τον έχουμε στη καρδιά μας ΔΕ πεθαίνει,πο-τέ...και...μη κλαίς..γιατί κάποιοι άνθρωποι λένε,ότι δ ε πρέπει να κλαίμε για όσους έφυγαν επειδή τους ταράζουμε και Δ Ε τους αφήνουμε να υσηχάσουν εκεί που είναι....ναί?...κουράγιο καλέ μου...κουράγιο...ε,όσο για την αυτοκτονία του άτυχου 77χρονου έυχομαι να το πληρώσουν,αυτοί που το προκάλεσαν και αυτό,και τα μύρια άλλα κακά,που έχουνε φέρει στο τόπο μας...αυτό μό-νο τίποτε άλλο....καλησπέρες,φιλάκια...και...καλό Πάσχα,όσο κι αν αυτό σου φαίνεται σάνα σε δουλεύω...όσο καλό μπορεί να είναι,με αυτό που σ ε βρήκε και με τα πολλά,άλλα...κακά,στραβά,ανάποδα που μας βρίσκουν γενικώς και ατομικά αλλά και συλλογικά από το 2009 και μετά....