Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Θα μπορούμε τουλάχιστον να θάβουμε τους νεκρούς μας;


Αν αναρωτιέστε γιατί το φέρετρο είναι πάνω στο αυτοκίνητο του Δήμου και όχι σε νεκροφόρα, η απάντηση είναι ότι οι συγγενείς της ηλικιωμένης γυναίκας δεν είχαν χρήματα για τα έξοδα της κηδείας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το LamiaReport.gr με τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο για το συμβάν, εκείνος είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει κάποια δήλωση για το θέμα αυτό, ωστόσο φανερά εξοργισμένος έθεσε ένα ερώτημα: Πιο συγκεκριμένα είπε:
«Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση. Θέλω μόνο να θέσετε ένα ερώτημα εκ μέρους μου σε αυτούς που μας κυβερνούσαν, μας κυβερνούν και θέλουν να μας κυβερνήσουν. Ρωτήστε τους: Θα μπορούμε τουλάχιστον να έχουμε την δυνατότητα να θάβουμε τους νεκρούς μας;»
ΥΓ
ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΗΔΕΙΑΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 2000 ΕΥΡΩ
ο Δήμος κάθε κοινότητας, είναι υποχρεωμένος να φροντίζει ώστε σε κάθε κοιμητήριο, υπάρχουν ταφικά τμήματα που ενταφιάζονται οι άποροι. Στους περισσότερους Δήμους της χώρας έχει ληφθεί αυτή η πρόνοια – υποχρέωση, που συνεπάγεται επίσης την υποχρέωση του Δήμου να αναλαμβάνει τα έξοδα της κηδείας και να συνεργάζεται με γραφεία τελετών, που ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ με έξοδα του Δήμου, να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για την ταφή των πολιτών.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: