Σελίδες

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Σάλος στη Λάρισα με την υποψηφιότητα της Ρουμπίνης Λεονταρή στις εκλογές


Δείτε σχετικό και ρεπορτάζ Πέτρου Κουσουλού

leontarh_23-4-2012Πολιτικό και κυρίως ηθικό ζήτημα εγείρει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η υποψηφιότητα...
στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου της της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ρουμπίνης Λεονταρή, λόγω των δικών και των ποινικών καθώς και πειθαρχικών ερευνών, που εκκρεμούν σε βάρος της.
Η κ. Λεονταρή είναι υποψήφια με το κόμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Νομό Λάρισας - παλαιότερα είχε πολιτευτεί με το ΛΑΟΣ - και ήδη ''οργώνει'' την εκλογική της περιφέρεια προς άγραν ψήφων, ωστόσο όσο πλησιάζει η ημέρα της κάλπης φαίνεται ότι πυκνώνουν οι ενστάσεις για τη συμμετοχή της, ενώ οι συζητήσεις μεταξύ των Λαρισαίων δεν επικεντρώνονται στις πολιτικές προτάσεις της ίδιας και του κόμματός της, αλλά στις εκκρεμείς υποθέσεις της.
Ήδη στο διαδίκτυο κάνουν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υποθέσεις που αφορούν την κ. Λεονταρή, στις οποίες εδώ και καιρό έχει αναφερθεί το directnews.gr με σχετικά ρεπορτάζ.
Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής, καθώς και κατεπείγουσα ποινική ποινική έρευνα που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για σκάνδαλο παράνομων ταριχεύσεων στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

 
Οι έρευνες - η ποινική έρευνα διεξάγεται με παραγγελία του Αντεισαγγελέα Εφετών Λάρισας κ. Σκάρα- αφορούν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ς η κ. Λεονταρή φέρεται κατά τα έτη 2010 και 2011 να απαίτησε από τους ιδιοκτήτες γραφείων τελετών τη διενέργεια ταριχεύσεων σε κάθε σορό που έπρεπε να διακομιστεί από τον Βόλο προς τα νησιά των Σποράδων, ενώ κάτι τέτοιο δεν ήταν σύννομο. ( διαβάστε εδώ για τις έρευνες και τις καταγγελίες).
Ακόμη η κ. Λεονταρή - είχε τεθεί σε προσωρινή αργία με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης και επέστρεψε στη θέση της μετά από προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια Λάρισας - θα δικαστεί ξανά για την κατηγορία της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων μετά από έφεση που άσκησε ο αντεισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Γκόγκος κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας.

Η κατηγορία αφορά τις βεβαιώσεις - το κατηγορητήριο τις χαρακτήρισε ψευδείς -που φέρεται να εξέδωσε η κ. Λεονταρή , ως προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, για γιατρούς του νοσοκομείου της πόλης που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενός βρέφους 8 μηνών. ( διαβάστε εδώ για την έφεση και εδώ για την αθωωτική απόφαση).
Από την πλευρά της η υποψήφια στο νομό Λάρισας απαντώντας στο zougla.gr - που αναφέρεται στις εκκρεμείς υποθέσεις της κ. Λεονταρής εστιάζοντας στο σκάνδαλο των παράνομων ταριχεύσεων - δήλωσε:
«Δεν έχω κάνει τίποτε το παράνομο ποτέ στη ζωή μου, ούτε φυσικά με τις ταριχεύσεις. Όλες είναι νόμιμες όπως κάνουν όλοι οι ιατροδικαστές και δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο. Περιμένω πως και πώς να τελειώνω με αυτή την υπόθεση και να ξεμπλέξω. Είναι συγκεκριμένη επίθεση και συγκεκριμένη σπίλωση».

http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγώ απ'όλα αυτά κρατάω ότι κάποιοι δικαστές την αθώωσαν...και επειδή αρκετά πιά με αυτή τη Δικαιοσύνη του ξεπεσμού...πλέον πάρτε όπλα φίλη μου το θάρρος σας...και πολεμήστε τους πουλημένους δικαστές...........πουλημένα τομάρια!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι διαπλεκόμενοι τώρα θα κατέβουν υποψήφιοι για να μας "σώσουν"
Απορώ πώς το επέτρεψαν να είναι υποψήφια βουλευτής μια ποινικά ερευνώμενη που ακόμη και αθώα να είναι κανονικά έπρεπε να είναι σε αναμονή μέχρι να διελευκανθεί η έρευνα σε βάρος της.
Δηλαδή αν εμείς πιστέψουμε ότι έβαλε υποψηφιότητα για να τύχει της βουλευτικής ασυλίας και να καθαρίσει τις διάφορες ποινικές εμπλοκές της θα έχουμε άδικο;
Μη χειρότερα!!