Σελίδες

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ “Η ΕΛΛΑΣ”


Του Μάνδαλου Παναγιώτη.
e-mail: panosmandalos@yahoo.gr

Το παράδοξο με την όλη ιστορία της Ελληνικής κωμικοτραγικής σκηνής είναι ότι ενώ εμείς χρωστάμε, ότι εμείς είμαστε καταχρεωμένοι, ότι ο Ελληνικός λαός τεμπέλης και ακαμάτης πρέπει να πληρώσει αυτά που έφαγε και απολάμβανε τον ήλιο της Ελλάδος από τον Έβρο έως την Κρήτη, πίνοντας αμέριμνος την φραπεδιά του σε βάρος των….Ευρωπαίων τίμιων και εργατικών πολιτών, αποκαλύπτονται θάματα και πράγματα τα οποία βέβαια και ο τυφλός έβλεπε. Η τρόικα σφάζεται και φωνάζει για τους μισθούς και τον υπέρμετρο κρατικό τομέα….μα το παράδοξο είναι ότι σφάζεται και με τον ιδιωτικό…..δεν μιλάει για τα 50 υπουργεία που έγιναν στην Ελλάδα αλλά εκεί είναι οικουμενικά…..αλήθεια το κόστος ενός υπουργείου είναι υπέρογκο δεν το βλέπουνε;…



.Δεν λέει τίποτα για τις συντάξεις 2-3 τον αριθμό των Ελλήνων βουλευτών, που κοστίζουν σε σύνολο πολλά εκατομμύρια ευρώ…..δεν αναφέρει τίποτα για τα δις ευρώ που καρπώθηκαν οι Ευρωπαϊκές εταιρείες πληρώνοντας παράνομες μίζες. Δεν λέει τίποτα για τα δις ευρώ που είναι παράνομα τοποθετημένα στα cds… είναι ο νόμος της αγοράς να στοιχηματίζεις στην πτώχευση ενός λαού;…Δεν αναφέρει τίποτα για τα ληστρικά επιτόκια που δανείστηκαν χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία, κλπ…..απλώς αναφέρει το τίμημα που προσφέρουν οι αγορές….παλιά το τίμημα αναφερότανε σαν τοκογλυφία και λησταρχία….δεν αναφέρει τίποτα για τις τιμές των προϊόντων των πολυεθνικών που πουλούν στην Ελλάδα ακόμα και 50% υψηλότερα από την Γερμανία, αυτό λεγότανε αισχροκέρδια….απλώς αναφέρουν ότι στην Βουλγαρία ο μισθός είναι στα 150 ευρώ, και άλλα πολλά.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ελλάδα πριν την εποχή του ευρώ ήταν μια χώρα με ανάπτυξη και μάλιστα ως τις μέρες μας η πρώτη χώρα σε ιδιοκατοίκηση στην Ευρώπη ενώ η δεύτερη σε καταθέσεις και η τρίτη στην Ελβετία. Ο ορυκτός πλούτος κρυμμένος στα βάθη του Αιγαίου και στην ενδοχώρα ανεκμετάλλευτος και ανέγκιχτος. Βέβαια οι τελευταίες έρευνες από μέρους του ΙΓΜΕ ανέδειξαν ότι πραγματικά υπάρχει θησαυρός που εκτός από τον ήλιο και τον τουρισμό λέγεται πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, μεταλλεύματα. Πράγματι…ίσως η μόνη χώρα με μεταλλεύματα που είναι ανέπαφα σε μια Ευρώπη που από πρώτες ύλες μόνο εισάγει και είναι στα χέρια των μη ευρωπαϊκών συμφερόντων εταιρειών. Έτσι για να μπορέσουμε να πάρουμε όλον αυτόν τον πλούτο άνευ κόπου και κόστους πρέπει να εξαντλήσουμε τα αποθεματικά του κράτους και να αποδυναμώσουμε την αγοραστική αξία. Να πείσουμε τους κατοίκους ότι είναι ανίκανοι και φυσικά μετά την εξαθλίωση να αγοράσουμε……δωρεάν τα πάντα προσφέροντας και μισθό πείνας και απλώς παριστάνοντας τους ευεργέτες που βγάζουν την χώρα από την εξαθλίωση…που οι ανίκανοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν. Και ως εκ θαύματος κατάργησαν το ΙΓΜΕ, ίσως για να μην μπορεί να ξέρει κανείς τι έχουμε και να δηλώσουν ότι τους καπνίσει.
Το κόλπο άρχισε…..κυβερνήσεις που ενέδιδαν εδώ και τριάντα χρόνια στις ορέξεις των εκάστοτε Πλανηταρχών, εξοπλιστικά προγράμματα που παραδίδονταν κάτω από μίζες εκατμ. Ευρώ και χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη συμπαραγωγής και απαξίωση του κάθε τι Ελληνικού. Εφαρμογή των ποσοστώσεων γάλατος και της αγρανάπαυσης….αναπαύσου εμείς θα σε πληρώνουμε για να κάθεσαι αλλά δεν μας λέγανε ότι οι πληρωμές ήταν με δάνεια…..Μεγάλα έργα….η ευρωπαϊκή ένωση χρηματοδοτεί….μα τι χρηματοδοτεί αφού μας δανείζει και πρέπει να πληρωθεί…μετά υπήρχε και το άλλο….δεν απορροφήθηκαν κονδύλια από τα κοινοτικά προγράμματα…μα πως θα αποπληρώσω μετά τα κοινοτικά προγράμματα όταν δεν έχω τις ανάγκες μου καλυμμένες.. Βέβαια σε αυτό τον φαύλο κύκλο εταιρείες και επιτήδειοι καρπώθηκαν δις ευρώ ενώ τα έργα επαναπροκηρυσσότανε δυο και τρεις φορές.
Σιγά-σιγά το χρέος ανέβαινε και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς μόνο που τα νούμερα έβγαιναν ακόμα.…Ηρθε και ο Αλογοσκούφης και άρχισε να καταδίδει την ανικανότητα της Ελλάδος…..αύξησε το χρέος με τις αμυντικές δαπάνες….αφέθηκε η χώρα στο έλεος του, για 5,5 χρόνια….και ανέλαβε ο Παπανδρέου. Το χρέος διογκώθηκε σε υπέρμετρο βαθμό σε λίγους μήνες….τα επιτόκια στα ύψη και εμείς εκεί δανεικά με το στανιό. Εξοπλιστικά προγράμματα και γερμένα υποβρύχια και εμείς τα παραλαμβάναμε χωρίς αντίσταση. Η ατιμωρησία καλά κρατεί. Κανείς εδώ και 30 χρόνια από την περιβόητη ιστορία με τα πάμπερς επί Α. Παπανδρέου, εκεί τα φορτώσανε στον σχορεμένο τον Κουτσόγιωργα που δεν μπορεί να μιλήσει. Τα εξοπλιστικά του Άκη, οι μίζες επί Μητσοτάκη με την Σίμενς και μετά με τον Σημίτη το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου….αλήθεια τι απέγιναν τα 14 δις των ασφαλιστικών ταμείων; Δεν μιλάμε για το φαγοπότι των ολυμπιακών αγώνων και το δάνειο των 30 δις που σε δυο χρόνια έγινε 80 δις, το σκάνδαλο με τον Ζαχόπουλο που έκλεισαν την άμοιρη φυλακή και τον….κύριο δεν τον είδαμε ποτέ παρά μόνο μια φορά σε αναπηρικό καροτσάκι……μα έγινε πραγματικά αυτό το περιστατικό ή ήταν απλώς μια σκηνοθεσία;……μέχρι τα τελευταία…Εφραίμ, Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης κανείς στην φυλακή…..Απλώς ότι ο λαός χρωστάει αλλά οι βίλες και τα εκατομ. σε άλλες τσέπες. Και έφτασαν τα μνημόνια. Τι έγινε; Απλό. Τοκογλυφικά δάνεια, παράνομες μίζες και επιδοτήσεις, cds και ότι άλλη παρανομία απλώς ξεπλύθηκαν και πέρασαν στους προϋπολογισμούς των άλλων ευρωπαϊκών λαών….Πλήρης ξέπλυμα 350 δις με μάλιστα, το πάγιο ότι εσείς φταίτε να πληρώσετε. Μόνο που οι άλλοι λαοί δανείζονται με 1-1,5% και μας δανείζουν με 4-5%, άρα και εκεί ο Έλληνας την πάτησε. Αυτοί το χρήμα και οι άλλοι από τα δανεικά το κέρδος. Καμία αντίσταση, κανένα όχι, απλώς μια οικουμενική κυβέρνηση με 260 ψήφους υπέρ σε 300….υπέρτατο μέτρο της δημοκρατίας. Από την άλλη όλοι με τις κολοτούμπες. Βαριά λόγια πριν και ψήφιση μετά. Ίσως και το μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο. Το δεξιότατο κόμμα και πατριωτικό όπως ονομαζότανε το ΛΑΟΣ υπέρ του μνημονίου και υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας…..Κύριε ελέησαν τι ακούνε τα αφτιά μας. Από την άλλη η Ντόρα με το καινούργιο κόμμα που κόπτεται να μειωθεί το δημόσιο ενώ έχει αδερφό δημόσιο υπάλληλο, γιο και μπαμπά ενώ αυτοί θα πάρουν και καμιά 5-6 συντάξεις από τον κρατικό κορβανά. Και φυσικά καμία αντίσταση. Πώς να αντισταθούν όταν η Σίμενς και οι άλλοι τους έχουν στο χέρι και με κάθε στραβοπάτημα τους θα βγάλουν τα ονόματα στην φόρα. Εμείς θα σας σώσουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση….μα καλά αυτοί δεν είναι κυβέρνηση….αφού δεν μας έσωσαν 35 χρόνια πως θα μας σώσουν τώρα…..ίσως σώσουν το τομάρι τους αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: