Σελίδες

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ι. Παπανικολάου για τη Δικαιοσύνη: Τα πιστεύω γιατί είναι ...απίστευτα!!



O Ιωάννης Παπανικολάου πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου για άλλη μια φορά καταγγέλλει στο Κεντρί ότι η Δικαιοσύνη και μάλιστα η ηγεσία της (Άρειος Πάγος), δεν είναι ανεξάρτητη αλλά σφιχταγκαλιασμένη με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.
Συγκεκριμένα λέει:
"Οι νόμοι, τα δικαστήρια και οι δίκες μοιάζουν με τον ιστό της αράχνης, που μόνον ασήμαντα κουνούπια και μύγες αντέχει να συλλαμβάνει, ενώ οι ισχυροί και οι πλούσιοι, ασυγκράτητοι, καταξεσχίζουν αυτόν τον ιστό".
Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά το να μας το επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ένας πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν λέμε, αλλά είναι κι αυτό κάτι! Για να μη μας πουν τρελλούς δηλαδή και λαϊκιστές!
Ο κ. Παπανικολάου καταλήγει στη δριμύτατη κριτική του για απόφαση Αρείου Πάγου, που αναίρεσε αυθαίρετα και σχεδόν παράνομα, πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε επώνυμος και ισχυρός πολιτικός παράγοντας για παράβαση καθήκοντος:
Και καταλήγει στη συνέντευξή του αυτή:
"...θα απαντούσα, με βάση και τα όσα έζησα, έπαθα και έμαθα ως δικαστής, με τη φράση του Εμμανουήλ Ροϊδη στον επίλογο του βιβλίου του» «Πάπισσα Ιωάννα»:
Τα πιστεύω γιατί είναι απίστευτα!"

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: