Σελίδες

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: «Παίρνουν αποφάσεις χωρίς νομιμοποίηση»

«Παίρνουν αποφάσεις χωρίς νομιμοποίηση» Από Κονσερβοκούτι

«Δυστυχώς, αυτοί που μας κυβερνούν είναι έτοιμοι, γι άλλη μια φορά, στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας, να πάρουν αποφάσεις που θα υποθηκεύσουν το μέλλον της χώρας, εν ονόματι του συνόλου των Ελλήνων, χωρίς να μπουν στον κόπο να ζητήσουν τη γνώμη του λαού, χωρίς να υπάρχει πλέον καμιά νομιμοποίηση», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη για την αγροτική πολιτική.
«Από πού αντλούν αυτό το δικαίωμα» αναρωτήθηκε. «Στο όνομα τού να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Μα τι είναι χρεοκοπία γι αυτούς; Είναι να μην έχουν λεφτά οι τραπεζίτες, ή μήπως η καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων και η αδυναμία των συνταξιούχων να πάρουν μία σύνταξη;» είπε και πρόσθεσε: «Μας λένε ότι διαπραγματεύονται. Ποιον κοροϊδεύουν; Μας λένε ότι στην αίθουσα της διαπραγμάτευσης βρίσκονται ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο αγρότης, ο μεροκαματιάρης, όλος ο ελληνικός λαός. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ξέρετε ποιοι βρίσκονται; Βρίσκονται κάτι δευτεροκλασάτοι υπαλληλίσκοι του ΔΝΤ από τη μια πλευρά, και από την άλλη πλευρά εκπρόσωποι της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης που είναι έτοιμοι ό,τι τους ζητήσουν να το αποδεχθούν και πολλές φορές είναι έτοιμοι να κάνουν και πράγματα πριν καν τους τα ζητήσουν, όπως με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού».


Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "τηλεεισαγγελείς", που επί δύο χρόνια εξυμνούσαν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τώρα καμώνονται τους αντιμνημονιακούς».
Στην κριτική υπουργών ότι το κόμμα του δεν έχει θέσεις, απάντησε πως έχει θέσεις, τις διατυπώνει συνέχεια και πως δεν έχουν θέσεις μόνον όσοι καταστρέφουν τη χώρα.
Για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα σημείωσε ότι βρίσκεται σε σημείο διάλυσης, καταλόγισε ευθύνες γι αυτό στα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα και είπε ότι το Μνημόνιο δεν είναι η αρχή των προβλημάτων του, αλλά η «ταφόπλακα».
Επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το εισόδημα των αγροτών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 23 ποσοστιαίες μονάδες τα έξι τελευταία χρόνια, ενώ στις 27 χώρες της ΕΕ συνέβη το αντίθετο, δηλαδή αυξήθηκε κατά 23 μονάδες.
Κατήγγειλε ότι επιχειρείται το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, έπειτα από τη συστηματική απαξίωσή της και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αγροτική παραγωγή που θα στηρίζει το εισόδημα των αγροτών και θα διεκδικεί στην ΕΕ αύξηση των δαπανών για τη γεωργία.
Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων «Agrotica».

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: