Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Να γίνουμε σύμμαχοι στον αγώνα της ενάντια στο θάνατο!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ Ν' ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΗΡΩΙΔΑ ΜΑΡΙΑ....

 

Photobucket

Το αντιγράφω απλά από την Τρυποκάρυδο  την οποία ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί έγραψε όσα κι εγώ ήθελα να πω για τη μικρή Μαρία και ζητώ την ανθρωπιά σας...

Τη γνωρίσαμε στο τέλος του 2010 χάρη στον αγώνα της για την επιβίωση. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους είχαμε ετοιμάσει και στείλαμε στον τότε Υπουργο Υγείας μια επίστολή υπογεγραμμένη από 1926 άτομα που ζητούσαν τη μετάβαση της σε κλινική των Η.Π.Α με τη βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τελικά η Μαρία Δημητρίου μετέβη στη Mayo Clinic αλλά πολύ αργότερα, τον Ιούνιο του 2011. Οι γιατροί τότε δεν κατάφεραν να κάνουν πάρα πολλά, είχε μεσολαβήσει ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα και η κατάσταση της είχε ήδη επιδεινωθεί.  Η Μαρία  είναι το 27χρόνο κορίτσι της διπλανής πόρτας, με την διαφορά πως πάσχει από “Neurobehcet’s disease”. 

Τι είναι αυτή η ασθένεια;

Όπως είχα γράψει και στο παρελθόν πρόκειται για  ασθένεια που δημιουργεί πλήθος άλλων ασθενειών και αναπηριών όπως:

1. Ρευματοειδής αρθρίτιδα 
2. Σκλήρυνση κατά πλάκας3. Επιληπτικές κρίσεις
4. Crohn’s disease

5. Αναιμία

Επίσης έχει τις ακόλουθες αναπηρίες

1. απώλεια όρασης στο αριστερό μάτι και μειωμένη όραση στο δεξί μάτι

2. μερική απώλεια ακοής

3. αρκετά μειωμένη γεύση και οσμή

4. εξαιρετικά μειωμένη ούρηση γιατί αφού τη χτύπησε και νευρολογικά, ο εγκέφαλος της δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει εντολές για σωστές λειτουργίες του σώματος. εξαιτίας της μειωμένης ούρησης, αναγκαστικά μαζεύονται όλα τα υγρά γύρω από την καρδιά, τους πνεύμονες και γύρω στα νεφρά (υδρονεφρωση)… Λύση για να μπορεί να βγάζει τα ούρα της, όπως φαίνεται δεν υπάρχει. Δοκίμασε με καθετήρα, αλλά η συνεχής χρήση του της δημιούργησε καρκίνο στην ουροδόχο κύστη που ήδη ξεκίνησε. Επίσης, δεν μπορεί να τραφεί φυσιολογικά επειδή μαζεύονται πολλά υγρά σε όλο το σώμα και μονίμως νιώθει φουσκωμένη με γεμάτο στομάχι, με αποτέλεσμα να έχει πάθει υποσιτισμό. Αν γεμίσει το στομάχι της με ένα πιάτο φαγητό όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος αμέσως θα κάνει εμετό. Έφτασε στο σημείο να παίρνει τα φάρμακα της (συμπεριλαμβάνοντας και τα χημειοθεραπευτικα) σχεδόν με άδειο στομάχι. Τρέφεται με ελάχιστη υγιεινή τροφή και με πολλά συμπληρώματα διατροφής. Οι νεφρολόγοι και οι ουρολόγοι της είπαν πως αν δεν χρησιμοποιεί καθετήρα καθημερινά, ή αν δε βάλει χειρουργικά μόνιμο (που κάθε 2 μήνες θα πρέπει να επεμβαίνουν για να τον αλλάζουν) σύντομα θα πάθει νεφρική ανεπάρκεια.

5. Η καρδιά της είναι πιο μεγάλη από το φυσιολογικό λόγω των ταχυκαρδιών που προέρχονται από πολλούς παράγοντες, και οι πνεύμονες της έχουν μικρύνει (χρησιμοποιεί κάποιες φορές οξυγόνο λόγω χαμηλής οξυγόνωσης), επίσης από πολλούς παράγοντες.

6. Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό και το σπονδυλικό έχουν φλεγμονή. Πάσχει δηλαδή από χρόνια εγκεφαλίτιδα και λαμβάνει αντιβιοτικά, παυσίπονα και διάφορα δηλητήρια όπως πεθιδινη (ενέσιμα), κάθε 4 ώρες, (λόγω πονοκεφάλου) για να μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι. Πολλές φορές ούτε και αυτά βοηθούν με αποτέλεσμα τις λιποθυμιές και τις κωματώδεις καταστάσεις. Αφού λοιπόν υπάρχει αυτό το πρόβλημα στο κεφάλι το ενδοκρανιακο υγρό διαμαρτύρεται και έτσι κάνει ενδοκρανιακη πίεση. Εκτός από την ασθένεια που κάνει αυτά τα συμπτώματα υπάρχουν και στο κεφάλι της κάτι καρκινώματα κοντά στην υπόφυση, τα οποία εγχείρησε στα 16 της στο Λονδίνο. Τότε ο γιατρός της είπε πως δεν θα ξανά εμφανιστούν αλλά μια εβδομάδα μετά ξανά εμφανίστηκαν και υπάρχουν μέχρι τώρα και κάνουν και αυτά πολύ καλά την δουλειά τους…

7. Οι εξετάσεις της Μαρίας έδειξαν πως οι όγκοι που εμφανίστηκαν στη κοιλιά της είναι κακοήθεις! Επίσης, οι γιατροί στην Κύπρο έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι για το κεφάλι, για τον όγκο – αδένωμα στην υπόφυση, αφού πρόκειται για ένα σπάνιο είδος όγκου. Της ξεκαθάρισαν επίσης πως ούτε για τους όγκους στην κοιλιά μπορούν να κάνουν κάτι, και οι μεταστάσεις ξεκίνησαν.

Όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζουν την κατάσταση στην οποία βρισκόταν μέχρι το 2010… Όπως σας είπα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά από τότε. Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι εάν πάσχει επίσης από λέμφωμα ή λευχαιμία.  Η Μαρία παθαίνει καθημερινά σπασμούς, και συγκοπή καρδιάς καθημερινά λόγω των καρκινικών κυττάρων στο κεφάλι της, πράγμα που μπορεί να της προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Είναι και πολλά ακόμη που αδυνατώ να σας περιγράψω ακριβώς, μια και δεν είμαι γιατρός. Συγχωρέστε με εάν έχω κάνει κάποιο λάθος στη διατύπωση των ιατρικών όρων. 

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

Η Μαρία αυτή τη στιγμή πρέπει να λαμβάνει πλήθος φαρμάκων, ώστε να διατηρείται στη ζωή. Δυστυχώς τα φάρμακα αυτά κοστίζουν πάρα πολύ και αγγίζουν τουλάχιστον τα 400 ευρώ εβδομαδιαίως. Η Μαρία δεν καταφέρνει να προμηθευθεί όλα τα απαραίτητα φάρμακα. Λόγω αυτής της κατάστασης ακόμη και η αγορά τροφίμων από την οικογένεια είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που τους πηγαίνουν φαγητό αρκετές φορές. Επίσης, μελετάται από τους γιατρούς της (όσους έχουν εξακολουθήσει να την βλέπουν, γιατί πολλοί είναι ευθυνόφοβοι) το ενδεχόμενο νοσηλείας σε κλινική του εξωτερικού και πάλι. Αυτή τη φορά είναι ξεκάθαρό πως δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κράτικη βοήθεια για αυτό και πρέπει να οργανώσουμε ένα δίκτυο βοήθειας προς τη Μαρία. Ας συμβάλλουμε όλοι έστω από 1 ευρώ, αν οι 1926 άνθρωποι που υπογράψαμε τότε για την μετάβαση της Μαρίας στην Αμερική προσφέρουμε από 1 μόνο ευρώ θα έχουμε καλύψει τα έξοδα των φαρμάκων της για σχεδόν 5 εβδομάδες. Φανταστείτε πόσα μπορούμε να της προσφέρουμε εάν δώσουμε κάτι παραπάνω και εάν συμβάλλουμε ακόμη περισσότεροι.

Σας παρακαλώ θερμά διαδώστε το κείμενο όπου μπορείτε.

Ακολουθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Μαρίας

1. Ελληνική Τράπεζα: CY43005001120001121054591900 – SWIFT NUMBER: HEBACY2N

Για Ελλάδα, για Κύπρο και για εξωτερικό

2. Τράπεζα Κύπρου κατάθεσης μέσω ONE BANK : 0107 – 00 – 021363 – 00

Για Κυπρο και για Ελλάδα αυτός ο λογαριασμός

Στο όνομα Μαρία Δημητρίου


http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας φανούμε χρήσιμοι σε αυτό το 26χρονο αγγελουδι που καθημερινά πονάει φρικτά αλλά όταν η νεράιδα της, της λέει κορίτσι μου δεν θέλω να πονας και να υποφερεις, της απαντάει δεν με νοιάζει πια.. γιατί θέλω να μείνω για πάντα αγκαλιά μαζί σου και μαζί με όσους μου απλωνουν το χέρι. Θέλω να ζήσω τα όνειρα μου!! Τι αξιολατρευτο αγγελουδι είναι. Πραγματικά με συγκινεί κάθε φορά που διαβάζω γι αυτόν τον λαμπερό Άγγελο. Η καρδούλα μου πονάει φρικτά όμως. Κανείς δεν το θέλει αυτό. Ας είμαστε δίπλα της ενωμένοι και να βοηθήσουμε να παει όπου χρειαστεί να γίνει καλύτερο. Έχει πίστη αγάπη και γι αυτό ναι, μπορεί να γίνει καλύτερα ο Άγγελος όπως μας

καλημέρα λυπημένε μου αδερφέ...