Σελίδες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικό γραφείο κ. Παγκάλου : Δύο μήνες αμείβονταν, χωρίς να έχουν αντικείμενο εργασίας !!!

Στα παρασκήνια

Από τις στήλες της Φιλοτιμίας είχαμε επισημάνει το σόλοικον (ή μάλλον σο-λυκον) της, άμα τη συγκροτήσει της δοτής τρισυποστάτου Κυβερνήσεως, στελεχώσεως του Πολιτικού Γραφείου του τιτουλαρίου Αντιπροέδρου του κυρίου Παπαδημίου, του πληθωρικού κυρίου Παγκάλου, έναντι ετησίου κόστους 800 ψωροχιλιάδων χρεοκοπημένων ευρώ (η σχετική ανάρτηση εδώ). 
Απολαύστε τώρα την ξεκαρδιστική συνέχεια:
Μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δηλαδή μέσα στις αργίες των μπατιροεορτών στις οποίες μάς καταδίκασαν οι μνημονιοκατοχικές Κυβερνήσεις, δημοσιεύονται στο ΦΕΚ (φύλλο 2987 του Β΄ τεύχους της 27ης Δεκεμβρίου 2011), δυο αποφάσεις, με τις οποίες οι κύριοι Πάγκαλος και Ρέππας εγκρίνουν, για ισάριθμους συνεργάτες του πρώτου, την ταυτόχρονη άσκηση ΚΑΙ του
ιδιωτικού επαγγέλματός τους ΚΑΙ των καθηκόντων του Ειδικού Συνεργάτη στο Πολιτικό Γραφείο του Αντιπροέδρου. Εύλογες απορίες περί ηθικού και νομίμου, περί διπλοαπασχολήσεως στου Μνημονίου τον καιρό, περί δυνατοτήτων προαγωγής του ιδιωτικού έργου διά της μετακλητής ιδιότητος, και περί άλλων «ευαισθησιών», κάμπτονται αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι τότε (και για μέρες μετά…) το Πολιτικό Γραφείο του κυρίου Παγκάλου εστερείτο αρμοδιοτήτων!
Ναι! Στο πολυπληθές και πανάκριβο Γραφείο του κυρίου Αντιπροέδρου δεν είχαν αντικείμενο εργασίας, δεν έκαναν και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε! Ούτε καν να σκοτώσουν μύγες (πού να βρεθούν χειμωνιάτικα;).

 
Πόθεν προκύπτει η πανηγυρική παγκαλική αργομισθία; Μα από την ίδια την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: Στο φύλλο 18 του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 13ης Ιανουαρίου δημοσιεύεται απόφαση του Πρωθυπουργού, με τον ανατριχιαστικά εύγλωττο τίτλο «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο». Αφήνουμε κατά μέρος την ουσιαστική κενότητα των ανατιθέμενων αρμοδιοτήτων και μένουμε αποκλειστικά στο τυπικό σκέλος. Η απόφαση του Πρωθυπουργού φέρει μεν ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2011, διευκρινίζει όμως στο άρθρο 2 αυτής ότι «η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Δηλαδή αρχίζει από τις 13 Ιανουαρίου 2012. Άρα, από την ορκωμοσία της Κυβερνήσεως Παπαδήμου, στις 11 Νοεμβρίου 2011, μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2012, επί ένα δίμηνο και κάτι, ο εξοπλισμένος με συνεργάτες ετησίου κόστους 800 χιλιάδων ευρώ κύριος Πάγκαλος ήτο χωρίς αρμοδιότητες!
 Ότι δε η απόκτησις ελαχίστων κούφιων αρμοδιοτήτων προεκάλεσε «σοκ» στο ετεροαπασχολούμενο (και πάντως επί δίμηνο αργόμισθο) παγκαλικό Γραφείο, φαίνεται και πάλι από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στης οποίας στο φύλλο υπ’ αριθμ. 5 του Α΄ τεύχους της 19ης Ιανουαρίου 2012 δημοσιεύεται Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, που μεταφέρει (και μάλιστα αναδρομικά από 11 Νοεμβρίου!) θέσεις ειδικών συμβούλων, συνεργατών και διοικητικών υπαλλήλων από τα Γραφεία άλλων Υπουργών στο Γραφείου του «πολυάσχολου» πλέον και «φορτωμένου» με αρμοδιότητες Αντιπροέδρου!!! Κι ύστερα αναρωτιόμαστε, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…
οπωπητήρ
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :  Διαβάστε τώρα και τις "αρμοδιότητες" του κ. Παγκάλου με τις οποίες ασχολείται τόσο ο ίδιος, όσο και το έναντι 800.000 ευρώ,  χρηματοδοτούμενο πολυπληθές επιτελείο του.

"Αναθέτουμε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο τις ακόλουθες αρμοδιότητες.
α) το συντονισμό του Κυβερνητικού έργου στους τομείς:
αα) αρμοδιοτήτων του ΚΥΣΕΑ, όπως αυτές καθορίζονται ειδικότερα στο άρθρο 2 παρ. 4 της ΠΥΣ 31/2000 (άρθρο 19 π.δ. 63/2005)
 ββ) των κρατικών δράσεων για την αναβάθμιση τουιστορικού κέντρου της Αθήνας
γγ) που κατά περίπτωση θα του αναθέσει ο Πρωθυπουργός
β) στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του αυτής ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης:
αα) Ενημερώνεται:
για τα μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα προγράμματα ανάπτυξης των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας
καθώς και τα μείζονα προγράμματα εκσυγχρονισμού έρευνας, προμήθειας και παραγωγής αμυντικών μέσων και υλικού.
ββ) Προεδρεύει του ΚΥΣΕΑ σε περίπτωση κωλύματος μας
γγ) ασκεί κάθε δραστηριότητα που προωθεί και διευκολύνει την άσκηση του συντονιστικού του ρόλου στα
θέματα της παρ. α περ. ββ του παρόντος."
Έτσι για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι μαζί τα φάγαμε.....


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: