Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Η Μνημονιακή ΔΗΜ.ΑΡ. του Κουβέλη ξεμπροστιάστηκε


http://toixo-toixo.blogspot.com


Ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γεράσιμος Γεωργάτος αναφερόμενος στην καταψήφιση από τους Αριστερούς (Die Linke) του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, στη γερμανική βουλή δήλωσε τα εξής:

“Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα “Aριστερά” (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη...
γερμανική βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις – SPD και Πράσινοι -, δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο.”

Και ρωτώ εγώ: αφού οι Κουβέληδες είναι κατά του Μνημονίου και το καταψήφισαν, γιατί τότε εγκαλούν τη Γερμανική Αριστερά, επειδή καταψήφισε το Μνημόνιο Κατοχής της Ελλάδας;

Άρα αγαπητοί συμπολίτες, οι Κουβέληδες (νομίζουν πως) μας δουλεύουν κανονικότατα.

Κι εμείς δεν έχουμε παρά να τους δείξουμε στις εκλογές ότι είμαστε πιο έξυπνοι απ' όσο νομίζουν και να τους μαυρίσουμε παρέα με τα συνεταιράκια τους, του ΠΑΣΟΚ.Να σημειώσω εδώ πως το SPD είναι το ΠΑΣΟΚ της Γερμανίας και οι "Πράσινοι" της Γερμανίας είναι κάτι αντίστοιχο με τη ΔημΑρ και τους Οικολόγους Πράσινους της Ελλάδας.

Ενώ το κόμμα "Αριστερά" της Γερμανίας, το Die Linke, είναι το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία.

Και φυσικά η ΔημΑρ χαιρετίζει τους Γερμανούς φιλομνημονιακούς του SPD και των "Πρασίνων" και κουνάει το δάχτυλο στο αντιμνημονιακό Die Linke...

Για να ξέρουμε ποιος εκπροσωπεί τί.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του Die Linke, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Σήμερα καταψηφίζω το νομοσχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης με τον παραπλανητικό τίτλο «Οικονομική βοήθεια για την Ελληνική Δημοκρατία». Με αυτό προσπαθεί να μας πείσει ότι θέλει τάχα να βοηθήσει τους Έλληνες. Αυτό είναι ένα ψέμα. Ούτε ένα σεντ από τα 130 δισεκατομύρια ευρώ του σχεδίου δεν θα πάει στον ελληνικό λαό. Το ελληνικό κράτος θα πάρει τα λεφτά για να ξεπληρώσει τα χρέη του στις γερμανικές, γαλλικές και ελληνικές τράπεζες. Η δήθεν βοήθεια δε δίνεται στον ελληνικό λαό, αλλά στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Προφανώς ο Κουβέλης διαφωνεί μ' αυτήν την άποψη και θεωρεί ότι το Μνημόνιο είναι βοήθεια προς τον ελληνικό λαό, όπως ακριβώς μας λέει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛάΟΣ, η Ντόρα, ο Παπαδήμος, ο ΣΕΒ, το Mega, ο Σκάι κλπ...


Το φωνάζω εδώ και καιρό ότι σκοπός της δημιουργίας της Δημ.Αρ. ήταν εξαρχής ο σχηματισμός ενός φιλομνημονιακού πόλου στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ και έγινε με την πλήρη σύμπραξη και υποστήριξη απ' το ΠΑΣΟΚ, για να συγκρατηθούν οι αγανακτισμένοι πρώην ψηφοφόροι του εντός "φιλικών κομμάτων" και φυσικά εντός πιθανής μετεκλογικής συγκυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο που οι βουλευτές της ΔημΑρ ξαφνικά θυμήθηκαν τις πολιτικές τους διαφωνίες με τον κύριο κορμό του ΣΥΡΙΖΑ τον καιρό που ετοιμαζόταν η χώρα να υποταχθεί στην Κατοχή της Τρόικα.

Δεν είναι τυχαίο που τα μεγάλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Παπανδρέου, Διαμαντοπούλου, Βενιζέλος, Καστανίδης, Πρωτόπαπας κλπ.) εκθειάζουν συνεχώς τον... "υπεύθυνο ρόλο της ΔημΑρ και του Κουβέλη"!

Δεν είναι τυχαίο που στη ΔημΑρ προσχωρούν οι παλιοί "εκσυγχρονιστές" του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο που η ΔημΑρ σπρώχνεται αναίσυχυντα επικοινωνιακά από τα μεγαλοεκδοτικά συγκροτήματα του ΔΟΛ, του Μπόμπολα, του Αλαφούζου και του Βαρδινογιάννη.

Δεν είναι τυχαίο που οι εταιρείες Δημοσκοπήσεων των Καναλαρχών και των συνεταίρων τους ανεβάζουν τόσο πολύ το από-κομμα αυτό στα δημοσκοπικά ουράνια.

Κι έτσι ο Φώτης Κουβέλης «είδε τον ίσκιο του και τον πέρασε για το μπόι του...».Εξάλλου, ερωτηθείς ο Κουβέλης σχετικά με τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου ή την όποια επόμενη κυβέρνηση προκύψει, σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να «γυρίσει την πλάτη στην ακυβερνησία» της χώρας.

Το πιάσαμε το υπονοούμενο.

Η Δημ.Αρ. λοιπον, σχηματίστηκε εξαρχής με σκοπό να υπηρετήσει το ρόλο του κυματοθραύστη του ΠΑΣΟΚ και να μην κατευθυνθούν πολιτικά, ιδεολογικά και εκλογικά οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ προς την πραγματική Αριστερά, προς την αναζήτηση και την υποστήριξη ριζοσπαστικών λύσεων στην Κρίση, προς τη συνειδητοποίηση του εγκλήματος που έχει διαπραχθεί με θύμα τον ελληνικό λαό και θύτη τους Νεοφιλελεύθερους χαρτογιακάδες της οικονομικοπολιτικής ελίτ.

Για να συνεχίσουν δηλαδή οι απεγκλωβιζόμενοι απ' το ΠΑΣΟΚ πολίτες να στηρίζουν από άλλο μετερίζι (ΔημΑρ) την πολιτική που βυθίζει τον ελληνικό λαό στην άβυσσο της αιώνιας χρεωκοπίας και υποτέλειας.http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

ange-ta είπε...

κρετινισμός. Δεν καταλαβαίνουν πού τους πάνε τα 4:

Ο λόγος της Αριστεράς της Γερμανίας:


Με τη φράση ¨Είμαστε Όλοι Έλληνες¨ ( στα ελληνικά ! ) έκλεισε τον λόγο της η εισηγήτρια του ¨Κόμματος της Αριστεράς¨ ( Χάϊκε Χένσελ , “DIE LINKE” ) στην Γερμανική Βουλή ( 27/2) , αιτιολογώντας την καταψήφιση του Πακέτου ¨Βοήθειας¨ για την Ελλάδα. ΠΑΤΉΣΤΕ ¨Συνέχεια¨ για να διαβάσετε όλη την σύντομη περίληψη μου (εισαγωγή ) στις σπάνιας ειλικρίνειας και θάρρους δηλώσεις ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ – ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (βίντεο). http://www.youtube.com/watch?v=ISTI1ivAMYI&feature=player_embedded Εκτός των άλλων είπε πως ¨καταψηφίζουμε διότι δεν θέλουμε να ταυτιστούμε με την συκοφαντική κατά των Ελλήνων εκστρατεία της Bildzeitug ¨ , ¨ Η Ελλάδα προσχώρησε στην ¨Ε.Ε.¨ για να δαισφαλιστεί η Δημοκρατία μετά την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας , σήμερα όμως η Δημοκρατία στην Ελλάδα κινδυνεύει από την ίδια την ¨Ε.Ε.¨ , η οποία εκβιάζει ακόμα και τα ελληνικά κόμματα να δεσμευτούν να υλοποιήσουν τα μέτρα της – μετά τις εκλογές , ανεξάρτητα από την θέληση ή όχι του Ελληνικού Λαού ¨. ¨Είναι συγκλονιστικό το γεγονός τόνισε , ότι ακόμα και ο ογδανταεξάχρονος Μίκης Θεοδωράκης , ο οποίος αγωνίστηκε για την ανατροπή της δικτατορίας , σήμερα νοιώθει την ανάγκη να κατέβει στην Πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας ενάντια σε αυτή την αντιδημοκρατική εξέλιξη ¨. Τέλος προανήγγελλε Παγγερμανικές και Παγκόσμιες κινητοποιήσεις , στις οποίες το κόμμα της θα συμμετάσχει ενεργά , για την 15η Μαΐου με κεντρικό σύνθημα ¨Είμαστε Όλοι Έλληνες¨( έντονα χειροκροτήματα στο τέλος της τοποθέτησης της , βέβαια μόνο από τους ελάχιστους βουλευτές του ¨Κόμματος της Αριστεράς¨). Λίγο πριν ο βουλευτής του ¨Φιλελεύθερου¨ Κόμματος ( “F.D.P.” ) στο οποίο ανήκει και ο ¨φιλέλληνα¨ κ. Χατζημαρκάκης…) Ραϊνερ Μπούντερλε είχε ¨προειδοποιήσει¨ και τον Πρόεδρο της λεγόμενης ¨Ελληνικής Δημοκρατίας¨ , κ. Κάρολο Παπούλια , επειδή είχε ¨τολμήσει¨ να κάνει κριτική στον γνωστό Σόϊμπλε…, με την πολύ περίεργη δήλωση ¨ Η ιστορία του βίου του Έλληνα Προέδρου είναι γνωστή…¨ Διαβάστε επίσης εδώ : http://www.tsantiri.gr/politiki/epithesi-kata-tou-karolou-papoulia-apo-ton-bounterle.html

Aνεμος είπε...

είχε ¨προειδοποιήσει¨ και τον Πρόεδρο της λεγόμενης ¨Ελληνικής Δημοκρατίας¨ , κ. Κάρολο Παπούλια , επειδή είχε ¨τολμήσει¨ να κάνει κριτική στον γνωστό Σόϊμπλε…, με την πολύ περίεργη δήλωση ¨ Η ιστορία του βίου του Έλληνα Προέδρου είναι γνωστή…¨