Σελίδες

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα ιδεολογικά παραστρατήματα και η αρχή… του τέλους (;)


του Γεράσιμου Χιόνη
 Ο αντιστασιακός και εργατικός αγώνας τους Χαλυβουργών συνεχίζεται αδιάκοπα εδώ και 100 και πλέον μέρες. Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας αποτελούν πρότυπο αγωνιστικότητας και φορέα αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας
. Όλες αυτές τις μέρες, το ΚΚΕ στάθηκε στο πλευρό των απεργών στηρίζοντάς τους πρακτικά, με την παροχή βοήθειας αλλά και ιδεολογικά, αφού ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων είναι και μέλος του ΠΑΜΕ.
 Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι αλληλέγγυα μέλη της Χρυσής Αυγής έτυχαν θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο των εργαζομένων και μέλος του ΠΑΜΕ κ. Γ. Σιφονιό
. Καλά ακούσατε! Εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ επιφώνησε και επιδοκίμασε την Χρυσή Αυγή.
 Η ιδεολογική κατακρήμνιση σε όλο της το μεγαλείο!
Μάλιστα, τα τρόφιμα που μοίρασε η Χρυσή Αυγή περιείχαν και προπαγανδιστικό μήνυμα: «Ψηφίστε Χρυσή Αυγή για να ξεβρομίσει ο τόπος».
Μάλλον, δεν θα εννοούν τους κομμουνιστές, αναφερόμενοι στο «ξεβρόμισμα» του τόπου. Το ολίσθημα του ΚΚΕ όμως, δεν τελειώνει εκεί, αφού τα ιδεολογικά ταρακουνήματα συνεχίζονται στον Περισσό.



Πριν από λίγε μέρες, το μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αρχικά, κ. Α. Χαλβατζής (γιος του Σ. Χαλβατζή, ιστορικό μέλος του κόμματος)
εξέδωσε μία αιχμηρή ανακοίνωση κατά του Κ.Κ.Ε. , με την οποία γνωστοποιεί παράλληλα, την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα.
 Ο ίδιος σημειώνει καυστικά πως «υπάρχει σοβαρή εκτροπή και κρίση στο ΚΚΕ, που πηγάζει εκ των άνω». Συνέχισε διατείνοντας πως «η λειτουργία του ΚΚΕ δεν έχει σχέση με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, τη συλλογικότητα και την συντροφικότητα.»
 Επίσης, κατακεραυνώνει τον Περισσό τονίζοντας πως «οι ακτιβιστικές πράξεις του κόμματος πραγματοποιούνται από επαγγελματικά στελέχη, συνδικαλιστές που απέχουν από την εργασία και σκληροπυρηνικούς φοιτητές που υποδύονται τους
 Το πρόβλημα του ΚΚΕ έχει πια αναδυθεί στην επιφάνεια. Το ΚΚΕ τόσο καιρό όχι μόνο αποφεύγει συστηματικά να προτείνει εφαρμόσιμες και πρακτικές λύσεις, αλλά αντίθετα, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο λεξιλόγιο, εναπόκειται στην ανούσια αντιπολιτευτική ρητορεία. Θεωρώντας την ελληνική κοινωνία ως προέκταση της Σοβιετικής Ένωσης, χρησιμοποιεί μια ανεφάρμοστη και λαϊκιστική πολιτική ατζέντα, οικειοποιώντας παράλληλα, τις μαρξιστικές προσεγγίσεις, από τις οποίες απέχει παρασάγγας δυστυχώς…

 
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: