Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Γερμανός πρόεδρος! Ενώ οι Έλληνες πρόεδροι και υπουργοί... πέρα βρέχει...

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, μετά το αίτημα της εισαγγελίας για άρση της ασυλίας του ώστε να διερευνηθούν κατηγορίες εναντίον του για αποδοχή αθέμιτων προνομίων.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και εβδομάδων έχουν δείξει ότι η εμπιστοσύνη του γερμανικού λαού και επομένως η αποτελεσματικότητά μου έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα», δήλωσε ο Βουλφ.

«Για το λόγο αυτό δεν είναι πλέον δυνατό για εμένα να ασκώ τα καθήκοντα του προέδρου όπως απαιτείται στο εσωτερικό και το εξωτερικό», πρόσθεσε.

«Η Γερμανία χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει και τις εσωτερικές και τις διεθνείς προκλήσεις, έναν πρόεδρο που να διαθέτει την στήριξη όχι μόνο της πλειοψηφίας, αλλά της μεγάλης πλειοψηφίας του γερμανικού λαού», δήλωσε.

Ο Βουλφ παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη, τόνισε ωστόσο ότι ήταν πάντα ειλικρινής και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νομικές έρευνες θα αποδείξουν ότι σε όλα τα αξιώματα τα οποία υπηρέτησε, έπραττε νόμιμα.

Η καγκέλάριος Μέρκελ, που ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή της στη Ρώμη, δήλωσε ότι λυπάται για την παραίτηση και ότι θα έχει συνομιλίες με την αντιπολίτευση για να βρεθεί ένας υποψήφιος κοινής αποδοχής για το αξίωμα.«Τα κόμματα της κυβέρνησης... θα έχουν διαβουλεύσεις και μετά θα προσεγγίσουν του Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, θέλουμε να διεξαγάγουμε συνομιλίες με στόχο να καταφέρουμε να προτείνουμε έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής για την εκλογή του επόμενου προέδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας», όπως είπε στη σύντομη δήλωσή της η Μέρκελ.

Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, τα καθήκοντα του προέδρου μέχρι να εκλεγεί νέος θα εκτελεί ο πρόεδρος της Ανω Βουλής (Bundesrat) Χορστ Ζέεχοφερ, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Ο Βουλφ, ο οποίος επελέγη για το προεδρικό αξίωμα το 2010 από την καγκελάριο Μέρκελ, δεχόταν πυρά τους δύο τελευταίους μήνες εν μέσω σκανδάλου σχετικά με στεγαστικό δάνειο που έλαβε όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

Πηγή : ναυτεμπορική
Σχόλιο δικό μας:
Και εδώ το ίδιο κάνουν... όπως ο Γερουλάνος που ακόμη ο Παπαδήμος σκέφτεται και μάλλον δεν θα αποδεχθεί την παραίτηση... Οι γελοίοι!! Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους!


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: