Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Νύχτα τρομοκρατίας στην Ελλάδα


O δοτός Λ. Παπαδήμος εξέδωσε ανακοίνωση-χρησμό περί «συμφωνίας σε όλα πλην ενός».Η πολιτική ψυχολογίας της επικοινωνίας σε όλο της το μεγαλείο..

Χωρίς στην πράξη να έχει κουνηθεί πολιτικό φύλλο! Η απουσία συγκροτημένης εναλλακτικής πολιτικής παρουσίας..έδωσε τη δυνατότητα στους κρατούντες.. να οδηγήσουν ανενόχλητοι ένα ολόκληρο λαό στη σημερινή σφαγή.
Μετά από οκτώ ώρες συζήτησης, ο δοτός Λ. Παπαδήμος εξέδωσε ανακοίνωση-χρησμό* περί «συμφωνίας σε όλα πλην ενός», αλλά το τοπίο συνεχίζει να παραμένει σκόπιμα συγκεχυμένο ώστε καθώς θα περνούν οι ώρες να απορροφώνται οι κραδασμοί τμηματικά και να μετριάζονται οι αντιδράσεις.Η πολιτική ψυχολογίας της επικοινωνίας σε όλο της το μεγαλείο!
Τό σύνολο του πακέτου της ισοπέδωσης της ζωής ενός ολόκληρου λαού έχει επιβληθεί άνευ όρων και χωρίς καμμία απολύτως αντίσταση..Χωρίς στην πράξη να έχει κουνηθεί πολιτικό φύλλο !
Στην πραγματικότητα το θέμα των μειώσεων στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, το οποίο τα καθεστωτικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι δήθεν είναι το τελευταίο «αγκάθι» που απέμεινε, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία των 3 πολιτικών με το πακέτο μέτρων που επιβάλει στο λαό η τρόικα, προκειμένου να συνεχιστεί η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα (η οποία θα πάει κατ ευθείαν στα χρηματοκυβώτια των τοκογλύφων-δανειστών) αποτελεί άλλο ένα επικοινωνιακό τρύκ.



Ένας τελευταίος πολιτικάντικος ελιγμός για να πεισθούν κάποιοι απομένοντες εθελοντές-καλοβολεμένοι αφελείς ότι οι δοσιλογική διοίκηση της χώρας διαπραγματεύτηκε..


Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι επικεφαλείς των κομμάτων που «στηρίζουν» την κυβέρνηση, δεν σταμάτησαν στιγμή να λειτουργούν με το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογές ενδιαφερόμενοι και διαπραγματευόμενοι αποκλειστικά μεταξύ τους πως επικοινωνιακά θα πετύχουν το μικρότερο πολιτικό κόστος για τα παρηκμασμένα κομματικά τιμάριά τους.


Η σκληρή επίσης πραγματικότητα είναι ότι οι επαφές με τους δανειστές βρίσκονταν στα χέρια ενός μη εκλεγμένου διοικητή-πρωθυπουργού, ο οποίος, μαζί με τον υπουργό του των Οικονομικών, από τις 11 του περασμένου Νοέμβρη δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να μεταφέρουν τις απαιτήσεις των δανειστών-τοκογλύφων, χωρίς να προβαίνουν στην παραμικρή πολιτική διαπραγμάτευση.


Επειδή όμως η ελληνική τραγωδία δεν είναι μονοσήμαντη αλλά αφορά κύρια τους πολίτες της χώρας είναι απαραίτητο αυτές τις ώρες να επικεντρωθεί η πολιτική προσοχή στη λαική βάση και να επισημανθούν αυτές οι εξ ίσου πικρές αλήθειες που την αφορούν άμεσα.


Η απουσία συγκροτημένης εναλλακτικής πολιτικής παρουσίας των εκατομυρίων αντικαθεστωτικών πολιτών, έδωσε τη δυνατότητα στους κρατούντες να οδηγήσουν ανενόχλητοι στην ουσία ένα ολόκληρο λαό στη σημερινή σφαγή.Η ευθύνες όσων λειτούργησαν διαλυτικά στις προσπάθειες δημιουργίας ενός πραγματικού μετώπου που θα εξέφραζε την αντίσταση του λαού και θα ασκούσε θετική πολιτική στη βάση μιας συμφωνημένης πολιτικής πλατφόρμας,είναι ιστορικά τεράστια.


Η εμμονή σε μωροφιλόδοξες ατομικίστηκες πρωτοβουλίες χωρίς καμμία ενωτική πολιτική πρόταση που να οδηγεί στην ανατροπή και τη λύτρωση μέσω μιας εναλλακτικής πρότασης κυβέρνησης ευθύνης, έφερε τις ζωές μας και τη χώρα μπροστά σε αδιέξοδο τοίχο με μόνα κερδισμένα τα μεγάλα οικονομκά και καθεστωτικά πολιτικά συμφέροντα..


Όμως ποτέ δεν είναι αργά.Το πρόταγμα της λαικής ενότητας και κοινής πολιτικής έκφρασης πρέπει τούτες τις ώρες να υπερισχύσει και όλοι παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές να συμφωνήσουν σε ένα ελάχιστο συγκεκριμένων πολιτικών που θα διασώσει το λαό και όχι τους οικονομικούς και πολιτικούς εξουσιαστές.



*Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των 3 πολιτικών με τον Λ. Παπαδήμο, έχει ως εξής: «Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος που συνοδεύει τη χρηματοοικονομική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Συμφώνησαν σε όλα τα σημεία του προγράμματος με εξαίρεση ένα το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την τρόικα. Η συζήτηση αυτή θα γίνει αμέσως ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup».


Ο Λ.Παπαδήμος είχε ενημερώσει νωρίτερα τις Βρυξέλλες για την πορεία της θεατρικής παράστασης που παιζόταν μέχρι αργά τη νύχτα στην Αθήνα,ενώ εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μέχρι το απόγευμα που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Eurogroup, θα έχει ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία από την ελληνική πλευρά.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: