Σελίδες

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Την 1η Φεβρουαρίου του 1862 ξέσπασε στο Ναύπλιο αντιοθωνική εξέγερση,


Mε αίτημα την αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να εγγυάται τις ελευθερίες του λαού και τη συγκρότηση νόμιμης εθνοσυνέλευσης.
Η εξέγερση («Ναυπλιακά»), παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τον Αθανάσιο Μιαούλη, σήμανε την εκκίνηση της αντίστροφης μέτρησης για τον γερμανό βασιλιά, ο οποίος αποχώρησε από την Ελλάδα στις 23 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου.
 Η μεγαλύτερη και πιο αιματηρή από τις στάσεις της Α’ Δυναστείας, η οποία τερματίστηκε με εκστρατεία και τακτική πολιορκία του Ναυπλίου.
Χίλιοι στρατιώτες υπό τους Πάνο Κορωναίο, Αρτέμιο Μίχο και τον δικαστικό Γ. Πετιμεζά, μαζί με τους περίπου χίλιους πολιτικούς κρατούμενους στην Ακροναυπλία που απελευθερώθηκαν και μερικές εκατοντάδες νέους εθελοντές, ξεκίνησαν αντιδυναστικό αγώνα .
Η βασιλική κυβέρνηση του Α. Μιαούλη έστειλε εναντίον τους στρατό 7.000 ανδρών. Μέσα Μαρτίου του 1862, η επανάσταση είχε κατασταλεί.
 Πολλοί από τους επαναστάτες αμνηστεύτηκαν.
 Ενάμιση αιώνα αργότερα, στην Ελλάδα του 2012, η Γερμανία σχεδιάζει να φέρει κάποιον άλλο «Όθωνα» για να να παρακολουθεί την Ελλάδα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

  http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: