Σελίδες

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

To σύστημα στοχοποιεί όσους δεν συμβιβάζονται!!

Βίλες και offshore με ιδιοκτήτες εφοριακούς!

Εξηγήσεις για τα χρήματα με τα οποία αποκτήθηκε, μεταξύ άλλων, η πολυτελής μονοκατοικία στην Κηφισιά θα κληθεί να δώσει ο ιδιοκτήτης της, πρώην εφοριακός.

Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκεται ομάδα πρώην και νυν εφοριακών για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι διαθέτουν πανάκριβες βίλες, πολυτελή ξενοδοχεία και offshore εταιρείες.

Εξηγήσεις για τα χρήματα με τα οποία αποκτήθηκε, μεταξύ άλλων, η πολυτελής μονοκατοικία στην Κηφισιά θα κληθεί να δώσει ο ιδιοκτήτης της, πρώην εφοριακός.
Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη έχει μπει ομάδα νυν και πρώην εφοριακών, με βίλες, ξενοδοχεία και off shore εταιρείες! Ηδη ξεκίνησε μεγάλη δικαστική έρευνα από τον διώκτη του οικονομικού εγκλήματος, καθώς στα χέρια του έφτασε «καυτός» φάκελος, με φωτογραφίες και έγγραφα, όπου εμφανίζονται χλιδάτα ακίνητα και υπεράκτιες εταιρείες, τις οποίες φέρονται να διοικούν συγγενείς συνταξιούχου εφοριακού!
Σκοπός της δικαστικής έρευνας, που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, είναι να διαπιστωθεί εάν όλος αυτός ο πλούτος αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια.
Oλόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του «Εθνους της Κυριακής»

Από Ενωμένους Μπλόγκερ
Ο νεαρός αλλά θαρραλέος συνήγορος  Γιάννης Απατσίδης,  της πρώην εφοριακού, που κατάγγειλε συναδέλφους της για απιστία στην υπηρεσία, και συγκεκριμένα για πλημμελή φορολογικό έλεγχο των ετών 1998 και 1999,  ελεγχόμενης εταιρείας τεχνικών πληροφοριών και τεχνικής υποστήριξης καθώς και υπηρεσιών εμπορικής πολιτικής υποστήριξης και εκπαίδευσης προσωπικού, καταγγέλει, προς τιμήν του, με παρρησία και θάρρος τα παρακάτω αληθινά και φανερά πλέον σε όλους μας, που ελάχιστοι τολμούν να καταγγείλουν ανοικτά.
" Το σημαντικό σ' αυτήν την ιστορία και το ηθικό δίδαγμα δεν είναι τόσο το αυτονόητο, ότι δηλαδή καλύπτεται η εν γένει διαφθορά και διαπλοκή από και σε οποιονδήποτε χώρο του κράτους, αλλά το ότι εξαιρετικά νοσηροί μηχανισμοί στοχοποιούν άτομα, όπως η εντολέας μου, που απευθύνονται ακόμη στη Δικαιοσύνη, γιατί καλώς ή κακώς πιστεύουν ότι το δίκαιο αργεί, αλλά έρχεται.

Οι αιτήσεις αναιρέσεως του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κονταξή και οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου, απλώς επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις στους ταλαντευόμενους θεσμούς και πλέον πιστεύω ότι και αυτή η υπόθεση είναι μία αφορμή για τον ενδελεχή έλεγχο περιουσιακής κατάστασης όλων των δημόσιων λειτουργών, οι οποίοι, όπως γνωρίζετε, τεκμαίρονται αθώοι μέχρι την καταδίκη τους, αλλά και δεν πρέπει να αθωώνονται με μη σύννομες αιτιολογίες. Ήταν τόσο ανήθικο το σύστημα που μετά τις καταγγελίες της εντολέως μου, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, έγινε "ανώνυμη" αναφορά σε βάρος της και με την πρόφαση της νομιμότητας ανοίχθηκαν όλοι οι λογαριασμοί της, χωρίς να εκκρεμεί καν ποινική δίωξη σε βάρος της, ώστε ακόμη και για 3 ευρώ, που δεν είχαν δηλωθεί σε έναν αδρανή τραπεζικό λογαριασμό, να κυνηγηθεί μέχρι την αυτονόητητη αθώωσή της, κι ενώ για τους συναδέλφους της που η ίδια κατήγγειλε επωνύμως και παραπέμφθηκαν αμετάκλητα για να δικαστούν για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία δεν προέκυψαν καν ενδείξεις πειθαρχικού ελέγχου, ώστε και να ανοίξουν αντίστοιχα οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους. Είναι αυτή η φαυλότητα του συστήματος μια άλλης "φασιστικής' νοοτροπίας, ασχέτως χρώματος, που σττοχεύει, στοχοποιεί και εξοστρακίζει κάθε διαφορετική φωνή που ανθίσταται στη διαπλοκή, στη διαφθροά και στο γενικότερο εκμαυλισμό κάθε έννοιας δικαίου και ηθικής. Μεμονωμένες φωνές δεν σώζουν τη χώρα από την κατάπτωσή της παρά μόνον ανιδιοτελής συλλογικότητα, το δε μήνυμα των καιρών δεν πρέπει να είναι η βεβιασμένη αυστηρότητα των μηχανισμών, αλλά η συνειδητή απόδοση δικαιοσύνης σε κάθε τομέα χωρίς υπολογισμό οιουδήποτε κόστους".


http://enomenoiblogers.blogspot.com

4 σχόλια:

Aνεμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΟΣΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΘΑΡΑΛΛΕΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

marianaonice είπε...

Ακριβώς Άνεμε!
Τη διαφθορά μόνο συλλογικά και με ανθρώπους θαρραλέους τη χτυπάς!
Αυτός ο δικηγόρος μ' αρέσει γιατί δεν είναι υποκριτής και φαρισαίος να παριστάνει ότι δήθεν "έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη" όπως οι περισσότεροι υπεράνω δήθεν κάνουν... Λέει ξεκάθαρα αυτό που συμβαίνει: Ότι δηλαδή το σύστημα μπορεί να στοχοποιήσει και να εξοντώσει όποιον δεν σιωπεί και δεν συμβιβάζεται.
Μπράβο του!

Unknown είπε...

Μη σου πω, πως σε καποιες απο αυτες εχουν τραπεζωθει και οι Πολιτικοι Προισταμενοι!!!
Το εννοω!!!!!

marianaonice είπε...

Τασούλα
Τίποτε δεν με εκπλήσσει πλέον...