Σελίδες

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ονόματα και διευθύνσεις, κύριοι!

Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ παραιτήσεις των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη επανέφεραν στο προσκήνιο, στη δύση του 2011, το μεγάλο πρόβλημα της διαφθοράς και της διαπλοκής που μαστίζει εδώ και δεκαετίες τον δημόσιο βίο της χώρας μας και που αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες αιτίες της σημερινής βαθιάς και πολύπλευρης εθνικής μας κρίσης.
ΟΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ καταγγελίες των δύο δικαστικών λειτουργών πρέπει τώρα να διερευνηθούν σε βάθος και από τη Δικαιοσύνη και από τη Βουλή. Οι ίδιοι έχουν ιερή υποχρέωση να μιλήσουν με ονόματα και διευθύνσεις. Οι αόριστοι και ατεκμηρίωτοι υπαινιγμοί έχουν κουράσει την κοινή γνώμη. Οι πολίτες απαιτούν πραγματική κάθαρση του δημοσίου βίου, με αυστηρή, παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τη συγκάλυψη της διαφθοράς και της διαπλοκής, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση... Η γενικόλογη και ανέξοδη ηθικολογία δεν προσφέρει πλέον τίποτε ούτε στη χώρα, ούτε στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική της ζωή. Ορισμένες φορές, μάλιστα, οι πολίτες βλέπουν και αναγνωρίζουν έκπληκτοι ορισμένους πολιτικούς, εκ των πρωταγωνιστών των νοσηρών φαινομένων των τελευταίων ετών, να... πρωταγωνιστούν και στην... καταγγελία τους. Αφού έκλεψαν... ασύστολα, τώρα ηθικολογούν... ασύστολα!



ΑΝ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΣ... πολιτισμός δεν επιτρέπει να δούμε πολιτικό πίσω από τα σίδερα, ας δούμε τουλάχιστον τα κλεμμένα να επιστρέφουν στο Δημόσιο. Ας υπάρξουν αστικές αγωγές του ελληνικού κράτους, με στόχο τη δήμευση των περιουσιών των επίορκων πολιτικών, που έβαλαν ολόκληρο το χέρι και όχι μόνο το... δάκτυλο στο βάζο με το μέλι! Κυρίως, όμως, ας ακονίσουμε την πολιτική μας μνήμη εμείς οι πολίτες, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να στείλουμε στα σπίτια τους, όχι μόνο τους αναμεμειγμένους στα σκάνδαλα, αλλά και όσους έχουν ανάμειξη στο κορυφαίο σκάνδαλο της συγκάλυψης των σκανδάλων. Διαφορετικά, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Οσο για τους δύο γενναίους εισαγγελείς, έχουν τώρα ιστορική ευκαιρία, αλλά και ηθική υποχρέωση να δρομολογήσουν τη μεγάλη αλλαγή στην πολιτική μας ζωή, τεκμηριώνοντας με αδιάσειστα στοιχεία και αποδείξεις τις βαριές καταγγελίες τους!  
Ονόματα και διευθύνσεις, κύριοι! Ονόματα και διευθύνσεις!


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: