Σελίδες

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ζητιάνα είχε ράψει στα ρούχα της 45.000 ευρώ!

 

Εναν μικρό θησαυρό κουβαλούσε πάνω της μια ηλικιωμένη ζητιάνα. Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η 70χρονη γυναίκα είχε ράψει πάνω στα ρούχα της εκατοντάδες χαρτονομίσματα, συνολικά 45.000 ευρώ!

Για χρόνια ολόκληρα τριγυρνούσε στους δρόμους της πόλης πεινασμένη και ρακένδυτη, ζητώντας βοήθεια από τους περαστικούς, όπως διαπιστώθηκε όμως η ενδυμασία της ήταν από... χρυσάφι.

Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κορίνθου, η ζητιάνα μετέβη στο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση και ζήτησε από τους γιατρούς να τη βοηθήσουν καθώς ένιωθε τις δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν. Αμέσως οι γιατροί της έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο προκειμένου να την υποβάλουν σε εξονυχιστικές εξετάσεις για να δουν από τι πάσχει. Η 70χρονη, με όση δύναμη της είχε απομείνει, απαίτησε από τους γιατρούς πριν της βγάλουν τα ρούχα για να την εξετάσουν να της φέρουν την αστυνομία, καθώς είχε κάτι πολύ σημαντικό να τους εκμυστηρευτεί. Μάλιστα, παρά την προτροπή γιατρών και νοσηλευτών να καλέσουν τις αρχές αργότερα, καθώς έβλεπαν ότι κινδύνευε άμεσα η ζωή της, η ηλικιωμένη ζητιάνα επέμενε.




Ετσι, κλήθηκε η Ασφάλεια Κορίνθου και αμέσως στο νοσηλευτικό ίδρυμα έφτασαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν. Εκεί η γιαγιά τούς αποκάλυψε ότι στα ρούχα της είχε κρυμμένες, ραμμένες, τις οικονομίες όλης της ζωής της. Παρουσία των αστυνομικών, μια νοσηλεύτρια την έγδυσε, πήρε τα ρούχα της και τα παρέδωσε στους ένστολους, οι οποίοι άρχισαν να τα σκίζουν. Και τότε όλοι έμειναν άφωνοι… Μέσα σε μπαλώματα, αλλά και ειδικές «κρύπτες» βρέθηκαν δεκάδες χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ. Οταν δε τα καταμέτρησαν, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι άγγιζαν το ποσό των 45.000 ευρώ.

Η ζητιάνα, αφού τους ευχαρίστησε που την επισκέφτηκαν αμέσως, ζήτησε από τους αστυνομικούς να τα φυλάξουν μέχρι να βγει από το νοσοκομείο, ενώ για την περίπτωση που δεν τα καταφέρει να βγει ζωντανή τους τόνισε να μην τα παραδώσουν σε κανέναν από τους συγγενείς της.

«Αν πεθάνω και εμφανιστεί κανείς συγγενής μου, να μην του δώσετε τίποτα. Ολοι τους με πέταξαν και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για μένα. Δεν θέλω να πάρουν ούτε ένα ευρώ» τους επισήμανε. Οπως ανέφερε η ηλικιωμένη, για δεκαετίες ολόκληρες μάζευε δραχμή-δραχμή, ευρώ με ευρώ αυτά τα χρήματα. «Είναι οι κόποι μιας ζωής. Στερήθηκα πράγματα για να τα μαζέψω και δεν θα τα πάρει κανείς» κατέληξε.

Οι αστυνομικοί πήραν τα χρήματα και τα μετέφεραν στην Ασφάλεια Κορίνθου, όπου και παραμένουν μέχρι να δουν τι εξέλιξη θα έχει η πορεία της υγείας της 70χρονης.

Οπως, πάντως, διαπίστωσαν οι γιατροί, η γιαγιά πάσχει από σοβαρή, ανίατη ασθένεια, η οποία μάλιστα είναι σε προχωρημένο στάδιο. Η 70χρονη νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου και οι γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμες τις επόμενες μέρες για την πορεία της υγείας της. Αν τελικά η γιαγιά δεν τα καταφέρει, κανείς δεν ξέρει πού θα καταλήξουν τα χρήματα, καθώς δεν έδωσε οδηγίες στους αστυνομικούς τι να τα κάνουν αν αποβιώσει.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

7 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Η απληστία του ανθρώπου...

humanity είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ!
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΩΝ,ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,Ο,ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ.

humanity είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aνεμος είπε...

Ο Αριστοτέλης αντιμετώπιζε τα χρήματα σαν μέσον, για την επίτευξη στόχων – θεωρώντας πως οτιδήποτε αγοράζει κανείς, θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη αξία από το ποσόν που ξοδεύει, αφού διαφορετικά δεν θα το επιζητούσε. Δηλαδή, το προϊόν που αγοράζουμε, μας «υπόσχεται» ένα συναίσθημα, το οποίο ουσιαστικά εκτιμούμε περισσότερο από το ίδιο το προϊόν.

marianaonice είπε...

Ετσι ακριβώς Ρίκη μου... και η επιβεβαίωση της ματαιότητας αυτής της ...απληστίας!

Ανώνυμος είπε...

Δεν λέγεται "απληστία" ένα ποσό των 45.000 ευρώ, όταν μάζεψε τα λεφτά αυτά σε όλη της τη ζωή και όταν ούτε ένας συγγενής της, ποτέ,δεν ενδιαφέρθηκε για τη γριούλα αυτήν.
Λυπηθείτε την, δεν σας έκανε κακό περισσότερο από σάς τους ίδιους, που οικτείρετε τους επαίτες και τους πετάτε εκεί μια δεκάρα στο δρόμο, μόνο και μόνο για να μπορείτε έτσι να νοιώθετε... "ανώτεροί" τους!
Τώρα, που η ζητιάνα αυτή κατάφερε να μαζέψει με γερές οικονομίες περισσότερα από εσάς, τους... "ανώτερους", την φθονείτε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ πότε η απάτη διαμεσω επαιτείας είναι φιλανθρωπικό έργο
όλοι αυτοί που της έδιναν ενα ευρώ έχουν 45 οοο καταθέσεις;