Σελίδες

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Κτήνος έδεσε το σκυλί και το άφησε να πεθάνει από ασιτία!

 

 Από Εσπρέσσο

Αφησε τον σκύλο του αλυσοδεμένο μέσα σε ένα σκουριασμένο βαρέλι για να πεθάνει! Φρικτό τέλος είχε το άτυχο ζώο, το οποίο βρέθηκε σε πλήρη αποσύνθεση σε ένα χωράφι στο Ρέθυμνο, οργωμένο και με κλαδεμένες ελιές!

Σύμφωνα με τον σύλλογο Φιλοζωικός Κόσμος Ρεθύμνου, ο ιδιοκτήτης του σκύλου μπορεί να τον χρησιμοποιούσε ως φύλακα του χωραφιού ή του κοπαδιού του. Το νέο περιστατικό κακοποίησης σκύλου προκαλεί την αγανάκτηση και τον προβληματισμό τόσο των φιλόζωων όσο και των φιλοζωικών σωματείων ολόκληρης της Κρήτης και έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο μεταξύ, τέλος στο καθεστώς ανευθυνότητας και έλλειψης ρυθμίσεων που διέπει την ιδιοκτησία, στέγαση και εν γένει μεταχείριση των ζώων συντροφιάς επιχειρεί να φέρει νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, την περασμένη Τρίτη.

Με το νομοσχέδιο «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» δημιουργείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους και «καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση με μικροτσίπ, για όλους ανεξαιρέτως τους σκύλους και τις γάτες συντροφιάς». Ο δε βασανισμός ζώων επισείει φυλάκιση και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ.

Σχόλιο δικό μας:
Κακουργηματική ποινή πρέπει να επισείει ο βασανισμός ζώου... είναι τόσο ειδεχθές έγκλημα αυτό που δεν διαφέρει από το αν γίνεται σε βάρος ζώου ή ανθρώπου... !!


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: