Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ; ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Aπό Λαϊκό Κίνημα                       


Μια ανάλυση του μέλους του κινήματος Μιχάλη Οκταποδά φανερώνει πολλά
                                      -----------------------------

Σε περίπου 32 δισ. ευρώ ή 12,8% του συνόλου των χορηγήσεων διαμορφώθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια από νοικοκυριά και επιχειρήσεις έωςτον Ιούνιο του 2011, ποσό το οποίο
 αντανακλά την αδυναμία αποπληρωμής  λόγω της ύφεσης, αλλά και την επιδείνωση της ποιότητας των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών. Οσον αφορά την κατηγορία των στεγαστικών δανείων, οι επισφάλειες το α' εξάμηνο του 2011 διαμορφώθηκαν σε 11,9%, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 9,5 δις ευρώ. Στα καταναλωτικά δάνεια, περίπου 8,5 δισ. ευρώ δεν εξυπηρετούνται και το ποσοστό αντιστοιχεί σε 24%, ενώ στα επιχειρηματικά, τα επισφαλή δάνεια ανέρχονται σε περίπου 14 δισ. ευρώ ή 11,2%.
        Υπό τις παρούσες συνθήκες, λέει η έκθεση της ΤτΕ, η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος δέχεται ισχυρές πιέσεις, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης, εξυγίανση των ισολογισμών και επαναπροσδιορισμό του επιχειρησιακού υποδείγματος λειτουργίας των τραπεζών.

ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

Αν τα 32 δισ. ευρώ είναι το 12,8% του συνόλου των χορηγήσεων όλων των τραπεζών της Ελλάδας ανά την επικράτεια τότε το σύνολο των χορηγήσεων είναι 250 δισ ευρώ.

Άρα, εφόσον τα 32 δισ. ευρώ είναι προβληματικά, τα 218 δισ. ευρώ δεν είναι και εξυπηρετούνται κανονικά. Τα 250 δισ. ευρώ οι τράπεζές μας, τα δανείστηκαν με 1% τόκο ή παρεμφερή. Αν υπολογίσουμε ότι τα χρήματα αυτά μας τα δανείζουν με ένα επιτόκιο μέσου όρου 6% (που είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερο) έχουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Οι τράπεζές μας πληρώνουν τόκο στους δανειστές τους 2,5 δισ. ευρώ συνολικά για όλο το ποσό των 250 δισ. ευρώ.
Χάνουν από τα 32 δισ. ευρώ που είναι τα προβληματικά δάνεια 1,92 δισ. ευρώ.
Κερδίζουν από τα 218 δισ. ευρώ που δεν είναι προβληματικά και εξυπηρετούνται κανονικά 13,08 δισ. ευρώ.
Άρα εισπράττουν 13,08 δισ. ευρώ, πληρώνουν 2,5 δισ. ευρώ (για όλο το χρόνο και για όλο το ποσό των 250 δισ. ευρώ. για να μην έχουν πρόβλημα με τους διεθνείς τραπεζίτες από όπου δανείζονται) και κερδίζουν τελικά 11,16 δισ. ευρώ.
Και αυτά μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2011.
ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ "ΘΗΛΙΑ" ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ;  
ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ 155 δισ. ευρώ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (δηλαδή από εμάς) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ. ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ;  

Μπορούν ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ από τα 155 δισ. ευρώ που τους δώσαμε, ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ κάθε τέλος του χρόνου, ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ 6 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, χωρίς να διαταράξουν τα κέρδη τους περαιτέρω.
Τα άλλα μισά να τα κρατήσουν για να δώσουν νέες χρηματοδοτήσεις στην πραγματική οικονομία.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ.
ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΜΕΧΡΙ 2 έως 3 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΟΤΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Τα μέλη του Λαϊκού Κινήματος, όντας σε σημαντικές θέσεις προσφοράς στις ενώσεις καταναλωτών έχουν συντάξει πολλά κείμενα ουσιαστικών προτάσεων και λύσεων, έχουν αγωνιστεί και αγωνίζονται χρόνια για την διάσωση των πολιτών απέναντι στην λαίλαπα της κερδοκρατίας και της «τραπεζοκρατίας».

Ενωθείτε Έλληνες, οργανωθείτε σε συλλογικότητες και αγωνιστείτε για την Ελευθερία από κάθε ζυγό που εξαθλιώνει την αξιοπρέπεια, την τιμή και την ανθρώπινη υπόσταση μας. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να ζήσουμε σαν άτομα, σαν οικογένειες και σαν κοινωνίες αλληλεγγύης, δημιουργίας και προόδου.
Μόνο τότε θα καταλάβουμε την πραγματική αξία του ΑΝΘΡΩΠΟΥ την αφετηρία μας, το σκοπό της ζωής μας και τον προορισμό μας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: