Σελίδες

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αλλαγή χρόνου με τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας


Εδώ και δύο μήνες ο ηρωικός απεργιακός αγώνας στην Ελληνική Χαλυβουργία έγινε σημείο αναφοράς για όλη την εργατική τάξη. Με τις 60 μέρες απεργίας, οι απεργοί της Χαλυβουργίας απέδειξαν ότι:
Μπορούμε να μη δεχόμαστε μοιρολατρικά τις επιθέσεις των «από πάνω».

Ο αγώνας όταν είναι αποφασιστικός και πολυήμερος μπορεί να στριμώξει τη εργοδοσία και την κυβέρνηση.
Γι' αυτό και ο αγώνας της Ελληνικής Χαλυβουργίας ανέβασε το ηθικό όλων όσοι-ες υφίστανται τις συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας, γι' αυτό κι ένα πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης τους έχει αγκαλιάσει σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Από ένα τέτοιο κίνημα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι συλλογικότητες του Στεκιού Μεταναστών-Κοινωνικού Κέντρου της Τσαμαδού 13. Μέχρι τώρα, η Συλλογική Κουζίνα "El Chef" οργάνωσε παρέμβαση-γεύμα αλληλεγγύης στη Χαλυβουργία στις 10 Δεκέμβρη και παρέδωσε στους απεργούς δύο φορές τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που είχαν μαζευτεί στο Στέκι.



Παράλληλα, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στήνει εδώ και τρεις εβδομάδες μικροφωνική αλληλεγγύης στα Προπύλαια και μαζεύει από τους περαστικούς οικονομική ενίσχυση για τον απεργιακό αγώνα. Μέχρι τώρα παραδόθηκαν στους απεργούς 3.150 ευρώ που μαζεύτηκαν ευρώ-ευρώ. Αυτές οι προσπάθειες, μικρό μόνο τμήμα των συνολικών κινήσεων αλληλεγγύης, πρέπει να συνεχιστούν.

Οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας θα αλλάξουν το χρόνο (καιρού επιτρέποντος) στο χώρο του εργοστασίου, στο χώρο του αγώνα. Αποφασίσαμε να βρεθούμε πλάι τους για να τους δείξουμε έμπρακτα ότι θεωρούμε τον αγώνα τους και δικό μας αγώνα. Από τις 9 το βράδυ του Σαββάτου θα βρεθούμε στη Χαλυβουργία για να φάμε, να πιούμε και να τραγουδήσουμε μαζί, για να κάνουμε μια διαφορετική Παραμονή, αγωνιστική κι αλληλέγγυα. Θα είναι καλό να βρεθούμε πολλοί και πολλές εκεί, για να περάσουμε με κέφι το κατώφλι του νέου χρόνου και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση ότι οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας δεν είναι μόνοι.
Νίκη στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας!
Αθήνα 29/12/11

Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Κέντρο Τσαμαδού 13
Συλλογική Κουζίνα "El Chef"

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

http://diktio.org/node/797
 
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: