Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα και οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολούντοΟ υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, όπως θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα και οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολούντο οι δύο εισαγγελείς που εξωθήθηκαν σε παραίτηση.
Kρίσιμες υποθέσεις που άγγιζαν υψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και την νυν κυβέρνησης Παπαδήμου χειρίζονταν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση.
Όπως για παράδειγμα οι καταγγελίες για συμμετοχή συγγενών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε εταιρεία που εμπλέκεται με τα CDS τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, την άλλη υπόθεση της πώλησης των ΕΝΑΕ στην οποία επίσης εμπλέκονται συγγενικά στελέχη του Γ.Παπανδρέου, τις καταγγελίες για παραποίηση του ελλείμματος σπό την ΕΛΣΤΑΤ το 2009 προκειμένου να έρθει το ΔΝΤ και η τρόϊκαΣυγκεκριμένα ερευνούσαν υποθέσεις όπως το ζήτημα της απόδοσης φορολογικής ενημερότητας στα ΕΝΑΕ για να καταστεί δυνατή η αγορά τους από τον Ισκαντέρ Σάφα το 2010, ενώ χρωστούσαν οι Γερμανοί συνεταίροι του 18 εκατ. ευρώ, οι καταγγελίες του πρώην υφυπουργού οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων την οποία δεν αξιοποίησε ο κ. Βενιζέλος (τελικά ο κ. Κουσελάς έκανε πίσω), οι καταγγελίες Σπινέλη για ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων, που επιβλήθηκαν, μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και οι καταγγελίες για τις παράνομες «εκπτώσεις» (4-4-2) που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο.
Τέλος, φήμες στο δικαστικό χώρο έκαναν λόγο για δύο – τρία πολύ μεγάλα ονόματα μεγαλο-οφειλετών τα οποία έπρεπε να φορέσουν χειροπέδες, αλλά λόγω πρόσβασης στο "βαθύ κράτος" του ΠΑΣΟΚ διαφεύγουν την έκδοση εντάλματος.
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης δείχνουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως υπεύθυνο για την παραίτησή τους οι οποίοι με το έργο τους είχαν προκαλέσει πολλά και μεγάλα συμφέροντα. Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής τους, επικαλούνται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τους οδηγούσε προς την έξοδο από το δικαστικό σώμα την οποία προωθούσε ο Ε.Βενιζέλος για να κλείσει το θέμα της φορολογικής ενημερότητας των μεγαλοοφειλετών.
Η ουσία είναι ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς έμαθαν ότι θα τους «σουτάρουν» και αποφάσισαν την ηρωική έξοδο καταγγέλλοντας αφενός την πρωτοβουλία για τη νομοθετική ρύθμιση και αφετέρου ότι δεν τους βοήθησε κανείς και δεν τους παρασχέθηκε η υλικοτεχνική υποδομή που απαιτούνταν.
Η ουσία είναι ότι, ασχέτως με την κατάληξη που είχαν οι υποθέσεις των μεγαλο-οφειλετών, όλος ο κόσμος επικροτούσε τη δουλειά που είχαν κάνει Μουζακίτης και Πεπόνης.
Οπωσδήποτε ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, όπως θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα και οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολούντο οι δύο εισαγγελείς που εξωθήθηκαν σε παραίτηση.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

akrat είπε...

φασκελο.... ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΑ....

marianaonice είπε...

Φοβάμαι ότι εξηγήσεις θα κληθούν να δώσουν οι δύο εισαγγελείς κι όχι ο ΒΕΝΙζέλος...
Με το νομοσχέδιο δεν θα τους έβγαζαν από το σώμα, αλλά από τις υποθέσεις που χειρίζονταν!

Θα απορούσα μόνον αν δεν συνέβαινε αυτό που συνέβη! τις περίμενα τις παραιτήσεις, ειδικά του Πεπόνη! Αν δεν συνέβαιναν τότε θα είχα πολλές αμφιβολίες για την αμεροληψία τους. Ευτυχώς διέσωσαν την αξιοπρέπειά τους. Τώρα βέβαια θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον Άρειο Πάγο, αλλά πιστεύω ότι έχουν τη δύναμη ν' αντέξουν τον πόλεμο που θ' ανοίξει εναντίον τους.
Νομίζω ότι τις παραιτήσεις τους πρέπει ν' ακολουθήσουν δημοσιεύσεις των ονομάτων που τυχόν έκαναν τις παρεμβάσεις! Όσο για την υπέρτατη παρέμβαση του ΒΕΝΙζέλου δια της οδού ...του νομοσχεδίου... παλιά μας τέχνη κόσκινο...
ΑΙΣΧΟΣ, ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ!!