Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Από τη μία τσέπη βγαίνουν, στην άλλη τσέπη μπαίνουν…


http://www.koutipandoras.gr

Tα χρήματα για τους εργαζόμενους στη βουλή οι οποίοι δεν εισπράττουν τους καθιερωμένους 14 μισθούς που ισχύουν για τους υπολοίπους αλλά δύο παραπάνω μισθούς.
Μετά την κατάργηση του 15ου και 16ου μισθού και την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο των εργαζομένων στο ελληνικό κοινοβούλιο, το λεγόμενο ‘’Κίνητρο Επίτευξης Στόχων Στήριξης του Κοινοβουλευτικού Έργου’’ έρχεται να αποκαταστήσει τις απώλειες στα εισοδήματά τους. Το οικονομικό μπόνους για τους υπαλλήλους της βουλής εισηγήθηκε ο Φίλιππος Πετσάλνικος με πρότασή του στην ολομέλεια του κοινοβουλίου. Το συγκεκριμένο επίδομα αντιστοιχεί στο επίδομα «κινήτρου απόδοσης» που ισχύει για τον δημόσιο τομέα και θα καταβάλλεται στη λήξη κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου, ενώ ακόμα δεν έχει καθοριστεί το ύψος του και σε ποιους θα καταβάλλεται. ‘’Να μη δοθεί το πριμ στους υπαλλήλους της βουλής με τρόπο αυθαίρετο’’, δήλωσε στο www.koutipandoras.gr ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων, Παναγιώτης Ρήγας.
Ο κ. Ρήγας τόνισε ότι ήταν επιβαλλόμενη η προσαρμογή μισθολογίου και βαθμολογίου στους υπαλλήλους της βουλής: ‘’Θεωρώ ότι η βουλή πρέπει να λειτουργεί όπως ο ευρύτερος δημόσιος τομέας. Πρέπει να υπάρξει στοχοθεσία, επίτευξη στόχων και κίνητρο. Να δοθεί το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων αλλά όχι με αυθαίρετο τρόπο και όχι σε προνομιούχους υπαλλήλους αλλά σε αυτούς που θα πρέπει. Καλό θα είναι πρώτα να δούμε πλήρως διατυπωμένη την πρόταση του κου Πετσάλνικου’’.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: