Σελίδες

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Οικογένεια στα Χανιά, ρύθμισε και "κούρεψε " τις οφειλές της κατά 90%


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης Ιωάννα Μελάκη, Email: epkxan@gmail.com Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306.
Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την υπαρ.366/ 7-12-2011 ηρωική απόφασή του,  ήρθε να ρυθμίσει , να "κουρέψει " αλλά και να σώσει την κύρια κατοικία οικογένειας πολυτέκνων ,με τέσσερα παιδιά, τα τρία ενήλικα και το ένα ανήλικο , εξαρτημένο οικονομικά από την οικογένεια, στα Χανά της Κρήτης.
Συγκεκριμένα: Η Υπερχρεωμένη οικογένεια από τα Χανιά πέτυχε 1) Ο σύζυγος, που είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ ,με προβλήματα υγείας και με σύνταξη 860,23 Ευρώ /μήνα και με περιουσιακά στοιχεία τριών αγροτεμαχίων, και ενός Ι.Χ. αυτοκίνητο  μάρκας PEYGEOT,τ'υπου 306,1390 κ.εκ κυκλοφορίας 1997, και με χρέος ύψους 69.647,03 Ευρώ, σε διάφορες Τράπεζες,  κατάφερε "κούρεμα" 53.807,03 Ευρώ, κλήθηκε δε από το Δικαστήριο, να καταβάλλει το ποσό των 330/μήνα, επί μία τετραετία δηλ. σύνολο 15.840 Ευρώ .



2) Η σύζυγός που είναι νοικοκυρά, χωρίς κανένα επάγγελμα και με μοναδικό εισόδημα, το επίδομα των πολυτέκνων, ύψους 101,62 ΕΥΡΩ, μηνιαίως, είχε δε κατοικία στο όνομά της, την οποία ζήτησε να εξαιρεθεί από ρευστοποίηση , πράγμα που το πέτυχε ,κλήθηκε δε από το δικαστήριο να πληρώσει 20 Ευρώ/μήνα και επί τέσσερα χρόνια να πληρώσει συνολικό χρέος 960 Ευρώ , χρέος που της αφαιρέθηκε από το συνολικό του χρέους , των 19.374,54 ΕΥΡΩ, που χρωστούσε σε μία Τράπεζα,
της χορηγήθηκε δε "περίοδος χάριτος " ενός έτους ,προκειμένου να εξοφλήσει το υπόλοιπο χρέος, για να σώσει από την ρευστοποίηση, την πρώτη της  κατοικία .
Ο χρόνος εξόφλησης του ποσού της χρέωσης, ορίστηκε η δεκαπενταετία,  και θα καταβάλλει μετά την περίοδο χάριτος ,το ποσό των 102,30 Ευρώ./μήνα.για 15ετία. Το σημαντικό είναι ότι, η σύζυγος διέθετε και έτερα περιουσιακά στοιχεία,  αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι δεν επρόκειτο να προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον , αλλά και ούτε σε περίπτωση ρευστοποίησης των, πρόκειται να αποφέρουν κάποιο αξιόλογο τίμημα για την ικανοποίηση των πιστωτριών Τραπεζών.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,μετά την τόση σημαντική δικαίωση , για την οικογένεια των δανειοληπτών, που εξωδικαστικά παρείχε την συνδρομή της,  δημοσιοποιεί τα συναισθήματα της χαράς και της ικανοποίηση της και καλεί αφενός του δανειολήπτες να εμπιστευτούν τις ενοικές διατάξεις του Ν.3869/2010,  να κλείσουν τα αυτιά τους στην αντίδραση των Τραπεζών  και στα όσα αυτές ισχυρίζονται και προβάλλουν  (ένσταση της δόλιας περιέλευσης των αιτούντων σε μόνιμη αδυναμία,την ένσταση ότι οι  δανειολήπτες απέκριψαν από τους πιστωτές τους την οικονομική τους κατάσταση κ.λ.π)  καθώς οι ΄Ελληνες διαστές, γνωρίζουν θαραλέα να αποφασίζουν, και εμείς ως ΄Ενωση τους εμπιστεόμαστε Την δικαστική αίτηση την επιμελήθηκε η δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος  της ΄Ενωσης Ράνια Μπουρδάκη.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: