Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Χίλιες λέξεις / a thousand words!!Υποστηρικτές της ActionAid πήραν μέρος σε αυτό το βίντεο για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν με λιγότερο από ένα ευρώ την ημέρα, στους ανθρώπους που καλλιεργούν τα περισσότερα τρόφιμα στις χώρες τους, αλλά συχνά είναι οι ίδιοι που πεινάνε.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
ΚΑΤΩ ΦΩΤΟ ΑΠΟ Παιδάκι ψάχνει στα σκουπίδια…
KAI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ


Χαλκίδα, ώρα 8 και μισή το πρωί: Την ώρα που βλέπεις τα παιδάκια με μία τυρόπιτα στα χέρια να πηγαίνουν στο σχολείο, το κοριτσάκι της φωτογραφίας δεν έχει την πολυτέλεια αυτή.
Με την θερμοκρασία να δείχνει 7 βαθμούς κελσίου και με μία φόρμα, χωρίς μπουφάν, πεινάει αλλά δεν έχει χρήματα για να πάρει ένα κολατσιό. Η μόνη της λύση ένας κάδος απορριμάτων γνωστού σούπερ μάρκετ στην πόλη. Ίσα ίσα που φτάνουν τα χεράκια της, αλλά πατάει στο πεζουλάκι και με όση δύναμη έχει ψάχνει να βρει κάτι φαγώσιμο. Μάταια είναι πρωί και ο κάδος, άδειος.
Χαλκίδα 2011: Λίγο πριν φύγει το έτος και πολλά παιδάκια κάνουν σχέδια περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, θέλει μόνο ζεστασιά και ένα πιάτο φαγητό.

Παιδάκι ψάχνει  στα σκουπίδια


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: