Σελίδες

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

NEO ΧΑΡΑΤΣΙ... ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Από τον Πιτσιρίκο
Αναβλήθηκε για τις 30 Νοεμβρίου η δίκη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ που συνελήφθησαν για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας σε βαθμό πλημμελήματος, αφού αποτέλεσμα της κατάληψής τους είναι να μην μπορούν να εκδοθούν οι λογαριασμοί ρεύματος.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της απουσίας κάποιων μαρτύρων.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, επιθυμία των κατηγορουμένων ήταν να δικαστούν χτες και να μη ζητήσουν προθεσμία –όπως είχαν δικαίωμα-, ενώ στην περίπτωση που καταδικάζονταν δεν επρόκειτο να ασκήσουν έφεση, ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή.
Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ο δικηγόρος τους, οι δικαστές και όλοι εμείς ξέρουμε καλά το ίδιο πράγμα: οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν μπορούν να πάνε στη φυλακή.
Ο λόγος που οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν μπορούν να πάνε στη φυλακή είναι ότι η χώρα χρεοκόπησε και κανείς δεν μπήκε στη φυλακή. Θα πάνε φυλακή οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ;
Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως στην χρεοκοπημένη (με το Σύνταγμα να έχει γίνει πατσαβούρα) Ελλάδα της Siemens, του Βατοπαιδίου, της Proton, του Τσουκάτου, του Τσοχατζόπουλου -και μιας ατελείωτης λίστας σκανδάλων και ονομάτων- είναι ποτέ δυνατόν να οδηγηθούν στη φυλακή οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ που εμπόδιζαν την έκδοση λογαριασμών και τις εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης;
Δεν εξετάζω αν έχουν δίκιο ή άδικο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ούτε αν είναι παράνομο και άδικο το χαράτσι. Όλοι δίκιο έχουμε αλλά -ευτυχώς- είχαμε αποφασίσει πως την τελική απόφαση για το δίκιο και το άδικο θα την έχει η Δικαιοσύνη.
Έχω γράψει πολλές φορές –και το γράφω μια ακόμα- πως το μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία. Το μεγάλο πρόβλημα –που απειλεί να διαλύσει την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία- είναι η απουσία Δικαιοσύνης.
Δυστυχώς, οι δικαστές είναι δεμένοι κι αυτοί στο άρμα της σαπίλας και της διαφθοράς μαζί με τους πολιτικούς, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όλους αυτούς που διαφεντεύουν τη χώρα επί δεκαετίες και την οδήγησαν στη χρεοκοπία. Η Δικαιοσύνη ακυρώθηκε. Πρώτα χρεοκόπησε η Δικαιοσύνη και μετά η χώρα.
Όσο είναι καιρός, ας σταματήσουν όλοι να δικάζουν με κριτήριο το αν συμπαθούν τον εκάστοτε Φωτόπουλο –και το ποιο είναι το δικό τους συμφέρον ή του αφεντικού τους- και ας απαιτήσουν Δικαιοσύνη. Για όλους.
Δεν ξέρω αν θα πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ. Το χαράτσι της απουσίας της Δικαιοσύνης το πληρώνουμε και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: