Σελίδες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οσο-όσο στα σαράφικα για ένα πιάτο στο τραπέζι...

 

Χρυσαφικά, κοσμήματα και ρολόγια στο σφυρί! Την ώρα που η οικονομική κρίση γονατίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και βάζει λουκέτο στις επιχειρήσεις, τα ενεχυροδανειστήρια και τα καταστήματα αγοράς χρυσού ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε κάθε γειτονιά και κάνουν χρυσές δουλειές!
   
Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας και ανήμποροι να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, χιλιάδες απεγνωσμένοι πολίτες προσπαθούν να επιβιώσουν πουλώντας όσο-όσο ακόμη και τα οικογενειακά τους κειμήλια!

Ιδιοκτήτης ενός εκ των πρώτων ενεχυροδανειστηρίων στην Αθήνα, ο κ. Νίκος κάνει λόγο για πολίτες που αναγκάζονται να πουλήσουν οικογενειακά αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Ο ίδιος δηλώνει στην «Espresso» πως η κρίση έχει οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να ξεπουλάνε χρυσαφικά και κοσμήματα για να γεμίσουν το άδειο οικογενειακό τραπέζι.

«Είμαι σε αυτή τη δουλειά πάνω από τριάντα χρόνια και τα μάτια μου έχουν δει πολλά» αναφέρει ο ίδιος και θυμάται: «Το 1980, όταν άνοιξα το ενεχυροδανειστήριο, η κίνηση ήταν ικανοποιητική και σε σταθερά επίπεδα. Ακόμη και τότε, τη δεκαετία του ’80, υπήρχαν άνθρωποι που αντιμετώπιζαν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μας άφηναν ενέχυρο βέρες, κοσμήματα, λίρες και χρυσαφικά. Ετσι, έπαιρναν τα χρήματα που χρειάζονταν και μετά από λίγο καιρό τα επέστρεφαν για να πάρουν πίσω τα αντικείμενα που είχαν αφήσει ως ενέχυρο. Σήμερα, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Τα τελευταία δύο χρόνια η κίνηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα, τόσο από πελάτες που αφήνουν ενέχυρα για να πάρουν μετρητά όσο και από άλλους που ζητούν να πουλήσουν αντικείμενα αξίας λόγω ανάγκης. Ωστόσο, από αυτούς που αφήνουν ενέχυρα, μόνο το 20% επιστρέφει για να πάρει πίσω τα χρυσαφικά που μας έχει αφήσει. Αυτή την περίοδο ο κόσμος δεν έχει λεφτά ούτε για να φάει!»

Διαβάστε περισσότερα στην Εσπρέσσο

Σχόλιο: Πριν λίγες μέρες άκουσα την είδηση ότι το ΣΔΟΕ ανακάλυψε πολλά βρεττανικά και γερμανικά ενεχυροδανειστήρια στην Αθήνα.... μάλλον μαζεύουν τα χρυσαφικά των Ελλήνων οι Ευρωπαίοι "φίλοι" μας....

http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

από αυτούς που αφήνουν ενέχυρα, μόνο το 20% επιστρέφει για να πάρει πίσω τα χρυσαφικά που μας έχει αφήσει. Αυτή την περίοδο ο κόσμος δεν έχει λεφτά ούτε για να φάει!»