Σελίδες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Συγκάλυψη απάτης σε βάρος του ΟΤΕ, από ΣΔΟΕ και Δικαιοσύνη;

 otelogo 











Από το 2007 παρέμενε στα συρτάρια κάποιου στελέχους του ΣΔΟΕ, το πόρισμα που εμπλέκει τον εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη σε βάρος του ΟΤΕ.
Το πορίσμα του ΣΔΟΕ, συντάχθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει το Δεκέμβριο του 2005, ο τότε διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγιώτης Βουρλούμης.
Με έγγραφη παραγγελία υπό τα στοιχεία Α05/ΟΙ.Ε/702/19.12.05, του αρμόδιου εισαγγελέα Οικονομικών Εγκλημάτων, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, είχε διαταχθεί η διεξαγωγή έρευνας από το ΣΔΟΕ. Ούτε λίγο ούτε πολύ ολόκληρους 20 μήνες χρειάστηκε το ΣΔΟΕ να ολοκληρώσει τις έρευνές του και να συντάξει το σχετικό πόρισμα. Το πόρισμα συντάχθηκε το καλοκαίρι του 2007 το οποίο όμως δεν διαβιβάστηκε αμέσως, ως προβλέπεται, στον αρμόδιο  εισαγγελέα.
Ήδη η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του 5ου ειδικού ανακριτή από το 2008 και τρία χρόνια τώρα δεν έχει γίνει τίποτε το ουσιαστικό. Τυχαίο;



Σύμφωνα με το πόρισμα, τον Απρίλιο του 2003, ο εφοπλιστής  Αναστάσιος Πάλλης, εμφανίστηκε στα γραφεία της θυγατρικής εταιρείας παροχής διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΟΤΕ, με το διακριτικό τίτλο «ΟΤΕGLOBE S.A».
Εκεί, δήλωσε ότι εκπροσωπεί νομίμως στην Ελλάδα την εταιρεία “RONDA Communicacoes Internationais S.A.”, που εδρεύει στο Akara Building, 24 De Castro Street, Wickhams Cay1, Road Tom, Tortola, British Virgin Islands.
Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως η RONDA είναι ο δεύτερος επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας του São Tomé Principe, ενώ τους εμφάνισε και σχετική σύμβαση την οποία είχε υπογράψει δήθεν, κάποιος υπουργός του κρατιδίου, ονόματι Capitao Amaro.
Με αυτή τη σύμβαση ο Α. Πάλλης και η παρέα του κατάφεραν να στήσουν σε βάρος χιλιάδων ανυποψίαστων συνδρομητών του ΟΤΕ μια επικερδέστατη κομπίνα η οποία είναι διεθνώς γνωστή ως «απάτη των dialers» (κακόβουλο λογισμικό).
Το πόρισμα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, την αναλύει ως εξής, : Κατά τη διάρκεια πλοήγησης στο Διαδίκτυο, πρόγραμμα εκτέλεσης τηλεφωνικών κλήσεων (dialer), που είναι συνδεδεμένο με ιστοσελίδες του Διαδικτύου, εγκαθίστανται στον Η/Υ του χρήση εν αγνοία του. Ο dialer, μόλις εγκατασταθεί στον Η/Υ του χρήση πραγματοποιεί, εν αγνοία και παρά τη θέληση του χρήστη, διεθνείς κλήσεις, προς προορισμούς υψηλής χρέωσης της δικής του επιλογής (δηλ. του dialer).
Το γεγονός αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς όσο ο χρήστης είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, καθώς και κάθε φορά που ο χρήστης προσπαθεί να συνδεθεί. Οι κλήσεις αυτές έχουν ως συνέπεια να καταγράφεται μεγάλη κίνηση υψηλής τιμολόγησης η οποία προκαλεί υπερβολικές χρεώσεις στους λογαριασμούς των πελατών.
Πραγματικά χρυσοφόρος φλέβα

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: