Σελίδες

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Από το Πολυτεχνείο του 73 στην εσχάτη προδοσία του σήμερα

Η αφήγηση της είναι συγκλονιστική.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΔΩΡΑ
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ

Η Μέλπω Λεκατσά 20 χρονών τότε φοιτήτρια της φαρμακευτικής έζησε από κοντά τα γεγονότα της Νομικής , μπήκε στην παρανομία , βρέθηκε κυνηγημένη για μήνες, αποκλεισμένη από τους γονείς της , συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου αφού εκείνη ήταν υπεύθυνη για το φαρμακείο που είχε στηθεί , περιποιήθηκε τους τραυματίες, φίλους της, συναγωνιστές και μετά μπήκε και πάλι στην παρανομία. Η αγωνία της για να μην συλληφθεί από το ΕΑΤ ΕΣΑ τελείωσε στις 24 Δεκεμβρίου του 1973 οπότε και συνελήφθη.
Έμεινε στην φυλακή 3,5 μήνες έδωσε αγώνα για να επιβιώσει και τα κατάφερε. Δεν έχει ξεχάσει τίποτε κι ας πέρασαν 38 χρόνια. Δύσκολα μιλάει για εκείνα τα χρόνια όχι γιατί δεν θέλει να θυμάται αλλά γιατί
«κάθε χρόνο η επέτειος του Πολυτεχνείου με βαραίνει ακόμη περισσότερο γιατί από την μια δικτατορία που πολεμήσαμε για να βρούμε την ελευθερία μας υποδουλωθήκαμε σιγά- σιγά σε κάτι πιο ύπουλο και πιο αθόρυβο» λέει η ίδια.
 Η συνέντευξη έγινε στο σπίτι της κόρης της, της ηθοποιού Δώρας Χρυσικού αποκλειστικά για τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ . Την ώρα που γύρισε το χρόνο πίσω στο 1973 θέλησε την κόρη της δίπλα της… «πολλά από αυτά που σας λέω σήμερα πρώτη φορά τα ακούει και η Δώρα» λέει με τρυφερότητα. Η αφήγηση της είναι συγκλονιστική.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:

marianaonice είπε...

Από το Πολυτεχνείο του 73 στην εσχάτη προδοσία του σήμερα..

Mεγάλη αλήθεια...

Aνεμος είπε...

τελικά όσους προδότες έχει η Ελλάδα έχει και ήρωες

marianaonice είπε...

Τελικά από τη μία δικτατορία που πολεμήσαμε σιγά σιγά ξαναϋποδουλωθήκαμε σε κάτι πολύ πιο ύπουλο και πολύ πιο αθόρυβο, τόσο που νομίζω ότι κανείς δεν ήταν ενημερωμένος...

Πόσο αληθινό είναι αυτό...