Σελίδες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

το απαγορευμένο τηλεοπτικό spot της Μπιενάλε


Το τηλεοπτικό σποτ που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Ζώης για την Athens Biennale 2011, η προβολή του οποίου απαγορεύτηκε από την ΕΡΤ.
Εμπνεόμενος από το κεντρικό θέμα της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας, «Μονόδρομος», ο Γιώργος Ζώης, σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου «Casus Belli», κατάφερε με έξι κάδρα συνολικής διάρκειας 25 δευτερολέπτων να αναστατώσει το νομικό τμήμα και τη διοίκηση της ΕΡΤ και τελικά να «κοπεί» από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης.
Έτσι, μετά τη διακοπή ποδοσφαιρικών αγώνων, τα μπλόκα της αστυνομίας και τις συλλήψεις των… πανό με πολιτικό περιεχόμενο στα γήπεδα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, και η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να εφαρμόσει πιστά τους νόμους προκειμένου να «προστατεύσει» τους τηλεθεατές, λογοκρίνοντας προληπτικά το τηλεοπτικό σποτ της Αθηναϊκής Μπιενάλε, της οποίας είναι «μέγας χορηγός».
Ακολουθεί το απαγορευμένο τηλεοπτικό spot της Μπιενάλε, το οποίο προβάλλεται αποκλειστικά στο -προς το παρόν- μη ελεγχόμενο διαδίκτυο, προκειμένου ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.
[sevenart.gr]

http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

BUTTERFLY είπε...

Καλα ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ! ΓΕΜΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑ! Σιγα να μην το αφηναν να προβληθει! Ειναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!